כולם להכנס....

• פותח הנושא od1
  • פורסם בתאריך

od1

New member
כולם להכנס....

טוב אז לקח לי טיפה זמן בשביל לארגן את המחשבות בראש- אבל אני חושב שזה מוכן. תחילה אציג את עצמי- בן 24 שבעבר (טרום שרותי הצבאי) ובהווה (עד לפני חודש) עישן הרבה גראס וכיף לסוגיו. בין לבין בשרות הצבאי ההיתי במצ"ח (צחוק הגורל אה?) והעברתי הרבה לילות פגישות ותוכניות מגירה רבות בלי סוף כתבתי ע"מ לזיין חיילים שמעשנים (פשוט כמשמעו...) לסוגיית הסמים בצבא ועד כמה טיפש מי שמעשן בצבא לא אכנס כאן.... אבל.... אני חושב שחוויתי על בשרי ומעבר לזה למדתי המון על סמים (עד לרמת התקשרות מולקולת הT-H-C- לרצפטורים במוח האדם) כדיי לחוות דעתי על גראס. ויש לי חתיחת דיעה..... נתחיל ככה: אנחנו מעשנים גראס (ושותים אלכוהול) ע"מ לשנות מצב תודעתי. יקומו רבים ממכם ויגידו "מה רע?" ובכן שום דבר לא באמת רע בלשנות את התודעה שלך פשוט- אפשר לקרוא לזה בשם אחר- עיוות המציאות כפי שהיא נתפסת, או במילים טיפה יותר קשות "בריחה מן המציאות" (למען המתעצבנים אומר לחלופין "רדיפה אחר מציאות אחרת"- יש רגיעה?) מה רע בלשנות את תפיסת המציאות שלך? שום דבר ממש כלום לא רע. אפשר לשנות תודעה ואפילו רצוי פעם בכמה זמן הבעיה מתחילה ונגמרת בעובדה שהכל אבל ממש הכל נהיה יותר טוב כשאתה על גראס... האוכל- יותר טעים... הסקס- יותר מלהיב ומלהיט ההורים- מעצבנים אבל בקלילות... והכל בעיקר יותר מצחיק ואולי אפשר לומר "לקוח מאיזושהי הצגה" דברים פשוט עוברים לידך... ועוברים... ועוברים.... אז למה להפסיק לעשן? אמרתי כבר אין לכאורה סיבה אמיתית זוהי החלטה שנעשית אם את/ה רוצים לחוות את החיים כמו שהם במציאות ללא "טיבול" מוחי כולשהו.... אני לא מדבר פה על סטלנים כבדים שיושבים בבית מעשנים ומתפחלצים להם למוות....יש המון מאיתנו שפשוט חיים מ"שחטה לשחטה" ואני לפחות מכיר אנשים שהאופי שלהם ממש השתנה בעקבות שימוש לאורך שנים בגראס. הקטע של גראס הוא שהוא עושה אותך פחות ביקורתי ופחות ופחות דברים מעניינים אותך...זוהי אחללה דרך להעביר את החיים אבל אני לא חושב שהיא מתאימה לכולם ויתרה יום אחד צריך להתעורר....והתעוררות (אפילו התעוררות ריאלית משינה רגילה...) היא תמיד כואבת וקשה...וחוזרים לעשן ושוב פעם צוללים... אני בסך הכל טוען שצריך לשמור על מינונים נכונים ובתקופות מסויימות לא לעשן בכלל...ההבדל בין גראס לאלכוהול הוא שאלכוהול במירב המיקרים נצרך בעיקר בבילויים חברתיים גדולים ואתה דיי שולט על הצריכה שלך. מה שלא קורה בגראס שכן מהר מאוד אתה מוצא את עצמך מגלגל ומגלגל ומוריד ומוריד והימים עוברים ובמהרה מארועים חברתיים אתה מעשן לפני עבודה לפני שאתה פוגש חברים, הולך לארוחות משפחתיות וכו`...כי שוב הכל יותר טוב על גראס. לאלה שיושבים וצועקים ואומרים שאלכוהול יותר מסוכן כמה עובדות לי להם: א. אלכוהול חוקי- ולפיכך בשביל עצמך הוא פחות מסוכן כלפי החוק וזהו רבותיי ולא משנה כמה תנסו להתווכח על זה פלוס קטלני למדיי... ב. אלכוהול הינו סם מדכה וכולנו מכירים את ההרגשה המגעילה שיש יום אחריי אבל פה גם הפלוס בו אתה יותר מבוקר כמה שאתה שותה- ככה תשלם על זה....בגראס לוקח לך המון זמן לקלוט את כל הנזק שהוא עושה לך... ג. דימוי- פשוט כמשמעו....לאלכוהול דימוי יותר טוב וכל סטלן מכיר את המבטים שתוקעים בו אנשים שלא מעשנים. שאתה שותה אתה פחות מושך אש מאלו שמסביבך (כמובן אם אתה לא אלכוהליסט מת שעומד בצמתים ומוכן לרדת לנהגים בשביל כסף לבקבוק ...) ד. אני מכיר הרבה יותר סטלנים כבדים מאשר אלכוהליסטים כבדים שדופקים לעצמם את החיים. גראס ממכר נפשית לא פחות מאלכוהול. (ולא לאלכוהול כמעט ואין "קריזים" לידיעת כולם- רק להרואין יש תופעות גמילה גופניות) ה. שורה תחתונה גם אלכוהול וגם גראס שניהם חרה לכל אחד פנים משלו.... לסיכום אומר ככה: לא צריך להעניש בחומרה מעשניי קנביס...(בריטניה עושה פלאות בנושא של די-קרמיליזציה אחללה דוגמה לענישה נכונה) אולם אני ממליץ לכל אחד ואחד לפני שהוא נכנס לקטע להסתכל מסביב על אנשים שמעשנים ולבד תבינו... הכל צריך להיות במידה. שיהיה לכולם רק טוב...ואחללה ראש מגראס אלכוהול ואפילו מהמיסטול המתוק של ה"סחיוט" אשמח לתגובות... בהצלחה.

