כולם מדברים על תזונה, אף אחד לא מדבר תכלס..

כולם מדברים על תזונה, אף אחד לא מדבר תכלס..

במאה שנים האחרונות יש עליה דרמטית במחלות רבות (סכרת, מחלות לב,סרטן..), תחילת המהפך מיוחס למהפכה התעשייתית. מדוע?
*זמינות של מאכלים לבנים (אורז לבן, קמח לבן, סוכר לבן וכו..) לכלל האוכלוסייה.

*האוכל נהיה קל להשגה, אך גם מעובד יותר.

*זמינות לשפע מבלי להוציא אנרגיה.



ויטליות אמיתית מתרחשת כאשר שומרים על 3 דברים בסיסיים:

*הזנה- הכוונה לא רק למזון על מנת להזין את כל צורכי הגוף אלא גם על הזנה נפשית- מחשבות חיוביות נחשבות להזנה.

*ניקוז- הגוף שלנו יודע לנקז בדרכים מגוונות- דרך הכליות, הכבד, עור, מערכת הלימפה. ברגע שאחד ממקורות הניקוז אינו עובד כמו שצריך, מתבצעת ספיגה מחדש של החומרים ואז הם עושים נזק ויוצרים עומס על מערכת אחרת. מופר האיזון התקין.

*תנועה- אין בריאות ללא תנועה! עלינו לזוז על מנת להישאר בבריאות אופטימאלית.



3 עקרונות אלה בעצם יוצרים את "משולש החיים"- ברגע שאחד נפגע ואינו מוזן בצורה הנכונה, אנחנו יוצאים מאיזון ומתרחקים מבריאות.



מה אסור לאכול?

מוצרים לבנים מעובדים- קמח לבן,אורז לבן, פסטה לבנה.

בשרים מעובדים ומעושנים- בייקון, נקניקים מעושנים, נקניקיות.

מזונות המכילים כמות גבוהה של סוכרים פשוטים- דגני בוקר מסוכרים, מאפים.

משקאות ממותקים ותוססים- מיצי פירות תעשייתים, פנטה, קולה וכו.

מזונות מעובדים- מרקים תעשייתים, שניצלים מוכנים, חטיפים, פופקורן במיקרו.



מה חשוב לאכול?

ירקות- 5-7 מנות ביום- גיוון במנות כל פעם צבע אחר. (מנה= כוס בינונית של עלים חתוכים או חצי כוס של ירקות קשים חתוכים)

פירות-3-4 יחידות ביום- מכילים אנטיאוקסידנטים.

קטניות- 2-3 מנות ביום- מספקות חלבון מהצומח, עתירות בסיבים, מינרלים.

דגנים מלאים- 3-5 מנות ביום. לחם מלא, דגנים מקמח מלא, פסטה מלאה.

אגוזים וזרעים- אגוזי מלך, אגוזי ברזיל, שקדים, זרעי פישתן- מספקים לנו שומנים טובים.



טיפ לדרך:

את מנות הפרי כדאי לצרוך לצד שקדים או אגוזים- השומן מאט את התפרקות הפרי, ומוריד את הערך הגליקמי.(אינדקס גליקמי= השפעת המזון על ערכי הסוכר שלנו- למשל אורז מלא מתפרק לאט ורמות הסוכר עולות בהדרגה וכך נשאר שבעים לאורך זמן, לעומת אם נאכל תפו"א אזי רמות הסוכר עולות באופן מיידי ואת הרעב נרגיש יחסית מהר)

את הפירות כדאי לצרוך לפני הארוחה ולהימנע לאכול אותם מייד לאחר הארוחה אחרת יגרמו להתססה.



תוך כדי תנועה:

התזונה צריכה להיות מגוונת, גיוון מעלה את הסיכויים שלא נחסיר מגופינו דבר.

ולא פחות חשוב- תנועה. תחנו רחוק יותר, תעלו במדרגות ולא במעלית, צאו להליכה של שעה.

חשיבות של פעילות גופנית מוכחת מחקרית, היא מעלה רמות של סרוטונין וגורמת לנו להרגיש טוב יותר.

לעתים ההתחלה היא קשה, אך ברגע שמתחילים קשה להפסיק!!


להורדת חוברת מתכונים בריאים במתנה

http://www.ecosupp.co.il/pdf/health.pdf

בברכת בריאות שלמה,
קלרי סטובצקי
נטורופתית N.D הרבליסטית קלינית Cl.H


*הפורום הינו בחסות חברת אקוסאפ ומטעמה.
**המידע בפורום אינו רפואי ואינו התווייתי. בכל מקרה של בעייה רפואית יש לפנות לרופא המטפל.
 
עוד בנושא... קריאה מהנה


http://www.ecosupp.co.il/כל-מה-שרצית-לדעת-על-אכילה-בריאה/
 
למעלה