כוכב נולד

הפעם הראשונה

הייתה עם הכתבה שאורית הביאה מוואלה. ותראי, מבחינתי, יכול להיות שאת צודקת ויכול להיות שלא, אני לא מכירה את האדם ולא הכי מעונינת להכיר אותו אבל לא נראה לי מתאים לקרא לו סלפן אם הוא כזה ואם לא כשהוא לא כאן כדי לסתור את זה.

Gilliana

New member
טוב, אני מבינה ש...

... להבא, עלי להמנע מלהביע דיעה כאן בפורום משום ש-obviously, דעתי אינה מתקבלת כאן בעין יפה - כך אני מבינה מהטענות שיש לך כלפי תגובתי על הכתבה ב-"וואללה". (וזאת למרות שהסברתי בדיוק מדוע ולמה, הבעיה היא כנראה רק העובדה שדעתי מתנגשת עם זו שלך)

איך הבנת דבר כזה????????

אנחנו לא מכירות מאתמול ואת מכירה אותי מספיק טוב בשביל לדעת שאני לא אסתום פיות, ולא אשתיק אנשים רק כי דעתם לא כדעתי. דעתך כאן תמיד מתקבלת בברכה והערכה גדולה ואני לא רוצה שתפסיקי להביע דעתך אלא רק אולי למתן אותה כשהיא מכוונת כנגד אנשים שלא כאן ואינם יכולים להפריך את דברייך נגדם. לדוגמא במקרה הזה יכלת פשוט להביא קישור אחר מהימן יותר במקום להשתלח בכותב. כמו שכבר אמרתי מבחינתי אני לא מכירה את אותו כותב והוא גם יכול להיות ג'ק המרטש או אמא תרזה זה באמת לא מעניני אבל אם מסיבה מסוימת מוצדקת או לא את חושבת עליו דברים מסוימים יש דרך ומקום וצורה לומר אותם. אני לא הייתי רוצה להכנס לפורום כלשהו במקרה ולגלות פתאום שמשתלחים בי שם ולי לא הייתה הזדמנות להגן על עצמי. ואני בטוחה שגם את או כל אחד אחר לא היה רוצה בכך. הדעות פה שלי ושלך לא מתנגשות כי אין לי דעה על אותו כותב ולכן הויכוח הזה הוא לא על דעות אלא דרך אמירת הדעות. וזה פורום פתוח לכל, וזה פורום של כולם ואף פעם אין לדעת מי קורא מה ומתי ואיך הוא יפרש את זה ונראה לי בתור גולשת בפורום ובתור מנהלת שלו שזה לא נעים במיוחד למצוא ביקורות נוקבות על גבי הפורום על אנשים שאינם קשורים אליו. במלוא הערכה שיהיה רק יום טוב והמשך יום נעים

Gilliana

New member
עינתוש יקירתי - חלילה וחס

ממש לא אמרתי או התכוונתי אפילו לרמוז שאת סותמת פיות, מצטערת אם זה השתמע כך כי ממש לא לכך התכוונתי. התכוונתי לומר שאם את רואה בתגובה שלי כלפי אותה כתבה אומללה ב-"וואללה" תגובה לא הולמת ולא ראויה, כפי שהבנתי לפחות שאת אכן רואה, אז אין לי מקום להביע בעתיד דיעות כלשהן לגבי כתבות כאלו ו/או אחרות כפי שנהוג בכל פורום בארץ ובעולם. בעיני הטיעונים שלך נראים מוזרים בלשון המעטה, וכי מה רע בהעברת ביקורת על מאמר כזה או אחר? הרי זה דבר שנעשה מאות, אם לא אלפי פעמים מדי יום באתרים שונים באינטרנט בישראל ואין בכך כל טעם לפגם. עם כל הכבוד, את לא באמת מתכוונת לדפוק חשבון לכל כתב עיתונות/טלויזיה/אינטרנט ולהמנע מביקורת לגביו רק כי "לא נעים" שיראה שאת כותבת עליו דברים שליליים, נכון? יחד עם זאת, מכיוון שאת מגיבה כפי שאת מגיבה, לי אישית יש תחושה לא נעימה, והדבר עלול בהחלט לגרום לי להמנע מהבעת דיעה ו/או העברת ביקורת, חיובית או שלילית בעתיד.

הבעיה היא לא עם הביקורת

וממש אין לי בעיה שתעבירי ביקורת על כתבה מסוימת זו או אחרת מכל אתר אינטרנט כלשהו אבל כמו שאמרתי- ביקורת. לא השתלחות, לא העלבות אישיות ולא פגיעה בכותב. יש ביקורת בונה שהיא תמיד אבל תמיד מתקבלת בברכה בעיקר אצלי ויש ביקורת שהיא לשם ההשתלחות . אני לא דופקת חשבון כי "לא נעים לי" אלא כי לי כבנאדם צורם לראות העלבה של מישהו כביכול "מאחורי גבו", בלי שהוא יוכל לדעת שמבקרים אותו ובלי שהוא יוכל לתת את הצד שלו לעניין. כל מה שאני מבקשת זה למתן את הדברים, לא יותר מזה. אם ראית בזה שאני לא נותנת לך מקום להביע דעות זה כבר פירוש שלך שלא התכוונתי אליו.