יאיר5

New member
לאלכוהול אין קריז????

כתבת כמה דברים שאפשר להתווכח אם הם נכונים או לא אבל לכתוב שגמילה מאלכוהול היא "כמעט בלי קריז" איפה שמעת שטות כזאת? מכורים לאלכוהול יכולים למות מהקריז בלי פיקוח רפואי זה קריז קשה ארוך ומתיש לא שונה בהרבה מהקריז של ההרואין. אם היית מכיר שתיין או שניים אני בטוח שלא היית כותב מה שכתבת... אני לא מעשן גראס עישנתי בעבר אבל לתעון שבגלל ששתיה חריפה היא חוקית אז היא מזיקה כל כך זה שטות מדרגה ראשונה....... יאיר

tiger

New member
הרבה דבר נכון ודבר אחד קטן מאוד לא

נכון שהרואין (ומישפחת הסמים הנרקוטיים בכלל)מפתח את ההיתמכרות הפיזית הכי מהר מכל סם אחר וליפעמים מרמת השימוש החד פעמי (ניצפו שינויים בצורת הרצפטורים במוח באופן אי רוורסבילי שהרואין יכול ליגרום משימוש חד פעמי)אבל,וזה אבל גדול,אלכוהול אחרי שימוש ארוך וממושך גורם להיתמכרות פיזית קשה בימיוחד יש שטוענים שקשה היא מההיתמכרות להרואין וגם פחות ניתנת לטיפול.נכון שצריך בישביל זה הרבה "רצון והשקעה" אבל בסוף לנוסע ולשתיין המתמיד מחכה היתמכרות פיזית קשה מאוד. ועוד דבר אחרון.גם תרופות של בנזודיאזפינים בקיצור בנזו שזה כל כדורי ההרגעה/שינה כמו הוואליומים והואבן או ההיפנודורם רוהיפנול וכיוצא (מישפחה עצומה של כדורים)מפתחים במשך הזמן היתמכרות פיזית קשה,טוב כל היתמכרות פיזית היא קשה.אין היתמכרות פיזית קלה.נכון שגם כאן צריך לקחת את הכדורים האלה הרבה זמן אבל יחסית הם יגרמו להיתמכרות פיזית הרבה פחות מהר מהנרקוטיקה/הרואין אבל מהר יותר מהאלכוהול. שלא לדבר על ההיתמכרות לבארביטורתים שזה תרופות מהדור הישן לטיפול בהפרעות פסיכולוגיות שונות או הפרעות שינה קשות ונידמה לי שהיום כבר כימעט ולא רושמים יותר פנו-ברביטול לאף אחד אבל גם זה היה חומר ממכר מאוד ושיכול ליגרום להיתמכרות פיזית קשה גם ,את התרופות האלה מחליפים היום כל מישפחת התרופות הבנזודיאזפינים שאמורים לפחות על הנייר ליהיות פחות ממכרים. הכל אופן צדקת בהרבה דברים שאמרת אבל אם רוצים לדייק אז צריך לדייק עד הסוף וניראה לי שרצית או שלפחות ניסית ליהיות מאוד מדויק וזה יפה. t

