כולכם עצרתם לרגע

Rotema3

New member
כולכם עצרתם לרגע

וחשבתם על כל אותם אנשים שכבר לא בביתם. שהחג שונה בשבלהם, אחרי 38 שנים. על אנשים שאין להם בית קבוע. ואין פרנסה. על אלפי אנשים מהמדינה שלכם? {דעות פולטיות בצד}.

את עצרת לרגע לחשוב

על עשרות אלפי עניים שבניגוד למתנחלים, להם אין אפשרות לחגוג את החג.

Rotema3

New member
ההודעה, חמוד,

לא באה לשם התנצחויות בלתי סופיות. היא מתמקדת על אוכלוסיה מסויימת. עליה שאלתי. על כל נושא שתדבר עליו אם מישהו, תוכל להעלות את השאלה ששאלת-כל פעם בהקשר אחר. מה הטעם? וכן, למה זה סותר?

Rotema3

New member
בערך כמו שאתה נמצא במצב שאלפי

מתנחלים מתים להיות? יושב בבית מסודר, הבית שלך, עיר שלך, משפחה, סביבה שאתה מכיר. פרנסה סדירה. יושב וחוגג לך בלי הרבה על הלב.

אבל אני, בניגוד למתנחלים

לא בוכה על המצב שלי בידיעה שיש יותר אנשים עם מצב הרבה יותר גרוע. אז את יודעת מה? יש לי וילה, יש לי מכונית יוקרתית וכרטיס אשראי. את הכל קיבלת מתנה מהורים שעבדו קשה מאוד בשביל שיוכלו להרשות לעצמם מותרות. את כל מה שהם קנו, הם קנו בהרבה מאוד כסף, ובלי הטבות מהממשלה, שוב-בניגוד למתנחלים.

Rotema3

New member
תעשה לי טובה,

אתה דוגמא לאדם מלא שנאה, מלא ביקורת ומלא הכללות. אתה חסר רגישות וחבל. הם לא בוכים על המצב שלהם! קשה להם, הם אנושיים, טבעי שיהי קשה להם. יש להם אמונה שלך אין {מהבחינה הדתית} ובגלל העסק רק מקשה עליהם יותר. אל תשפוט צער של אדם, כל אחד וצערו. הם לא בוכים לרגע. אבל הם כואבים. ואתה תפסיק כבר לשפוך רעל בכל פינה, תפתח קצת את הלב שלך ותתחיל להבין! חאלס עם הקטנוניות ועם ההכללות.

לא, אין לי אמונה דתית

יש לי אמונה אזרחית, שהמדינה נמצאת מעל ההלכה, ואמונה בדמוקרטיה שנמצאת מעל לדיקטטורה דתית. במקום להתייחס לתגובתי את ברחת לשטויות, לא ציפיתי ליותר מזה. אני אשפוט צער של אדם חסר לב, אכפת לאנשים האלו מעצמם יותר מאשר מהמדינה ומאנשים שבאמת זקוקים לרחמים. הם לא בוכים לרגע? אפילו בתקשורת הם בוכים. תפתחי את הלב שלך לאנשים שזקוקים לרחמים שלך, ואחרי זה תדברי על איך שאני מתייחס למתנחלים.

Rotema3

New member
מה אתה אומר.

כל הקשקושים שלך נובעים מהכרתך הכ"כ טובה איתם. הא?. אני בטוחה שלא. אלה דברים שאבא אמר, אלה דברים ששמעת בתקשורת. אלה לא דברים שאתה יודע. הם לפי אמונתם {וכן באה הכוונה!! אל תתחיל לפשוך את הרעל שלך שוב} התיישבו שם למען ,עם ישראל', למען המדינה הזאת. מתוך אהבה למדינה הזאת. אנשים טובים. אנשים שאתה לא מכיר וממהר ללכלך עליהם. כמו בכל מגזר, ולא יעזור לך, גם אצלהם יש קיצוניים. זה אומר שאתה צריך להגיד את כל השטויות האלו? זה אומר שאתה לא צריך להבין אותם? למה אתה כזה אטום יא!

מה קשור אבא שלי?

בגלל שהוא בצבא? אולי ההפך? אולי המתנחלים שונאים חיילים ולא ההפך? אולי תפסיקי לחשוב שאת מכירה אותי? כי את יודעת מה? נמאס שכל פעם שלא נשאר לכם מה לומר אתם זורקים את האשמה על התקשורת. הם התיישבו שם למען אמונה פאשיסטית, עובדה שלא היה להם אכפת מהחיילים שנופלים בגללם. גם אני יכול להתיישב בשטח כבוש לקחת 100 חיילים שישמרו על המשפחה שלי, ולעשות את עצמי גיבור.

Rotema3

New member
אוף איתך.

