כולם פה בפורום - עזרו לי !

shayl86

New member
כולם פה בפורום - עזרו לי !../images/Emo70.gif

טוב אז אחת הסיבות שאני לא מעדכן את שקוז היא שאהוא כבר מיושן בשבילי ולכן אני צריך לחדש אותו (את העיצוב שלו, את התוכן וכדומה...) ולכן אני צריך את עזרתכם בלעזור לי להבין איך אני יעצב את שקוז מחדש... כלומר תבנית עיצובית, צבעים וכיו"ב...
איזה תבנית מתאימה לבלוג שלי? האם שקוז הוא בכלל בלוג?
איזה צבעים מתאימים? סלוגן חדש? נ.ב תמונות יתקבלו בברכה פה בתגובותיכם... וגם קישורים לאתרים עם תמונות מגניבות כאלה (ד"א אני מחפש תמונה של מישהו קול/מגניב כזה עם קוצים בצבע כתום) אז אם יש לכם רעיונות (ואני מקווה שהרבה) אנא עזרו לי ! שי !

shayl86

New member
אני רואה שיש כאן תנועה ... ../images/Emo7.gif

אבל אף אחד פה לא כותב תגובה לי.... באמת שהדיון הזה הוא לא רק בשבילי, אלא גם בשביל כל האנשים פה בפורום... הרעיון פה הוא איך לעצב בלוג... תבניות חברים תבניות... וגם צבעים חברים... צבעים... ובקיצור כל מה שכתוב בהודעה הראשונה... שי !

blablamax

New member
אני דורש ../images/Emo144.gif משהו שונה

לפני מספר ימים דיברתי עם איה על כך שרב(לא כולם) הבלוגים יש להם מין תבנית כזאת של עיצוב,תמונה למעלה טקסט למטה - אתר לאורך. אני ממליץ לך - לא עוד! תעשה אתר לרוחב,לחלק את הטקסטים לדפים ... לנסות להכניס אנימציות או בכלל לעבוד עם פלאש,כי עדייןם לא ראיתי בלוג כזה
וכאן תמו 60 שניות\עצות על בלוגים שונים! בהצלחה,ותראה לנו תוצאות
כפיר

0רחלי

New member
תבנית עיצובית

לדעתי התבנית העיצובית הזו רווחת בגלל אופי הבלוג כמדיה - יותר נוח לקרוא אותו כשהוא נגלל לאורך - והמטרה כאן היא לקרוא! בקשר ל "תמונה למעלה טקסט למטה", אני לא כל כך מסכימה איתך. זה לא ככה בכל הבלוגים, ובמיוחד שמספר בלוגים החליפו עיצובים כמה פעמים...

o_mer

New member
אני לא מבין

שי, אתה בונה לעצמך אתר. למה שתרצה שאנשים אחרים יגידו לך איך הוא צריך להראות, איזה סלוגנים וצבעים הוא צריך, והם הוא בלוג או לא? עומר.

binba

New member
הרי לך תשובה דיפלומטית ../images/Emo13.gif

לדעתי, אין תבנית מסויימת שאפשר להגיד לך ללכת על-פיה. כל היפה באתרים אישיים זה הייחוד שלהם. עיצתי לך היא שתשוטט קצת בין הבלוגים, תבין פחות או יותר מה המבנה של האתר צריך לכלול, אולי אפילו תקבל השראה, ומכאן תמשיך לבד עם הרעיונות האישיים שלך. שוב, לדעתי אין תבנית מסויימת ל"בלוג", כל אחד יכול לבנות אותו כראות עיניו. כמובן שאם מדובר בבלוג/יומן אישי כדאי מאוד לתת מקום מרכזי לתוכן, ולהקפיד שלא ייבלע בתוך העיצוב. בהצלחה, רֹתם (חשיפה: כותבים את השם שלי בלי ו´
).

shayl86

New member
טוב, הסבר...

יש לי כבר אתר, שקוז... אני מקווה שיש כאן שמכירים אותו... הוא כבר מיושן לטעמי... (תוכלו להיכנס אליו ולראות מה מצבו)... בכל זאת, אני זקוק ונואש לעיצוב חדש... אין לי כל כך רעיונות ותבנית גם היא אין לי... אבל סביר להניח שאני רוצה משהו שונה משאר הבלוגים ברשת... אני צריך את עזרתכם כי אתם אלה שיש להם בלוגים כמוני... וכאלה שיש להם רעיונות אך אינם יכולים ליישם אותם כי אחרת יצטרכו לפתוח אתר חדש... אז, פליז, הלפ מי ! שי !

