|כוכב|שאלת סקר איזו עוגה הכנתם לשבת

מירבלי

New member
|כוכב|שאלת סקר איזו עוגה הכנתם לשבת

מחפשת רעיונות
 

קישלורן

New member
עוגיות מושלגות - הולך ?

בעלי ביקש הפסקה מהעוגות אחרי כרמלה בנחלה, שיצאה
ובדיוק אחרי דברים כאלה אתה מתחיל לחשוב על דיאטה (או לפחות הימנעות לזמן מה). גם לי יש את אותו חיידק . . .
 

effyba

New member
עוגת גבינה חמה של בתי מלון

מתכון: עוגת גבינה חמה של בתי מלון רכיבים: החומרים: קילו ורבע גבינת סקי 150 גרם אבקת סוכר 100 גרם קונפלור 2 כפות פודינג וניל אינסטנט 6 ביצים רבע כוס חלב מעט קליפת תפוז מגוררת מעט קליפת לימון מגוררת 10 טיפות תמצית וניל ההכנה: מערבבים את כל החומרים רבע שעה. יוצקים לתבנית גדולה ואופים בתנור שחומם מראש ל- 145 מעלות, במשך 35 דקות. מגישים חם אופן הכנה: ההכנה: מערבבים את כל החומרים רבע שעה. יוצקים לתבנית גדולה ואופים בתנור שחומם מראש ל- 145 מעלות, במשך 35 דקות. מגישים חם הערות: מקור המתכון: שף אבי שטייניץ הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

מירבלי

New member
וגם החשבונות בנק מתרוקנים../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

והכרטיסי אשראי מתפוצצים
 
חיובי../images/Emo45.gif ושמתי בה מעדן יופלה 0% של

ליצ'י. אולי בגלל זה היא לא יצאה גבוהה... עכשיו אני אצפה אותה ואניח תותים. הבעיה היא, שהיא השחימה מדי אז אולי אוריד את השכבה העליונה כדי שלא יבצבץ חום מהציפוי... מה את אומרת
?
 

קישלורן

New member
רק אם החום לא טעים אז תורידי

נראה לי שהציפוי יסתיר בכל זאת. אבל טעם אי אפשר להסתיר . . .
אני עשיתי את המושלגות והתחתית שלהן נחרכה. איך ? איך עושים אותן עגולות, יפות ולא שטוחות ? מנג'טים לא עוזרים. הוצאתי אחרי 8 דקות ולא 10, כשהן עדיין נוזליות - ולא עזר. הן פשוט שטוחות ולא עגולות ויפות כמו שראיתי בתמונה, אוף
 

קישלורן

New member
תבנית אחת הלכה -

זה יצא שרוף, טעים מיד לאחר התנור אך לדעתי יתקשה ולא יהיה מי יודע כמה אחרי שיתקרר. תבנית שניה השתטחה אבל נראה לי שלפחות בטעם - זה ישמור על השוקולדיות (בסה"כ יוצא טעים) מחר אני אעשה את התערובת שנשארה ואז אני אשלוף את התבנית מיד לאחר שיווצרו הסדקים - רגע לפני ההשתטחות - ואז נבדוק אם גם אפשר לייצר את העוגיות בצורה העגולה והיפה שלהן.
 

מירבלי

New member
קיש אפית אותן יתר על המידה ומעבר

לכך האם קיררת את העיסה לפני האפיה
זה מה שגורם להם לא להישתטח 2 הסיבות הרשומות מעלה
 

קישלורן

New member
קררתי את התערובת -

התבנית הראשונה בוודאות היתה יותר מדי זמן - למרות שפעלתי לפי ההוראות. נשארה לי תערובת במקרר, היום אני אנסה לתזמן אחרת ולעקוב אחר סדקים ונראה איך ילך
 

נירהמ1

New member
טוב אז אני הכנתי:../images/Emo39.gif

1. עוגת טורט-תפוזית גבוהה-גבוהה עם שבבי אננס לשבת - שהרבה לא נשאר ממנה; 2. הכנתי קינוח בוואריה - בתבנית גדולה (שהמתכון שלה עדיין לא מושלם) ו-3.ועוגת קרם שמנת ונוטלה (ליום ההולדת של בתי שיחול ביום שני).
 

צוצונת

New member
נירה אפשר בבקשה את המתכון

של עוגת התפוזים שלך ?נראית לי יאמי.
 

נירהמ1

New member
שושה - אני צריכה להקליד אותה../images/Emo24.gif

ברגע שאקליד אשרשר אותה ואשלח לך מסר.
 

נירהמ1

New member
עוגת תפוזים ../images/Emo140.gif

עוגת תפוזים תבנית עגולה גדולה, או שתי תבניות אינגליש-קייק גדולות, או תבנית "צינור" – כמו "סיר פלא" העוגה הזאת היא וריאציה על עוגות תפוזים שונות שעשיתי, לא זוכרת למי היה שייך המתכון הראשון שלפיו עשיתי - או רות סירקיס או נירה שויאר. היא יוצאת מאוד גבוהה, אוורירית ורכה (לא כמו טורט טיפוסית שהיא יבשה במקצת), והריח שלי פשוט ממכר. לחמם תנור ל-180 מעלות החומרים: 6 ביצים גדולות "ישר מהלול" 2 כוסות סוכר 3 כוסות קמח תופח ו/או קמח רגיל + א. אפיה מנופה 2 סוכר וניל – או שתי כפיות תמצית וניל מאיכות טובה 2 כפות רום (אלכוהולי) 200 גר' חמאה רכה בטמפרטורת החדר 1 גביע שמנת חמוצה – או גביע יוגורט דנונה קליפה מגוררת מתפוז שלם מיץ תפוזים מתפוז גדול – אני פשוט חוצה אותו לשניים ובעזרת סכין מוציאה חלקים מבשר הפרי (בלי הציפה הלבנה המרה) עם המיץ 100 גר' קוביות קטנות של ג'ינג'ר מסוכר – הפעם עשיתי עם קוביות קטנות של אננס מיובש הכנה: להפריד את הביצים בשתי קערות גדולות לחלבונים-חלמונים להקציף את החלבונים לקצף קשה ולהתחיל להוסיף את הסוכר (כוס וחצי – להשאיר חצי כוס עבור החלמונים) + סוכר הווניל והרום כל פעם מעט עד שכשהופכים את הקערה הקצף לא נופל והוא מבריק ונוקשה. להקציף את החלמונים עם חצי כוס סוכר ולהוסיף את החמאה ולהמשיך להקציף עד שהתערובת הופכת בהירה ותפוחה להוסיף את גרידת התפוז להוסיף את הקמח התופח (או קמח + א. אפיה) וכשהתערובת מתחילה להתעבות להוסיף בהדרגה את המיץ עם בשר הפרי ואת השמנת לקמח מעט את הג'ינג'ר או האננס על מנת שלא ישקעו לתחתית התבנית ולהוסיף גם אותם לתערובת להוסיף חלק מקצף החלבונים לתערובת החלמונים על מנת כדי שהתערובת תהיה אוורירית יותר להוסיף את תערובת החלמונים לחלבונים ולערבב בעדינות בתנועות קיפול. להעביר את התערובת לתבנית משומנת ולאפות בחום של 180 מעלות במשך 45 דקות עד שעה (לפי התנור). בתיאבון!
 
למעלה