לא יכולה יותר - טריגר נורא טריגרי ביותר
כמה בן אדם יכול לאכול. וכמה שוקולד. וחטיפי שוקולד. וזוועות משמינות אחרות. נכון, הכול ללא סוכר, אבל הממתיקים האלה החלופיים עושים שלשולים חבלז. אין לי כוח ואין לי אוויר. אני מתאכזרת אליי. מה יעזור לי ניתוח אם אפשר להמשיך לאכול את הדברים האלה, ומי מתחייב שאפסיק? אני רוצחת אותי בשיטתיות ובדבקות. יורד לי דם מהאף ואין לי מושג למה, הרי לא היה היום יובש באוויר, להפך, הייתה לחות רצינית וכל הזמן הזעתי. אני קוברת את עצמי לאט. אני לא מצליחה לעבוד על הסמינריון של הלקוחה, כי יש משהו טכני שאני לא יודעת לעשות וחבריי העורכים עדיין לא הגיבו לי. אני מפחדת. איכשהו הזמן ממשיך לעבור והשעון ממשיך לתקתק והלב שלי ממשיך לפעום ואיילה עוד מעט הולכת. היא הולכת עוד מעט ולא תטפל בי יותר. אני לא מסוגלת. לא מסוגלת. מרגישה כל כך רע. השוקולד נשפך לי כבר מהאוזניים ובא לי להקיא כי אין לי שום פרופורציות ואמות מידה. אני רוצה לפגוע בעצמי, אבל הבטחתי לה שלא. ולמה שאקיים בעצם? אני חולת סוכרת, לעזאזל. אני מטופלת בכדורים נגד סוכרת, אבל ממשיכה לבלוס בלי הכרה. דברים ללא סוכר, אבל המון פחמימות ושומנים. בקצב הזה אני עוד אצטרך חלילה אינסולין כמו אחותי, רק שאחותי מתקרבת ל-60 ואני עוד לא בת 40. אני לא יכולה להפסיק את זה!!!!
ואני לא יכולה להפסיק לחשוב על אבא שלי. אני חייבת לכתוב על זה עוד ועוד ועוד כדי להשתחרר. אולי אם הייתי עושה משהו אחרת הוא היה עדיין חי. למה האחים שלי אמרו לי שאני רצחתי אותו עם ההתנהגות שלי? כל כך ניסיתי להיות טובה, ואפילו הוא עצמו אמר לי באותו לילה שאשפזתי אותו באשפוז האחרון, שאני הילדה הכי טובה שלו. חשבתי שהוא עובד עליי, אבל הוא התכוון ברצינות, ואני לא האמנתי לו. אני כל כך פחדתי וסלדתי ושנאתי וכאב לי פיזית ונפשית ונגעלתי ואהבתי, כן, גם אהבתי. איך אפשר דיכוטומיה? אני צריכה שיחבקו אותי חיבוק טוב. בני הזוג שהיו לי (חוץ מההומו הדפוק שהיה בארון והשתמש בי) חיבקו אותי טוב ונעים, אבל כשעצמתי את העיניים במיטה ראיתי אותו מבזיק לי כאילו זה הוא שוכב שם במקום אהובי. זה היה נורא. אני משתגעת. אני משתגעת. לא יכולה. גם לא רוצה. אני רוצה לסיים את החיים שלי כשאיילה ואני ניפרד. לא רואה שום סיבה להמשיך עם הכאב הזה ככה. עם זה שרגע אחד אני על פסגת העולם ואני פשוט מאושרת וצוחקת ועוזרת לכולם ולא מבינה למה בכלל אני לוקחת תרופות ולמה הכול נראה לי שחור כשבעצם הכול צבעוני ויפה, וכמה דקות או שעות אחר כך אני רוצה להתאבד.