שלום לך חוקר מצ"ח בדימוס

קראתי את מה שכתבת,רק שלא ברור לי למה כתבת את זה...מתוך שיעמום? מתוך רצון לעזור? הרי כתבת בעצמך שזה על מנת "לזיין " חיילים,פשוטו כמשמעו... לגבי אלכוהול,מבחינה רפואית,ואמרת בעצמך שאתה חקרת את העניין,כנראה לא לעומקו,אלכוהול גורם לנזק פיזי חמור מאוד בגוף,הרבה יותר מעישון גראס,הרי מגראס לא תקבל שחמת הכבד,שזו מחלה סופנית,שמצריכה השתלת כבד. דיברת על חוקיות...זה שאלכוהול חוקי לא עושה אותו פחות מזיק מגראס.נהפוך הוא.אין קשר לבקרה על שתיה,שמוני אנשים מכורים לאלכוהול ברמה הפיזית של הגוף,בעוד שלגראס אין התמכרות פיזית,אלא פסיכולוגית בלבד,אם כבר.. ואגב,אחרי לילה של עישונים לא תקום עם כאב ראש כמו שתקום אחרי לילה של אלכוהול,על זה אנחנו מסכימים,אבל זה רק מראה לך שגראס פחות מזיק,אחרת למה לך כאב ראש? מבחינת דימוי,את הדימוי בארץ קבעו מספר גופים,ביניהם אגודת אל ס (ת) ם שמלמדת בבתי ספר שכל מעשן גראס הוא פוטנציאל אדיר לנרקומן,ואני לא אתפלא אם הם אומרים על מעשנים שהם נרקומניים,מה שמאוד מעוות את המציאות הקיימת,הרי לא הוכחה מעולם תיאורית ההידרדרות מגראס לסמים קשים,ועל זה אין לך מה להתווכח איתי כי חקרתי את העניין לעומקו עוד בשירותי הצבאי. איך אתה מגדיר "סטלן כבד"? מהו "סטלן כבד"? זה אותו אחד שמעשן כל יום ג´וינט?זה אותו אחד שמעשן כל סופ"ש? או שמא זה אותו אחד שמזריק הרואין באופן קבוע? זה שאתה לא מכיר אנשים שמכורים לאלכוהול,נובע אולי מהסיבה הפשוטה שאנשים מודעים לנזקי אלכוהול,ופחות מודעים לנזקי עישון (שקיימים,ולזה אנחנו לא מתכחשים,אבל הם נמוכים מהאלכוהול,ואת זה לא מציגים בפנינו לצערי) וגם בגלל שאתה לא מסתובב בסביבתם....תן גיחה לפורום התמכרויות,תוכל לפגוש שם כמה אלכוהוליסטים...אתה יכול לקפוץ גם למפגשי של אלכוהוליסטים אנונימיים,תראה כמה כאלה יש...המונים... אני חושבת שצריכים להיות מספר חוקים בנוגע לשימוש בגראס,כדוגמאת- לא לנהוג תחת השפעה,כשם שאסור לנהוג תחת השפעת אלכוהול,אבל אין מקום להשוואה בכלל בין אלכוהול שהוא הרבה יותר רע לגוף מגראס. אני לא מבינה מאיפה שאבת את המחקרים שלך...אשמח לשמוע.. ואגב,אם אתה עושה מילואים במצ"ח בצריפין,הבסיס הצמוד אליכם הוא בה"ד 10,אתה מוזמן לקפוץ לשם ולקרוא את אחת העבודות שנעשו שם בנושא סמים,עבור קורסי חובשים,אני מאמינה שתופתע לקרוא כלמיני דברים שנכתבו שם. יום כתום.

od1

New member
בתגובה לתגובה....

