פילוסוף רוחני33
Well-known member
אני קורא שמע ועמידה בתפילות שחרית, מנחה וערבית. אני לא מצליח להתכוון לתפילה ואני קורא בחיפזון. איך לפתור את זה?
יש סיבה שאתה לא מצליח להתכוון, אתה קורא תפילה מסידור, התפילה אינה אישית, היא כללית, והמילים אינן מבטאות את מה שהיית מבקש מאלוהים בתפילה אישית. במקום לבטא את עצמך אתה מבטא משהו שלא קשור אליך, ובגלל שזה גם ארוך וגם לא אישי אתה מאבד את סבלנותך. אם במקום להתפלל מסידור תתפלל תפילה אישית, בה אתה מדבר עם אלוהים במילותיך, מבקש ממנו מה שאתה רוצה, ומאמין שישמע לך, תראה איזו כוונה חזקה תהיה לך. נסה ותיווכח.אני קורא שמע ועמידה בתפילות שחרית, מנחה וערבית. אני לא מצליח להתכוון לתפילה ואני קורא בחיפזון. איך לפתור את זה?
מתוך שלא לשמה בא לשמה אמרו חז"ל וכבר למדנו שהם בהחלט ידעו על מה הם מדברים.אני קורא שמע ועמידה בתפילות שחרית, מנחה וערבית. אני לא מצליח להתכוון לתפילה ואני קורא בחיפזון. איך לפתור את זה?
תודה, אני בהחלט מרגיש שהאמונה מחזקת את הרוחניות שלי וזה חשוב.מתוך שלא לשמה בא לשמה אמרו חז"ל וכבר למדנו שהם בהחלט ידעו על מה הם מדברים.
המשך בדרכך ואם ליבך במקום הנכון, השאר יסתדר מאליו.
אני גם מתקשה בקריאת ספרים, וזה מפריע במיוחד בשבת שבה אני מנסה לנצל את המנוחה לקריאת ספרים. אני לא מתרכז ונאלץ לקרוא כל משפט פעמיים.תודה, אני בהחלט מרגיש שהאמונה מחזקת את הרוחניות שלי וזה חשוב.
לא נותר לי רק לאחל "שאלוהים יעזור לך".תודה, אני לא מצליח להתכוון מבחינת כוונה. אני אוהב לקרוא שמע ועמידה כמו שהן בסידור כדי לחזק את הרוחניות שלי. אלה תפילות קצרות יחסית, אבל כשאני עומד וקורא שמונה עשרה מחשבותיי נודדות לעניינים אחרים ואני לא מצליח להתרכז במלים ולהתכוון אליהן וקורא בחיפזון כמו כדי להימלט מהתפילה. אני גם מתקשה לעמוד הרבה זמן במשך התפילה. דווקא יכול להיות רעיון טוב לחשוב מה אני רוצה לבקש מאלוהים ודרך זה לכוון אליי את התפילה ואת המלים הכתובות.
אם אתה לא צריך עזרה, מדוע שאלת? בלבלת אותי.מה הכוונה? אני לא צריך עזרה, פשוט אני חושב איך לשפר את היחס שלי לדת כדי לנצל אותה טוב יותר.
אז אתה לא רוצה שאלוהים יעזור לך?התכוונתי שאני במצב טוב. אני פשוט רוצה לשפר את דרך חיי, גם מבחינת האמונה. כשכתבת שאלוהים יעזור לי, נשמע כאילו אתה חושב שאני במצב רע כלשהו.
אשמח אם אלוהים ישפר את חיי, תמיד טוב שיהיה ככל האפשר טוב.אז אתה לא רוצה שאלוהים יעזור לך?
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.