למה אתה חושב שאתה מכיר אותי? מי זה אתם? למה אתה תמיד משתמש בהכללות מרגיזות? אני מספיקה את הוויכוח. לא רוצה לפתוח את עצמך? שיהיה לך בכייף. בעיה שלך. אתה שוב נכנס לויכוחים פוליטיים שאין להם קשר כאן. לא היה אכפת להם מהחיילים? הם לא משרתים בצבא ביחידות מובחרות תגיד לי? הם לא סיכנו את החיים שלהם ושל הילדים שלהם שם? הם חיו שם בכייף? כסף שווה חיים? אולי בשבלך, אתה שלא יכול להבין אותם חושב שזאת הסיבה. בשבלהם אמונה=חיים.

מי זה אתם?

כל מי שמסתכל על המתנחלים כאילו הם קדושים מעונים. אה אין להם קשר כאן? מה את רוצה שרק מי שמסכים איתך יפתח את הפה כדי שלא יהיה ויכוח? אוי נו באמת... כמה מתוך אלו שמשרתים ביחידות מובחרות, משרתים רק 16 חודשים.? מאיפה לך מה אני חושב בדיוק? נראה לך שאת קוראת אותי? את מבינה מה יוצא לך מהפה בכלל?

Rotema3

New member
אתה נורמלי תגיד?

קדושים מעונים? מישהו הזכיר את זה? כיוון לשם. המתנחלים עברו טראומה. הפורום הזה דן בהם ובמה שמסביב. העלתי את הנושא כאן. נקודה. אין להם קשר כאן הכוונה ידידי, היא שההבנה שלך צריכה לנבוע ממקום נקי-בלי קשר לדעות פולטיות!. עכשיו, היחיד שלא מבין מה שיוצא לי מהפה זה אתה. לא מעניין אותי לקרוא אותך, לא לשם אני חותרת. תאמין לי. אבל, דווקא לאור הצהרתך שאין לך אמונה דתית, ומתוך ידיעה מוקדמת שכך, כתבתי את שכתבתי. תקרא שוב, תנסה להבין את ההגיון.

את יודעת מה המשמעות של קדושים

מעונים? הפורום הזה לא "דן בהם ובמה שמסביב", הפורום דן בהתנתקות ובהשלכותיה על העם. צר לי, אבל המתנחלים הם לא המרכז של הכל. תנסי להבין את שנאתי אליהם, אחרי זה תבקשי ממני הבנה.

Rotema3

New member
כן. ממש.

השלכותיה על העם. טחח. הם לא חלק מהעם? אתה קבעת? יופי. אחלה. נהדר. הם המרכז של המרכז. הם אנשים שעברו טראומה בעקבות תהליך חשוב שנעשה במדינה. שחשוב לכל המדינה. אסור לנו לרגע לשכוח אותם. זה לא הוגן ולא אנושי. לנסות להבין את השנאה שלך? לעולם לא. יודע למה?, כי אין טעם להבין שנאה.

החיילים עברו טראומה

בעקבות לוחמה פסיכולוגית ופיזית מהמתנחלים, למה עליהם את לא מדברת אף פעם?

Rotema3

New member
וכאן הגענו לנקודה

שעומדת בבסיס השנאה שלך, בבסיס הכאב שלך על כך שהנכתב הוא על המתנחלים. תקשיב, שוב. בפעם המאה. כשדנים על כיוון אחד, לא כל הכיוונים צריכים להיות מוזכרים. ללא ספק, החיילים גם הם עברו טראומה. אבל הם ממשיכים בחיים שלהם, משפחה, אנשים שהם מכירים סביבם, בית, שיגרה. עליהם לא נכפה דבר. הכל נעשה מרצומם. כן, זאת תקופה קשה להרבה אנשים במדינה. מתנחלים וחיילים. אחד צריך להבין את השני. ועוד דבר, לוחמה פסכולוגית? מונח יפה, גם הוא שלוף מהתקשורת. בני האדם האלו, דיברו מהלב הוציאו החוצה. כן היו התבטאויות לא ראויות, אבל לא תמיד בן אדם יכול לשלוט בעצמו {מדברת על ההתבטאויות הפחות קצוניות דווקא}, בטח לא בשעת צער, בטח לא כשכואב לו. תנסה להבין.

Rotema3

New member
.

"תפתחי את הלב שלך לאנשים שזקוקים לרחמים שלך, ואחרי זה תדברי על איך שאני מתייחס למתנחלים"-אף אחד לא זקוק לרחמים שלך. כן הטעות שלך {בין היתר}. הם זקוקים להבנה שלך. כמו שכל אחד זקוק. אם אתה מבין אחד, זה לא אומר שאתה לא יכול להבין אחר בגלל זה, מה הקשר?

למעלה