אז לכל החכמים מבינכם.... משפחת הפראג שהיא אגב היחידה בטבע (שמכניסים ל"טבע" עוד המון צמחים כגון עץ הקוקה שממנו מכינים קוקאין דטורה וכו...) היא היחידה שמעוררת תגובת גמילה גופנית. נגררות של הפראג הלו הם המורפיום (מלחה"ע הראשונה) המורפין והקודאין כולם מעוררי תופעותת גמילה גופניות (הידועות גם בשם קריז) לגביי אלכוהליסטים הגמילה היא אכן קשה וברמה גופנית יש סבל אבל לא זכור לי מקרה שאלכוהליסט בגמילה צורך היפודרומים או מטדון (אדולן) להורדת הקריז. סה"כ כתבתי שהרואין הוא היחיד שמעורר קריזים ברמת קריז של נרקומן. גם משתמשיי קוקאין (וכאן יש טעות נפוצה להכליל את ה"קוק הלבן" או ה"פרסי" כקוקאין) שהוא סם ממכר נפשית ואף פיזית לא מאבדים צלם אנוש עקב גמילה שהם חווים. זה שאחריי שאני מעשן אין לי כאב ראש לא מראה שלא נגרם לי נזק (לא בכבד אומנם אבל תאמיני לי ילדתי המתלהמת בראות ובמוח יש חתיכת נזק..) אלכוהול הינו סם מסוכן כגראס וכאן נכנס פקטור חדש שיקבע מה יותר מסוכן והוא מי האדם שמשתמש בו. יהיה נכון לומר שסמים שונים מסוכנים לאנשים שונים. דרך אגב: 5% מהאכלוסיה לעולם לא יפתחו התקפיי גמילה גופניים לכל סוג של סם. בקשר לאגודת "אל- סם" אני יכול לומר שהיא פשוט שואבת כסף ומתיזה המון דיסאינפורמציה באוויר. בקשר למצ"ח- אל תיקחי קשה אה? מתי השתחררת? כנראה לא ממזמן. (זה עובר אחריי שנה שנתיים תאמיני לי) את הידע רחשתי אגב בעיקר בצבא בחוגים לכימיה באוניברסיטה ומהמון המון המון קריאה. אחותי קחי קל - כל הסמים חרה אבל חרה מתוק.

טוב אני לא אקח את זה קשה...

אתה חכם ומשכיל,ואני קטנה וטיפשה כל כך.... אז השתחררתי מצה"ל לפני איזה 6-7 שנים,ושירתתי כמדריכת חובשים בצבא,שבסגרתו התמחיתי בנושא העישון,והסמים מבחינה רפואית על מנת לבנות מערך שיעור לצה"ל,שאת מערך השיעור הזה מעבירים היום למדריכי חובשים בכל הקורסים,על מנת שימשיכו את הידע הזה הלאה... אף אחד,בטח לא אני ,אמר שלוקחים אדולן לקריז של אלכוהול...אלוהים אדירים,אל תכניס לי מילים להודעה,תודה. ואת מצ"ח מעולם לא הערכתי על שום צורת היחס שלהם,אני לא הסתבכתי מעולם עם רשויות החוק,ואין לי כוונה כזו גם בעתיד. ואל סם מקבלת כסף ומבזבזת אותו על פארש,זה לא סוד,וזה עוד מתקופתי בביצפר... אחי,אל תיקח את זה קשה כל כך,ויש כמה שנורא נהנים מהחרא הזה,ויודעים לשים לעצמם גבולות בדיוק כמו אלכוהול. חוץ מזה,כמו שכתבתי לך בהודעה הקודמת,אם תקרא אותה לאט תוכל לראות,שאני בטח לא מתכחשת לעובדה שגראס מזיק,אבל יש הבדל בין להיכנס למיטה חולה שלא במודע לבין להיכנס אליה במודע מלא שאתה עלול להידבק במחלה. לקרוא,להבין,להפנים וליישם. ועשה טובה,אל תקרא לי אחותי,כי אני לא מכירה אותך,ולא זכור לי שאתה בחוג המשפחה הקרובה שלי. תודה

BiG D

New member
אמממממממ

"אחי,אל תיקח את זה קשה כל כך" "אל תקרא לי אחותי,כי אני לא מכירה אותך,ולא זכור לי שאתה בחוג המשפחה הקרובה שלי" (השפעתם של סמים קלים על הזיכרון לטווח הקצר)

זהר פלד

New member
דטורה לא מכינים מפרג.