איה@

New member
אוקי שי - בוא נתחיל ../images/Emo26.gif

זרוק לי שלושה צבעים שאתה הכי אוהב. שם של אמן/מעצב שאתה מעריץ ועוד משהו שקשור (תמונה, סגנון של אומנות, וכו´) שאתה מתחברת אליו.
איה.

shayl86

New member
בואי נתחיל בזה שאני בן...

כתום (או צהוב-בננה-כתמתם), ירוק (אבל לא זועק) ואפור בהיר...
מעצבים שאני אוהב - בן נתן, רותם, ואת (ובלי חנפנות יתר)
העיצוב של ערוץ הילדים, נטוויזיון... כאלה וכאלה, מקצועיים... (אך זה לא מתאים לבלוג)... תודה על שיתוף הפעולה... שי !

איה@

New member
יופי../images/Emo70.gif יש לך עכשיו........

את הצבעים - יופי של צבעים בחרת, אני מציעה לך להשתמש באפור כרקע קח גם מכל מעצב שאהבת (ותודה על המחמאה) אלמנט אחד - שים לב! לא אמרתי תעתיק - אלא כיוון, אווירה, רעיון קטן שתשנה לטעמך. כנל לגבי האתרים שבחרת פתח את הפוטושופ - וקדימה לעבודה!
תתחיל לעצב סקיצות לפחות 5!! - אחרי שיהיו לך כל הסקיצות, תדלל ל-3 ומתוך השלוש תגבש סקיצה - מדגישה סקיצה! אחת ואותה תעלה לכאן - לביקורת בונה. בהצלחה! לכולכם - שי לא ביקש ש"תגידו" לו איך לעצב את האתר שלו מה שהוא ביקש נקרא במשרדי עיצוב ופרסום "סיעוד מוחות" כלומר כל אחד זורק רעיון ומדברים על הנושא - וכך מתגבשת לה גישת העיצוב.
איה.

shayl86

New member
אני כבר אתחיל לעבוד על זה ! וד"א

מצאתי סוף סוף את התמונה המבוקשת... תודה למי שעזר !

shayl86

New member
סקיצה ראשונה !!! ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

טוב - אז זו רק סקיצה ראשונה ... מה דעתכם?

איה@

New member
ת´שמע - שיחקת אותה../images/Emo70.gif

נראה טוב מאד! - אהבתי. באמת נראה חדש ומרענן
הצבע נהדר. גם התמונה. מה זה הפס באמצע שם? לקחת בחשבון להשאיר מקום לכפתורים? הייתי מוסיפה קצת צל של עיגולים בפינה השמאלית התחתונה - שיהיה חיבור ואת הרבוע משאירה לבן לגמרי חוץ מהטקסט. שיחקת אותה
איה.

shayl86

New member
טוב, הוספתי תפריט והורדתי את הקו...

יש למישהו רעיון יותר טוב לצבע הפס כך שישתלב טוב יותר? מה זה הריבוע איה? את מתכוונת למקום שבו אני אכתוב את הטקסט שלי?

oren*

New member
שאלה קטנה, ובאמת בלי לפגוע ובתור

אחד שמאוד אוהב יומני רשת - מה המטרה בשימוש בתמונה של מישהו שאתה בכלל לא מכיר, בצורה כל כך מרכזית ביומן הרשת שלך? זה אמור להיות יומן אישי לא? משהו שלך, שיוצא מהראש ומהלב - איך הבחור עם הקוצים מתחבר לזה? איה למשל השתמשה בדמויות של נשים מתוך כרזות שמראות כוח, שנלחמות בשוביניזם, שמוכיחות שגם נשים יכולות ועשתה מהן קולאז´ מעניין. אבל לקחת תמונה של גבר אחד, בולט כל כך, בלי שום מאפיין אישי שלך - נראה לי לא ממש מתאים. חוץ מזה שאתה בתור בעל הבלוג צריך לבחור את העיצוב בעצמך, לעשות את החושבים עם עצמך ולסנן את הסקיצות בעצמך - כמו שאתה שומע את המוזיקה שאתה אוהב או קורא את הספרים שאתה אוהב. תאמין לי, שכל בלוג שתעשה, בלי לשאול את החברים בפורום לגבי צבעים או תמונות, יהיה מכובד ואנשים יקראו בו - כי מה שחשוב זה התוכן, ולא העיצוב הנוצץ או התמונה של הדוגמן זה או אחר. בהצלחה, ובאמת מכל הלב

shayl86

New member
תשמע, נגעת לליבי...

