כולם! ליסטן טו מי!

Drorrrrrr

New member
כולם! ליסטן טו מי!

יש פה יותר מדי שקט :( רוצים לעשות איתי מסיבה?

אני בעד../images/Emo8.gif

אני מוכנה לעזור במוזיקה... ואני יהיה אחראית על להעיף את החשפניות של עדן!

edlessme

New member
מישהיא מקנאת?

או מקנאה?.. אני את הבגרות שלי כבר עשיתי...

חמוד שלי....

אולי אתה רוצה שאני יקנא אבל דווקא לא...
אני מעדיפה חשפנים במקום...

edlessme

New member
שאת יקנא? אני לא חושב...

אולי שאת תקנאי... אבל גם זה לא... אבל מה לעשות.. יש כל כך הרבה תחרות... אני לא יכול למנוע את זה ממך...

edlessme

New member
בטח שאת מושלמת! את קיבוצניקית...

כן! ואפילו בינתיים את מקום ראשון... ביחד עם כל השאר...

edlessme

New member
לא מספיק לך הפרוטקציות בצבא??

כבר אמרתי לך, הו גברת נעלה, כי חדוות עינייך ניצנצה בעד למסך המחשב שלי ושבתה את מבטי, דברייך השנונים נעמו לאוזניי והרגיעו את כל סערותיי, חוכמתך החזירה לי את העיניין בעולם. שמך כמנגינה באוזניי ו... נישבר לי... אני לא משורר...

אוי כמה שאתה פואטי היום...

מילותיך כה נוגות... אהה וזה לא קטע של פרוטקציות זה פשוט שהקיבוצניקים עובדים בערך מגיל 0 אז יודעים שהם מורגלים לעבודה פיזית קשה.... והעירוניים, איך אני יגיד את זה... לא ממש... סתם סתם אני צוחקת! שוויון, אחווה! (אני עם חום עזוב...)

edlessme

New member
שיוויון אחווה בקאקט...

את צודקת... עירוניים באמת.. מה לעשות.. לא ממש עמלים כל כך... ולא מי יודע מה... חיים.. את.. החלום הציוני... ו... דברים כאלה... אני אישית יודע את זה כי מגיל שנה אני כבר לא גר בכפר של סבא שלי... אבל המשפחה שלי מצד סבא היא באמת... יותר... עמלה כזה... כאילו... אני מסתכל על כל החברה הטובים יותר ביישוב שבו אני גר (כן, אני כבר לא גר בעיר... אבל אני גר בישוב עירוני...שזה כמעט אותו חרא...)אני יכול לראות בבירור שהחברה הטובים יותר ביישוב זה החברה שהם נצר למישפחה קיבוצניקית\כפרניקית\מושבניקית.... ולא העירוניים... המושבניקים הם יותר איכפתיים בנודע לסובב אותם... יותר מעוניינים במה שקורה פוליטית, חברתית, כלכלית... האמת.. שהם גם לרוב יותר חכמים... והם אוהבים את הארץ הזאת יותר... ככה זה לפחות איפה שאני גר...

זה נכון...

ככה גם בקיבוץ שלי (ותחשוב שזה קיבוץ שבו עדיין יש ערבי תרבות כמו פעם ובקיבוץ שלי עוד לא ממש התחילו עם כול תהליכי ההפרטה, למרות שחושבים על זה... מה שאומרים, קיבוץ אמיתי!סתם..) אבל אצלנו האנשים הם תמיד יותר איכפתים, אוהבים באמת את הסביבה, מעורבים תמיד בפוליטיקה (כמעט כולם שמאלנים). גם כמעט ואין אנשים טיפשים (יש הרבה שהם פוטנציאל שלא מומש), אבל תמיד תמצא מישהו שהוא יוצא דופן... מנקודת המבט שלי זה נראה שהקיבוצניקים אצלנו הם ככה כי מקימי הקיבוץ הם אנשים שבאו עם אידיאולוגיה ברורה, של סוציאליזם של שיתוף ועם ידיעה שהם הולכים לעבוד קשה בשביל לממש את זה. את האידיאולוגיה הזאת הם העבירו לילדים שלהם, וככה גם אני התחנכתי. אני לא אומרת שבעיר אין אנשים כאלה אבל הקפיטליזם יכול גם לגרום לאנשים לדאוג רק לעצמם ולכספם... וזה גם הדבר הכי רחוק משיתוף...

edlessme

New member
לדוגמא:

היום העבירו אצלנו את השיעור חינוך שני חברים שלי (שהם גם בנע"ל..) ודיברנו על העיניין הזה של השביתות ואיזה אחד אמר שהוא חושב שבאמת צריך לאסור על שביתות... זה הרג אותי... הבנאדם, למרות שהוא חיי במישפחה חד הורית, מתעקש שפשוט לא איכפת לו מזה שההפרטה אומרת שכל העובדים בכל המקומות האלה יחיו על פחי זבל... פשוט לא איכפת לו... והוא אומר את זה בצורה כל כך... ברורה...

תראה..

יכול להיות שהוא חושב שיש דרך אחרת ליישב דברים כאלה חוץ משביתות... אבל במובן מסויים הוא צודק בגלל שלפעמים השביתות נעשות עוד לפני שמנסים ליישב את העניין בדרך אחרת וזה חבל... לא שאני אומרת שאין שביתות מוצדקו, בטח שיש, אבל ישנם גם דרכים אחרות לפתור סיכסוכים מהסוג הזה. חוץ מזה לפעמים אנחנו גם דיי מרוויחים מזה כי אנחנו לא לומדים, אבל לפעמים גם לא בגלל שלוקחים לנו ימים מהחופשים שלנו. אמממ התכוונתי להפרטה בקיבוצים, זת אומרת מעבר לשכר דיפרנציאלי, שבו כל אחד מקבל את השכר שלו כמו שהוא אמור (התנתקות מבחינה כלכלית, ומעבר ליישוב ופחות לקיבוץ...)

edlessme

New member
לא, הוא לא התכוון לזה...

הוא אמר שהוא רוצה לבטל בתי דין לעבודה... וגם את הזכות לשבות.. לפחות עד שהמבע הכלכלי בארץ ישתפר... והוא אמר שצריך להפריט את מע"צ... וכל מיני שטויות מטופשות שכאלה... אגב, הפרטה בקיבוצים זה דבר שאני לא ממש יכול להגיד עליו יותר מידי... בעיקר בגלל שאני לא גר באחד... ככה שאני לא יודע אם ההפרטה זה צעד טוב או לא...

דיי שטויות אבל...

כמו שהסברתי את עצמי אני חושבת שיש סיבות שבגללן גם כדי להמעיט את השביתות (אבל לא לבטל את הזכות לשבות! אני חושבת שזה גם לא פייר כלפי אלה שיש להם סיבה טובה לשבות, נכים למשל, שהם באמת מקופחים לפי דעתי...) אמממ והפרטה? זה תלוי מאיזה צד אתה מסתכל על זה.... אם אתה עובד כמו חמור ויש לך אפשרות להרוויח הרבה יותר אז למה לא? אבל הסיבות למה לא לפי דעתי רבות יותר...

edlessme

New member
מן הסתם לפעמים הם מגזימים...

למשל השביתה ההיא שבגלל לא היה דלק (כמעט ולא יכולתי לעשות טסט בגללם!) אבל מצד שני.. לאסור את השביתות? זה מוגזם...

והצלחת בטסט?

אני רוצה השנה לעשות רשיון על טקטור (אצלנו בקיבוץ כולם תמיד גונבים את הטרקטורים, חלק עם רשיון וחלק בלי...)

למעלה