דטורה זה צמח בפני עצמו. חוצמזה, אלכוהול מוצב בראש רשימת הסמים המסוכנים, ולא חסרים מחקרים עדכניים בנושא. גראס מוצב בתחתית הסולם הזה.

שכחתי מזה לגמרי כן....

ואם ממש בא לך לקרוא על דטורה,י שלנו בדפי הקישורים קישור בנושא,ותמצא גם בדפים אחורה,ולגבי הרואין,מורפין,מוריום,קודאין (שאלו בעצם הנגזרות של ההרואין) תוכל לקרוא ולדעת בפורום התמכרויות ששם יש מידע יותר מעודכן בנושא...כאן זה סמים קלים...אנחנו לא כבדים...

mr smoketoomuch

New member
עוד מספר מילים...

דבר ראשון, קשה לי קצת לקנות את מה שאמרת לגבי הגראס, מפני שכל(או רוב)מה שידוע לך למדת בצבא, שהוא כאמור לא הגוף הכי אובייקטיבי לבצע מחקרים לגבי השפעות הגראס(בעצמך כתבת שהמטרה היתה "לזיין" חיילים על צריכת סמים) ובטח שגוף כמו צה"ל בחיים לא ירשה לעצמו לשחרר מחקר שתוצאותיו מראות כי השימוש בגראס אינו מפריע לשגרת החיים, את זה הוא כבר ישאיר לפוליטיקאים. דבר שני, יצא לי לתור די הרבה בעולם ושם פגשתי אנשים רבים שצורכים גראס כבר שנים רבות ולא נראה לי שהיתה להם בעיה כלשהיא מבחינה נפשית/חברתית/פיסית, הם לא נתקעו בבתיהם ורק עישנו כל היום, אלא היו בסדר גמור מכל בחינה אפשרית. אני אישית מעשן. אני מסתכל על האנשים סביבי, ותאמין לי, אני מאד מבסוט. אנשים יושבים ביחד בערב, מעבירים איזה ג´וינט ומריצים קטעים(מה רע בזה?). אני משאיר את העישון לשעות הערב, כך שאין לו כל השפעה על סדר היום שלי והוא אינו מונע ממני לעשות דבר. עד כה לא ביצעתי כל פשע (חוץ מהעישון עצמו, דבר שנתון לויכוח), אני משתדל שלא לנהוג תחת השפעת הגראס (הרגל שהוכנס לי לראש לגבי אלכוהול ותופס, לא מתוך בחירה, גם לגבי העישון), יש לי עבודה קבועה, אני משלם מיסים ומשרת במילואים, אז לדעתי את חובותי למדינה אני עושה כך שלה אין כל זכות להכנס לחיי ולהגיד לי מה מותר ומה אסור לי לעשות בביתי( כל עוד אף אחד לא נפגע מכך). דרך אגב, על כל מחקר נגד העישון אפשר בקלות להעמיד מחקר שתומך בגראס ומי מאיתנו יכול לקבוע מי צודק. ולגבי הדימוי, אל תשכח שהאלכוהול הוא כמו שאמרת חוקי ויש לו יתרון של כמה עשרות שנים(לקנביס לא היתה כל בעיה של דימוי עד לשנת 1937) וברגע שהקנביס יהיה חוקי(והוא יהיה) בעיה זאת תיפתר תוך זמן קצר. בקיצור, לדעתי העישון והשפעותיו תלויים יותר במעשן מאשר בגראס עצמו. וטוב יהיה למדינה אם תפסיק להתעסק בשטויות(וכך גם יגידו לך המפכ"ל לשעבר אהרונישקי, יו"ר הרשות למלחמה בסמים לשעבר שאת שמו אני לא זוכר כרגע אבל אני בטוח שחברי הפורום ישלימו מידע זה במהרה, ועוד רבים וטובים) ותתמקד בסוחרי הסמים הקשים, שהם הבעיה האמיתית. לסיכום, תנסה להסתכל בצורה יותר אובייקטיבית על כל הנושא (תשכח את מה שמצ"ח לימדו אותך או אל תקבל את הכל כמובן מאליו) ולדעתי אתה תשנה ולו במקצת את דעתך בנושא. חומר למחשבה...

