כולם להרתם למאמץ המלחמתי שלי

תרגום זה מגניב../images/Emo45.gif

עשיתי בגרות בתרגום בשנה שעברה, זה היה מעניין. אז איך הלך בערבית?

Marlene G

New member
האמת? משרד החינוך הזה בזיוני

אבל אני לא מחדשת לאף אחד. היה די קל ובאופן מפתיע לא הייתי לחוצה
החלק הרע היה לחזור הביתה רק לפני שעה וחצי
(מזל שציפורי לילה זה מחר..
)

רעוּת

New member
אני לא באמת מכירה,אבל אם זה מה שעושה לך את זה

את מוזמנת לספק לי הוכחות
.

DMoan

New member
לא בטוח שהוא היה הומו לפי הקטעים האלה

א. יש יותר מקסיוס אפשרי אחד (לדוגמא קסיוס קליי = מחמד עלי), אבל נראה שהקסיוס הזה אכן סביר יותר. אולי יש פה איזושהי התאמה בין הבגידה של קסיוס בקיסר לבגידה של היורדים מהארץ? ב. לגבי הציטוטים האלה - לא קראתי את המחזה, כך שמה שיש לי להגיד הוא בערבון מוגבל בלבד, אבל צריך לקחת בחשבון את אופי ההתבטאות בתקופה ההיא (ולמיטב זכרוני זה קיים בעוד מחזות של שייקספיר), כשנעשה שימוש בז'רגון של אהבה גם בין גברים הטרוסקסואלים לחלוטין. למיטב ידיעתי המשפטים שהבאת פה לא מאוד יוצאים דופן. סקיצור, כמו שאמרתי, בלי לקרוא את כל המחזה וכתבים אחרים של שייקספיר וטקסטים (מחזות, מכתבים וכו') אחרים מאותה תקופה אי אפשר להגיד בודאות, אבל חשוב להיזהר מקריאה אנכרוניסטית של טקסטים.

נכון

אני יודעת שאם למשל משהוא נגש לאחד אחר ושואל מה נשמע השני היה יכול להגיד לו שהוא גיי, והכוונה היא שהוא פשוט שמח. מעניין כמה גייס אמיתים היו אומרים שהם גיי ובגלל הנ"ל לא חוטפים בגלל זה

Marlene G

New member
אוי,

לקחת את זה יותר קשה ממני (או לכל הפחות, ממה שהתכוונתי). זה נכון שבגלל הבדלי התרבות בין התקופות דברים שנשמעים בימינו די חד משמעיים, לא היו כאלה בתקופה שנכתבו, ואכן צריך להתייחס אליהם ברוח הזמן. לכן התכוונתי למה שכתבתי - בקריצה. אני לא חוקרת ספרות ובהחלט לא אעמוד על כך שקסיוס היה הומו - כאמור, זו הייתה הלצה. יחד עם זאת, זה לא בהכרח בלתי סביר משני טעמים נוספים: אחד, יחסים הומוסקסואלים (בעיקר בין מורה ותלמיד) היו מקובלים מאוד ביוון העתיקה. ושני, ישנן השערות לגבי זהות מינית הומוסקסואלית או ביסקסואלית של שייקספיר עצמו - אם כי הרבה פרטים על דמותו ועל כתיבתו באופן כללי נותרו בגדר תעלומה.

תפילין

סתם...
הייתי לוקחת את אחד מאלה - בעיות זהות יונתן שיר קדמשנתי (אומרים יש סכס אחר...) אם תלך למסע אל אס די השירים האלה(לפי דעתי) לא פרובוקטיביים ולא יגרמו לך לריתוק, מדברים על מה שאף אחד לא מדבר. נוגעים בתחומים שהם כביכול רחוקים מהשירה הרגילה של כמה רע לי ועצוב, אני אוהבת/אוהב אותך וכו'. שירים שנוגעים בתחומים שרוב אנשי השירה פחדו להגיע אליהם - מיניות. אלימות. תחושות חוסר אונים.נשיות, גבריות שירים קשים.אח... יונה אהובתי

יש את

ואולי זו הפתעה (אני הופתתי) את "אני שוב מתאהב" שיפה מאוד ולא פרווקטיבי בכלל. אני חיבת להודות שלא הצלחתי להבין את קסיוס.

למעלה