אולי אם הייתי לובשת פיג'מות אחרות זה לא היה קורה? מה כבר מגרה בציורים של כדורי ים, של דובונים, של דובדבנים ושל פרחים? מה מושך בסיכות ראש צבעוניות, בשתי צמות חלקות ארוכות ארוכות? אולי משהו בזה לא היה תקין? מה חושני בראש עם תלתלים קצרצרים ורכים של תינוקת? אולי הפולקעס שלי בלטו החוצה יותר מדיי? או הכתף? אחותי אהבה לגעת בהם ולמעוך אותי, גם את הטוסיק היא אהבה למשש למרות שזה הפריע לי מאוד ולמרות שאימא שלי צעקה עליה שתפסיק. למה נגעו בי ככה? למה לא נגעו בי טוב? חיבוק מנחם, כזה שאפשר להירגע בתוכו, כמו של איילה? ולמה היא דחפה אותי כל פעם שניסיתי עד שכבר הפסקתי לנסות? מה בי הגעיל אותה כל כך? כשקצת גדלתי אלו היו הציצים שלי. כמה היא לעגה להם, לגודל שלהם. תראי איזה יפים וקטנים שלי, היא אמרה. כאילו אני אשמה שאני ילדה מפותחת ושיש לי חזה גדול. כאילו שהייתי. מה היא רצתה ממני גם כן. איזה זלזול. למות.
אני לא יכולה להרגיש את עצמי. הרגליים שלי לפעמים נראות לי כמו רגליים של מת. לבנות ומקומטות כמו שַיש. אני צריכה לנוח מהמחשבות ולא מצליחה. רק עבודה ולימודים מסיחים את דעתי, אבל עד שלא יענו לי החברים אין לי מה לעשות. יש! עכשיו קיבלתי מייל סוף סוף מהמרצה שלי, הוא אישר לי דחייה של הגשת המטלה וזה יקל עליי מאוד. אמנם ביקש שאשתדל כן לסיים את זה בזמן והבטחתי לו שאעשה את כל המאמצים. אני הרי לא רוצה לעכב את כל הקבוצות בארץ.
אני לא יכולה. החלומות שלי. החרדות שלי. כולם מתים לי. כולם עוזבים. מגיל אפס זה ככה, ואני לא מצליחה להתמודד עם סופים, עם שינויים, עם פרידות. כשהאקס האחרון עזב אותי זה היה מה שהוביל אותי לאשפוז הראשון, בדיוק לפני 5 שנים - האשפוז המזעזע ההוא בגהה, של יומיים, שהתחננתי שישאירו אותי למרות שלא הייתה אינדיקציה להשאיר אותי שם בכלל. זה היה בחנוכה לפני 5 שנים. סיוט. הוא היה נפקד-נוכח כזה, וממש לקראת סוף הקשר גיליתי שהוא על הספקטרום האוטיסטי. הוא לא סיפר לי על זה, ואני לא ידעתי מה הבעיה שלו ולמה הוא מסתגר כל הזמן ומתנהג נורא בילדותיות למרות החזות הסקסית הגברית שלו והקול המדהים שהיה לו. גבר-גבר אבל ילד כל כך. הקשר הזה היה נורא וידעתי שמתישהו הוא יסתיים, אבל לא יכולתי לשחרר וגם הגעתי למיון לילה אחד בגלל משהו שקשור אליו. לא חשוב, אבל זה היה נורא.
אני משתגעת, אנשים. אני משתגעת מהמחשבות על הפיג'מות. אולי בגלל שבקיץ הלכתי בבית רק עם תחתונים כי היה חם? וכבר בגיל 8-9 התחילו לי ניצנים של שדיים כי בגיל 7 התחלתי להשמין. אבל עד אז הייתי שטוחה והוא אהב גם את זה. הרי כשהייתי תינוקת לא היו לי ציצים. ובכלל, כשנכנסתי לגיל ההתבגרות ועברנו דירה לדעתי הוא הפסיק ועבר לשלב של חדירה לפרטיות - כיבוי אורות, ציתות לטלפון, פתיחת הדלת הסגורה והדיבורים על הפדים ועל איך אני עושה לעצמי ואם אני שוטפת ידיים וכל החרא הזה. אני חושבת שכשהתחילו לי ניצני התבגרות, מהמחזור והלאה, הוא כבר פחד או שזה כבר לא היה ילדי ומושך בשבילו יותר.