tiger

New member
הסיבה שלאלכוהול אין תחליף כמו מתדון

זו אחת הסיבות שהטיפול בהיתמכרות הזו כל כך קשה.אתה יודע כמה מנסים לימצא תחליף לאלכוהול ואפילו לקוקאין (שנכון שאיננו ממכר פיזית אך ההיתמכרות הנפשית שלו קשה מאוד הרבה יותר מכל מה שידוע לגבי היתמכרויות נפשיות אחרות)כך שזה שלא ראית מכורים לחומרים האלה שלוקחים תחליפים זה לא אומר שזה ביגלל שזה לא מה שהיה יכול מאוד לעזור להם. מכורים לקוקאין ומכורים לאלכוהול היו מתים לקבל משהוא שיתאים להם כמו שהמתדון מתאים למכור להרואין.מה לעשות וקשה לימצא חומר תחליפי שעובד בדיוק על אותם הרצפטורים.גם את המתדון גילו במיקרה. וזה שהאופיום וניגזריו זה החומר היחידי בטבע שגורם להיתמכרות זה נכון אבל מתדון למשל זה כבר חומר סינטטי לחלוטין ושגורם להיתמכרות פיזית שיותר קשה להיתמודד איתה ושסינדרום הגמילה מימנו יותר ארוך מההרואין.יש עוד חומרים סינטטיים שגורמים להיתמכרות פיזית כאשר בטבע זה נכון שרק הפרג גורם להיתמכרות פיזית האדם דאג באופן סינטטי להמציא עוד חומרים רבים שיכולים ליגרום לתופעה הזו. כדורי שינה והרגעה,חומרי הרדמה,חומרים בפסיכיאטריה...ומדובר ברשימה ארוכה שמכילה מאות חומרים ותרופות.אפילו לאקמול פורטה אפשר להיתמכר מאחר והוא מכיל קודאין שגם הוא אופייט. t

הם צודקים..

אי אפשר להפטר מזה,גם אם לא נוגעים הרבה זמן...אלכוהול זה לא כזה דבר קליל..אני באמת חושבת שגראס עדיף במקרה הזה(בערון,עדיף כלום...אבל אם בכל זאת אז..)...אין אלכוהוליסט לשעבר...יש אלכוהוליסט בגמילה. יש אלכוהוליסט תמיד. עצוב אבל נכון. טייגרול אנשליתה כשכה יאיר וכול השאר-השלום לכם יקירי!!!התגעגעתי כבר. טיש.

tiger

New member
מכורים לקוקאין לא "מאבדים צלם אנוש"

אחי כניראה קראת יותר מידי ספרים אבל לא ראית בחיים שום דבר. אנשים שמישתמשים בקוקאין מאבדים צלם אנוש ובארה"ב דווקא המכורים להרואין נחשבים למכורים ה"סימפטיים" בעוד המכורים לקוקאין והקראק (קוקאין שמעשנים אותו אחרי בישול עם סודה לשתייה)בימיוחד המכורות מוכנות לימכור את הגוף שלהם באמצע הרחוב בישביל עוד פירור והגברים יורים באנשים ברמזור כדי לממן עוד מנה.לקוקאין יש קריז מהקשים ביותר שיש ומה זה כבר משנה אם הקריז הוא פיזי או נפשי כאשר הבנאדם כל כך סובל?המכורים לקוקאין/קראק זה אחד התופעות הכי מכוערות שיש,ולידם המכורים להרואין ניראים ליפעמים כמו חבורה של ילדים שקטים וטובים.רוב מעשי הפשע האלימים ביותר בארה"ב הם קראק/קוקאין רילייטד ...אז על מה בדיוק אתה מדבר?ראית פעם בחורה שמוכנה שיפשטו לה את העור העיקר שיתנו לה עוד מנה?אז לא ראית את הסרט "פרש"... ילד צעיר שדואג לאחותו מנסה להוציא אותה מהחבורה של הקראק האדס איתם היא היסתובבה לידיים של החבורה השניה של הסוחר בהרואין...אם היית רואה את המונולוגים היית אולי מבין כמה דברים על החיים שלא מלמדים בשום ספר. t

skoda

New member
מילים קשות...