Gilliana

New member
את יודעת מה? עכשיו באמת נסחפת

וממש אין לי חשק להמשיך בדיון הזה משום שהוא עבר כל גבול של הגיון או טעם טוב. למען האמת, אני ממש המומה - לא אמרתי שום דבר לא מעליב, לא פוגע, ולא אסור לפי שום חוק ו/או כלל, באף אחד מן המקרים. אין לי מה למתן את הדברים מעתה ואילך משום שאני פשוט אמנע מלומר אותם, וסליחה - זו לא פרשנות שלי. פשוט תצטרכי לקחת בחשבון שמעכשיו ואילך כל הבעת דיעה, לחיוב ו/או שלילה היא טאבו מבחינתי כאן בפורום, וזאת על מנת להמנע בעתיד ממצבים לא נעימים כגון זה שנקלענו אליו.

Gilliana

New member
ורק עוד דבר אחד חשוב לי להבהיר...

... במקרה של הכתבה ב-"וואלה" - אני יכולה לומר לך שאני אישית נפגעתי מהגישה של הכתבת לגבי גילם של דיויד וג'יליאן ומזלזולה המופגן בכל בני טווח הגילאים שגם אני שייכת אליו, כך שאם להבא את רוצה למנוע פגיעה באנשים - כדאי שתעירי גם לכתבים, ו/או לאלו שפוגעים מלכתחילה.

תראי

אני מבינה שנפגעת מהכתבה בוואלה, ולדעתי יש לך גם את הזכות המלאה, אבל לכתוב "עושה רושם שתנאי הקבלה העיקרי של וואללה לכתביה הוא IQ של 50 ומטה. בשורה התחתונה - בזיון" לדעתי זה לא הוגן. ולדעתי הגיוני יותר שתכתבי דבר כזה כתגובה לכתבה באתר עצמו ולא כאן כשהכותבת לא נמצאת כאן להסביר את הצד שלה. אני לא יכולה לתקן את כל העולם ולרדוף אחרי כל כתב שפוגע אבל אני כן יכולה לנסות או לפחות לחשוב שבקרב חברים אני אוכל לתת ביקורת בונה, ואני יודעת שאת יכולה להגיב לי ולהסביר את עצמך. אישית אני ממש מקווה שתמשיכי להביע את דעתך המכובדת והמוערכת כאן, לא טענתי שפגעת מעל המותר בחוק או משהו כזה אלא הערתי שלי אישית זה קצת מפריע, אם את רוצה להמשיך בדרכך זאת כמובן זכותך המלאה אבל כמובן זכותי להביע את דעתי. אין שום כוונה לפגוע כמובן, את יודעת כמה אני מעריכה אותך ואין לי שום רצון שתמנעי מהבעת דעה חיובית או שלילית. לדעתי יש דרך אחרת ולדעתך לא, כנראה שכל אחת תשאר בדעתה .

Gilliana

New member
כן, ודאי שאני יודעת שאת מעריכה

ושלא תביני לא נכון - לא נפגעתי ממך, אלא שוב - מההתייחסות של הכתבת וראוי גם להבהיר שהויכוח שלנו הוא ויכוח ברמה העקרונית ולא חלילה משהו אישי ודווקא מכיוון שכך, ניסיתי להסביר את עצמי כמה שיותר אבל כנראה שבאמת כל אחת מאיתנו אוחזת בדיעה שונה לחלוטין ולכן כפי שאת אומרת, כל אחת תישאר בדעתה. כשאני אומרת שלהבא לא אביע דיעה, זה פשוט משום שאני מעדיפה לא להביע דיעה בכלל מאשר לצנזר אותה (במידה ומדובר במצבים קיצוניים כמובן) ומכיוון שהדבר צורם לך, אז אולי באמת עדיף להמנע ממשהו שמפריע למישהו אחר ולא להגיע למצבים לא נעימים. לגבי הביקורת הבונה - אז זהו, שמה שאת רואה כביקורת בונה לא חייב להיתפס כך ע"י הצד השני, ודווקא משום שמדובר בביקורת בין חברים ולא סתם בין אנשים שכותבים בפורום כזה או אחר, צריך להבהיר את הדברים באופן הכי ברור שניתן. נדמה לי שנכון לעכשיו, שתינו עשינו זאת.

eve6

New member
לכבוד מה? ../images/Emo163.gif

יללה פסדר, מצטרפת לעדר!

aerynsun

New member
כי כולם שמו אייקון באותו טור מדוייק

אז אמרתי . להתפקד!
סתם חוש הומור שמצחיק אותי רק אותי. חחחח

למעלה