אני לא חושב שבאמת היתי יכול להסתדר בלי "הדוגמן" הזה... אתה צודק. אני חשבתי שהדוגמן הזה מראה את הרעננות שבעיצוב - עד כמה שכתום יכול להיות מרענן וסוחף... בקשר לעניין התוכן לעומת העיצוב, אני חושב שאתה טועה, האם תקרא תוכן של אתר אם לפני שאתה קורא אתה רואה שהעיצוב מזעזע וחובבני? אני חושב שלא, כי למה לך, אם אתה רואה שהאתר חובבן? אתה כבר מכיר אותי אורן ובתכלס אין לי הרבה רעיונות חוץ מלהציג תמונה כזאת במרכז העבודה... אני לא חושב שזה כל כך גורע, אבל מצד שני כן... יש לך רעיונות איך ובמה להחליף את הדוגמן? שי !

oren*

New member
אבל זה בדיוק ההפרדה בין יומן רשת

אישי ובין אתר מסחרי
אני נכנס לאתר אישי דווקא בגלל הפשטות, דווקא בגלל העובדה שאין שם לוגו מפוצץ או באנרים של אלף ואחד מפרסמים. אני נכנס כדי לקרוא את הסיפור האישי, כדי לראות את התמונה, כדי להכיר את הבן אדם. אם אני מחפש עיצוב מפוצץ ותוכן מקצועי, עם כל הכבוד אני אגלוש ל-YNET או אתרים גדולים אלו ואחרים - אני לא אחפש אותו באתר אישי של גולש יחיד. באתר שלך אני מחפש את התוכן, ואיך אפשר להגדיר מקצועיות של יומן אישי? אם אני כותב שאתמול הייתי בראיון עבודה ואחר כך אכלתי פיצה - זה מקצועי? אם אני כותב שהיום שכבתי כל היום במיטה וראיתי טלוויזיה - זה מקצועי? אם אבשי כותב שמחר יש לו מבחן במתמטיקה - זה מקצועי? איך אתה מודד מקצועיות של יומן רשת? האם אנה פרנק שלחה את היומן שלה להוצאת ספרים גדולה כדי שתבדוק אם היומן שלה מקצועי? או שאנשים נמשכים ליומן של אנה פרנק דווקא בגלל שהוא נכתב על ידי ילדה בת 12 ודווקא בגלל שהוא ילדותי ולא עבר עריכה של אנשי תוכן? במה להחליף את הדוגמן? בדברים מחיי היום יום שלך. בדברים שאתה אוהב לעשות, תחביבים שלך, תמונות של חיית מחמד, של חבר קרוב, של משפחה, של רחוב, של זמר שאתה אוהב, של תוכנית טלוויזיה שאתה צופה בה, ציור של אמן שאתה אוהב. אם הקמת אתר רק כדי להוכיח את יכולתך בעיצוב, אז יומן רשת זה ממש לא התחום - תקים לך תיק עבודות או משהו מסחרי ותקרא לעצמך חברת עיצוב יומן רשת כמו שכתבתי קודם צריך להיות נטול מסחריות, לבוא מהלב, להיות כמה שיותר אישי, ובלי לשאול יותר מדי אנשים מה דעתם על כל שינוי הכי קטן שאתה מבצע - כי זה כבר הופך להיות נחלת הכלל ואיבדת את כל גורם ההפתעה והחדשנות. בהצלחה.

oren*

New member
ודרך אגב, אפשר לשלב בין שניהם, גם

עיצוב מדליק וגם תוכן טוב, לא צריך לבוא אחד על חשבון השני. אפשר לקחת את אותה תמונה של דוגמן ולהחליף אותה בתמונה של חבר שלך או של הבית שלך או של כל דבר אחר בחיים שלך. וחוץ מזה, אם כבר דיברנו - אז אולי בעצם אל תקשיב למה שכתבתי בהודעה שלי ותלך עם קו המחשבה ההתחלתי שלך? אתה מבין את האירוניה? כל אחד יכול לכתוב לך מה הוא חושב לגבי יומני רשת ובלוגים, ואז בעצם אתה נופל לתוך מערבולת של דיעות ומחשבות ומאבד את הקו הייחודי והבלעדי שלך כאדם בעל יומן רשת.

למעלה