חוקר מצ"ח נכבד,אם באת להלך עלינו אימים במסווה של מחקר אובייקטיבי, אז לך לעזאזל!! אתה איש קטן ועלוב, שמצד אחד מציג עצמו באופן מידי כחוקר מצ"ח במיל´ ומצד שני שולח אלינו קריצה ו"מרגיע" אותנו בהזדהות כמעשן לשעבר, ולמה אתה נוהג כך? כי בסופו של דבר אתה קודם כל רוצה להרגיש שאתה אחד מה"חברה" פה. וכל זאת תוך ציטוטים שגויים, מנטרות צבאיות והתהדרות בידע אקדמי מפוקפק. בקשר להתנשאותך על אנשל, דע לך כי השנאה למ"צ חוצה גבולות וזמן. ולא, זה לא עובר אחרי שנה שנתיים אלא הופך לאינסטינקט! "...כול כאלב ביג´י יומו..." איחלתי לחייל בהצלחה בדרכו החדשה בפקודה!

0g30

New member
חסכת לי הרבה מילים וזמן אין ספק מלכ

.....ת הפורומים העולמית ,

קראתי

כמעט הכל. תסלח לי אבל לקראת הסוף כבר התחלתי לרפרף, אני דיסלקטית וחסרת סבלנות, וכשאתה מתחיל לעשות השוואה בין גראס לאלכוהול אני קצת משתעממת... אבל יש לי הערה אחת: כתבת וכתבת וכתבת. אתה מודע לכל מה שכתבת ובכל זאת אתה מעשן. אתה מבין שהחיים אינם שחור-לבן... למה אתה לא סומך על אנשים אחרים שידעו למנן את עצמם (מלשון מינון)? אתה הרי יודע שאין לך יכולות שכליות על טבעיות, או ניסיון אקסטרא-מיוחד שאין לאחרים. אני יכולה להגיד לך בעיניים עצומות, מבלי להכיר את משתתפי הפורום - שכולם כאן מעשנים במינון משתנה, יש פעמים שיותר ויש פעמים שפחות. וזה תלוי במצב רוח, במזג האוויר, בעבודה, בחברים, בחומר, וכו´. אף אחד לא אוהב שמטיפים לו, גם אם עושים את זה מכוונות טובות. >ספל חמאה שונאת מדידות<

od1

New member
במיוחד לאחותי !!!

כמה דברים לי אלייך יצור קטן רווק ועלוב שבגיל 28 עדיין מוצא לו כל כך הרבה זמן והנאה בהיצמדויות לקטנות. - נתחיל ממצ"ח תחזרי ותיקראי בעניים האמורפיות שלך ותראי שלא נתתי דעתי ורק אמרתי שטיפש מי שמעשן בצבא. יש לך בטן על מצ"ח אני לא מתפלא כי כל הצבא רק נתת הרצאות וואללה בטח גם השמנת לך שם בשק"ם בצריפין... הטמבל שכתב על קראק ושמערבבים אותו בסודה לשתיה צודק בחלקו. קראק עושה "דאון רציני" והוא גם מאוד זול יחסית לקוקאין....(בארץ מנה עולה 30 ש"ח) לפיכך ואחריי חתי שנה בני- יורק עוד לא פגשתי נרקומן ידידותי לסביבה ואדם שעושה בסטינג על קראק כל היום מעולם אבל מעולם לא ירצח/יטריד/יגנוב וכו´ בשביל קראק. זה פשוט מאוד- הוא זול יותר מבקבוק חצי של בירה .... בקשר אלי? אני מעשן ונהנה מזה פשוט במינונים ובמיקצבים מאוד נמוכים. כל החכמים שרבים איתי מה יותר ממכר פיזית הרואין או קוקאין או אלכוהול תפתחו ותקראו ותראו - רק הרואין. דרך אגב הערה קטנה ששמה ההכל בפרופורציה נכונה: התמכרות פיזית קלה לטיפול בהרבה מנפשית. קחו לדוגמה מעשניי סיגריות שהתלות הנפשית שלהם גדולה בהרבה מהגופנית ורק 30 אחוז מהם נגמלים לתמיד. והכי חשוב אחותי המגעילה- קחי קל אה? אל תאבדי שליטה. למרות שאת אבק... תגובות....

למעלה