כל לילה. כל לילה. אלוהים, זה בלתי נתפס. אני כל הזמן נזכרת. אני רוצה לברוח מתוך הגוף המסואב הזה ולא יכולה. לא מצליחה. הרגתי כבר את הילדה ההיא עם השם ההוא, אבל היא חיה בתוכי ובועטת ואני לא רוצה אותה. לא רוצה את הזיכרונות והפלשבקים. רוצה לברוא את עצמי מחדש ולא מצליחה. השומן הורג אותי. האוכל. המחלות. אני לא מדמיינת חיים אחרים שיש בהם חברים, חברות, בטח לא בני זוג (אני באמת לא רוצה את החרא הזה). אני רק רוצה אימא טובה, והאימא היחידה שיש לי עכשיו, זאת שבחיים, עוזבת עוד שבועיים, עוזבת אותי פצועה וחבולה, מבוהלת עד מוות. אני רוצה שהוא יעזוב אותי כבר, שיניח לי. הפיג'מות שנרטבו. תעזוב אותי כבר קיבינימט. לא נלחמתי, לא הוצאתי הגה, צחקקתי כי הוא הצחיק ודגדג ועשה לי נעים חוץ ממתי שזה כאב. אבל הוא לא עשה שום דבר אסור, הוא לא ביצע... הוא לא... נו. דברים אחרים, לא לגמרי את זה, אבל דומה, קרוב, להיזהר. אני לא יכולה לסבול את זה יותר. הריח לא עוזב אותי. בא לי להקיא אז אני דוחפת שוקולד כדי לא להרגיש. שוקולד או סרוקוולים. אני רוצה שהוא יניח לי לנפשי. הוא שמר עליי מכל משמר, שאף אחד לא יזיק לי, שלא אפול, שלא אפצע. תמיד אמרו שהוא שמר עליי בצמר גפן. אבל בפנים, בתוך הבית, בתוך החדר, ליד מנורת הלילה החביבה שהוא התקין לי, הוא "פינק" ו"שיחק", ככה הוא קרא לזה, אבל אף אחד לא ידע ולאף אחד לא היה אכפת. סתם דלקות שמגיעות משום מקום ואף אחד לא חושד. והתחנונים שלי כשרציתי ללכת לשירותים והוא לא הסכים. וכשלא הייתי צריכה והוא אילץ אותי לשתות וללכת לשירותים. והוא בדק, הוא סתם אמר שהוא בדק, הרי אי אפשר לבדוק באמצעות מגע אם אני צריכה או לא צריכה. איזה שטויות. כל כך פחדתי. ושאני אראה לו מאיפה זה יוצא. הוא ביקש. כל פעם אותו דבר. תקנה ספר של אנטומיה ותראה לבד מאיפה זה יוצא. קשה לי לכעוס, כי הוא היה חולה ומסכן. וכשעליתי על הכיסא של הרופא של המחלה שיש לי ברחם, לפני שבוע וקצת, הוא עשה לי אולטרסאונד שמכוון לאספקט מסוים ברחם, והוא אמר שהוא רואה שהשלפוחית שלי מלאה ואמר לי "יש לך מלא פיפי" ואני בכלל לא הרגשתי. ורציתי למות על המקום מהבושה ומהזיכרונות. הוא היה כל כך אדיב, מקסים וסובלני, הרופא, אבל אני לא יכולתי שיגידו לי דבר כזה. איך אבא יכול לגעת ולנחש לפי המגע אם יש או אין ולפי זה לאפשר לי ללכת או לצוות עליי לא ללכת. והכאב. ומי יאמין לי, מי. אני נחנקת. אין לי אוויר, ליטרלי.
"והרופא כבר מדבר על סוף הדרך, אבל אני יכול לשים לפחד קץ, עיניי פקוחות בשביל לראות את השמים, בשביל לראות כחול של ים, ירוק של עץ. ילדים קטנים. ילדים גדולים. ילדים טובים. וילדים רעים. את יודעת, אימא? כולנו ילדים של החיים"
"אני חופשי, אך אין לי מנוחה".