|כוכב|שאלת סקר איזו עוגה הכנתם לשבת

צוצונת

New member
עוגת שוקולד חמה ונהדרת ../images/Emo3.gif

5 ביצים 1 כוס סוכר 3 כפות גדושות אבקת קקאו משובחת 1/4 כוס שמן 1 כוס קמח תופח 1 מעדן שוקולד של שטראוס לגנאש: 1 שמנת מתוקה 2 שוקולד מריר לעוגה: מפרידים את החלבונים ומקציפים עם הסוכר עד לנוקשות. בקערה קטנה לחוד שמים את החלמונים, השמן ומעדן השוקולד ומערבבים היטב. מסננים את הקמח והקקאו ומוסיפים לחלבונים ערבוב קל ואז את תערובת החלמונים לערבב בתנועות קיפול לתערובת הומוגנית. לשמן תבנית מס' 26 ולאפות בחום בינוני כ-40 דקות. בינתיים מכינים את הגנאש:,מרתיחים את השמנת ומוסיפים את השוקולדים עד שנמס שופכים על העוגה החמה. שומרים במקרר להגשה מחממים במיקרו ומגישים עם קצפת.
 

שרי30

New member
עוגת גזר שיצאה זוועה ../images/Emo31.gif

אני חושבת שלא דייקתי בכמות אבקת האפיה והסודה לשתיה. יצאה שטוחה...
 
הנה עוגת גזר/לחם ארז../images/Emo26.gif

עוגת גזר של לחם ארז רכיבים: לתבנית מלבנית ארוכה וצרה (אינגליש קייק) באורך 35 ס"מ 3 ביצים 1 כוס סוכר 1/2 כוס שמן 1/2 1 כוסות קמח 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה 1 כפית אבקת אפייה 1/2 כפית קינמון טחון 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון 1/2 כוס צימוקים 1/2 כוס אגוזי מלך 2 כוסות גזר מגורד דק אופן הכנה: מקציפים במיקסר ביצים וסוכר. מוסיפים שמן בזרם דק תוך כדי הקצפה. מוסיפים קמח ותבלינים ומעבדים היטב לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים צימוקים ואגוזים קצוצים ובסוף גזר ומערבבים היטב. מחממים תנור ל-180 מעלות. יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ואופים כ-45 דקות.
 
עוד עוגת גזר../images/Emo26.gif

עוגת גזר 2 כוסות קמח 2/3 כוס סוכר 2 כפיות סודה לשתיה ½ 1 כפיות קינמון ½ כפית אגוז מוסקט ½ כפית מלח ¾ כוס רסק תפוחים ¼ כוס שמן 3 ביצים 3 כוסות גזר מגורר שמים קמח, סוכר, קינמון, אגוז מוסקט ומלח בקערה ומערבבים. בקערה שניה מערבבים את רסק תפוחים, שמן, ביצים ומוסיפים לקערת היבשים. מערבבים היטב ומוסיפים את הגזר ומערבבים. יוצקים לתבנית 24 לתנור שחומם מראש ל 180 לשעה ועשר דקות או עד שהקיסם יוצא יבש
 

clcl

New member
עוגת גבינת שמנת עם פירורים

אותה הכנתי לפי בקשה לציון יום הולדתו של . . . . אז ככה: לבסיס: 1 חבילה מרגרינה 3 כפות סוכר 1 ביצה ללוש לבצק אחיד ולשטוח 2/3 מהבצק בתבנית קפיצית 26. את ה- 1/3 הנותר לשטוח בתבנית נפרדת. לאפות בחום גבוה בתנור שחומם מראש אז הזהבה קלה. את 1/3 הבצק האפוי לפורר לפירורים לגבינה: 3 גביעי גבינת שמנת "נפוליאון" 1 כוס סוכר 1 שמנת מתוקה 3 כפות סוכר לערבב את הגבינה עם 1 כוס הסוכר. להקציף את השמנת + 3 כפות סוכר (לייצוב הגבינה) להוסיף בתנועות קיפול את הקצפת לגבינה. אני ריפדתי את חישוק התבנית (לאחר האפייה כמובן) בפס שקף ואז יצקתי את הגבינה לתבנית ועליה פיזרתי את הפירורים. חייב להיות במקרר למשך 24!!!! שעות לפני ההגשה. מומלץ
 
איזו עשירה../images/Emo3.gif הנה גרסה יותר קלילה->

עוגת גבינה פירורים בצק 1 חבילה מחמאה/חמאה 2 חלמונים 2 כפות סוכר 2 כוסות קמח תופח ·מחממים תנור לחום בינוני לשים במעבד מזון את חומרי הבצק. שמים ¾ בתבנית ואת הנותר בטוסטר אובן אופים כ- 20 דקות עד להזהבה. מלית מערבבים: 2 גביעי גבינה 9% (סה"כ 500 גרם) ¾ כוס סוכר 1 שקית סוכר ונילין מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר ומקפלים לתערובת הגבינה. מסדרים את המלית בתבנית ומפוררים מעל את הבצק שנשאר.
 
עוד גרסה עשירה לגבינה פירורים../images/Emo26.gif

שמנת פירורים לבצק: 1/2 2 כוסות קמח תופח 1 חמאה בלי מלח 2 כפות מים 1/2 כפית קוניאק 2 כפות סוכר ללוש לבצק ולשטוח עם היד בתבנית, להוריד חופן בצק ולאפות את הבצק בתבנית בנפרד ואת החופן בנפרד שמשחים. מילוי: 2 שמנת מתוקה 1/2 כוס סוכר 2 כפות אינסטנט וניל להקציף יחד לקצפת יציבה בקערה נפרדת לערבב: 4 גבינה 9% 1/2 1 כוסות סוכר 2 כפות תמצית וניל לערבב, להוסיף לתערובת השמנת ולערבב ביחד היטב. לשפוך את התערובת המעורבבת על הבצק האפוי, לפורר את החופן בצק בעזרת מגרדת מלמעלה, וכן פירורי שוקולד.
 

ANNABELL

New member
עוגת תותים קלה להכנה

מצרכים: 6 ביצים (מופרדות) 6 כפות סוכר 6 כפות קמח תופח אופן ההכנה: להקציף חלבונים יחד עם הסוכר ולהוסיף בהדרגתיות את החלמונים והקמח. אני מוסיפה גם קצת תמצית וניל. לאפות בתבנית משומנת, בחום בינוני כ-40 דקות. להכין ג'לי לפי ההוראות בתוספת 2 כפות קוניאק. (אני מעדיפה ג'לי בטעם תות). ליצוק את הג'לי על עוגה הפוכה (הוא הצד החלק)להמתין עד לקרישת הג'לי להקציף שמנת מתוקה ולמרוח מעל הג'לי ולעטר בתותים. המתכון הוא אמריקאי אשר תרגמתי לעברית. נוסה על-ידי אינספור פעמים. אני אופה בתבנית פיירקס מלבנית ומגישה לשולחן כאשר העוגה קרה ונאה למראה. בתיאבון.
 
למעלה