כולנו רקמה אנושית אחת חיה (רעה)

כולנו רקמה אנושית אחת חיה (רעה)

אני מביא לכם הודעה שמחקתי לפני זמן מה בפורום "די לכיבוש" אותו אני מנהל "בגללכם המדינה כמו שהיא נראת-שמואלנים @מוות לערבים@ תתביישו לכם, אתם יותר גרועים מהפלשתינאים הרי ידוע שחצי ממכם הומאים ולסביות נושכי כריות בושה למדינה אנשים כמוכם, אני לא מכיר בכם כחלק מהעם יא שמאלנים אפסים פשוט אני מתבייש שאתם זכאים לקקבל אזרחות ישראלית אתם צריכים לקבל אזרחות ערבית ושיאכלו אותכם שם,אתם לא מבינים שהם שונאים אותנו????" ועל כך נאמר, נו נו.

the old boys club

הרי כבר סיכמנו שכל השמאלנים והשמאלניות הם והן הומואים נושכי כריות...כל מי שאומר לי שהפמיניסטיות הן לסביות מתוסכלות שאף גבר לא רוצה לזיין ובגלל זה הן בעצם לסביות (איזה ברירה יש להן) - אני עונה ישר שאני בעצם פמיניסטית הומו נושך כריות.

לא נמאס לכם אף פעם?

חנה ואורי חלאס. מי שמכם? באיזה זכות אתם מנכסים לכם בכל הזדמנות את כל ההומואים והלסביות, ומקשרים אותם ישר לאג´נדות שלכם? הומואים הם לא הגדרה ששלפתם מאיזה ספר, ותפסיקו כבר אוטומטית להפוך את ההומואים לעוד-קבוצת-מיעוט-שאוטמטית-מאמינה-במטרות-שלנו. יותר נכון בתפיסה שלכם את המטרות האלו. עם הפמיניזם בכללותו אני לא חושב שיש למישהו בעיה (אולי רק עם הדרך שאת מייצגת אותה חנה), ודי לכיבוש הוא כאמור קשור בהשקפה פוליטית, אבל לא שחלילה מר גינת יכיר בכך שלא כל ההומואים הם בעלי אותה דעה פוליטית, שהרי כל התייחסות שלו להומוסקסואליות חייבת לבוא בקונטקסט של איך-הומואים-מתקשרים-לדי-לכיבוש, יחד עם איזו פארפרזה מחוכמת על הכיבוש ונגזרותיו. די, תנוחו.

אני מנכסת לעצמי את ההומואים כל הזמן

הצבתי שניים בגינה (הם מפעילים את הממטרות), אחד פותח לי את הדלת, שני סוגר ויש עוד כמה פעולות שלא נפרט כאן מפאת צנעת הפרט (שלי). כולם רשומים על שמי בטאבו. בקיצור, הרשה לי לענות לך - תפסיק לנכס לעצמך את ההומואים. הם לא שלך, הם של עצמם.

חנה, חנה, חנה

כהרגלך בקודש, לעולם לא עניינית. את מוזמנת לשרשר לפה קישורים או להביא ציטוטים (אני מרשה לך גם מהפורום ההוא) שבהם ניכסתי את ההומואי לעצמי. פעם אחת בחייך, תעשי עבודה יסודית.

האישי הוא הפוליטי

והכל קשור לאג´נדות החברתיות שלי. לדאבוני גם אתה. בפעם הבאה שאומרים לך הומו מסריח אוכל בתחת ולועס כריות, תזכור שאנחנו אומרים את אותם דברים ו/או חמורים יותר) לאחרים (למשל - ערבושים מסריחים בצירוף שלל מחמאות נוסף עם אנלוגיות מופלאות ושיריות כמעט) ולכן כל מה שאמרו לך, מוצדק מבחינה מוסרית. ובפעם הבאה שלא מקבלים הומו לעבודה או לצבא כי הוא הומו, תזכור שיש הרבה יותר נשים שלא מתקבלות או מופלות ביותן נשים, כך שמה שעששו לאותו הומו מוצדק (בשם המשוואה המאוזנת) לחלוטין. אני מאוד עניינית, זה שלא כל דבר שאני אומרת אתה מבין עד הסוף, זה לא אומר שאני לא עניינית. להפך - ענייניות היא אחת התכונות החזקות ביותר שלי. קשה לי להגיב תגובה נטולת הומור כשאומרים משהו שטותי לגבי "ניכוס ההומואים".

חנה ואורי לא לבד...... ../images/Emo120.gif

השאלה האם הומואים כמיעוט נרדף אמורים מתוקף היותם הומואים לצאת להגנת המיעוט הנרדף בשטחים היא שאלה שמעסיקה רבים וטובים בקהילה. כאן לדוגמה יש כתבה על "עצומת מאה ההומואים" - עצומה שבאה להגיד בדיוק את זה - שהומואים אמורים מעצם הוייתם לעמוד לצד מיעוטים נרדפים אחרים, או כלשונם: "איננו יכולים להיאבק למען זכויות האדם שלנו תוך התעלמות מזכויות האדם של אחרים. מדינת ישראל, המתהדרת בהגנות מסוימות שהיא מעניקה לאזרחיה ללא קשר לנטייתם המינית, היא אותה מדינה המפרה בשיטתיות את זכויות האדם של בני העם הפלשתיני- בתחומי מדינת ישראל, ברשות הפלשתינית ובשטחים הכבושים", כלשונם. "אסור לארגוני המיעוט שלנו לשתוק ולעמוד מנגד", הם מוסיפים. "אם נחריש כעת, כיצד נוכל בעתיד לתבוע מאנשים הגונים, שאינם הומואים או לסביות לתמוך במאבקנו לשוויון?"

Yaniv-DC

New member
השאלה היא

מתי לאחרונה הומואים פוצצו עצמם באוטובוס של סטרייטים? ירו על רכב עם זוג סטרייטי? הומופובי? חטפו הומופוב כדי להראות ש"אנחנו ההומואים קולנו ישמע"?

השאלה היא גם באיזה זכות עושים את

זה. כולנו זוכרים את המחטף שמר"צ עשתה לקולות ההומואים בבחירות האחרונות. מה גם שבמקרה שהעלתי, אני לא ממש חושד שטובתם של ההומואים עומדת בראש מעייני האמורים. אני בהחלט סבור שזכותו של כל אינדיבידואל, בלי קשר לאוריינטציה המינית שלו, להחזיק בדעות והשקפות משלו. כל הקונספט של "קהילה" מגוחך בעייני. אם זו קהילה שקובעת עבור חבריה מה לחשוב, מה להגיד ובמה להאמין, אני לא רוצה חלק בקהילה כזאת.

השאלה היא מתי הומואים פוצצו שני

ילדים בני שלוש ועשר והודיעו שלא יוסקו מסקנות אישיות לגבי הרוצחים...הרשה לי להקל עליך את הפישפוש בזיכרון - זה קרה שלשום. היו שותפים לדבר עבירה - סטרייטים וסטרייטיות ןלסביות ושאר תושבי מדינת ישראל. אז די עם מטבעות הלשון הדלוחות האלו, מי שמדכא אין לו זכות מוסרית לדרוש שלא ידכאו אותו, מי שהורג אין לו יתרון מוסרי על אלה שהורגים אותו בחזרה.

וושינגטון לא מחכה לי

כנראה שגם שם אהיה לבד. התשובה היא: המבורגר מטריה שוקלד מנטה מסטיק ארבע ארצות בני תשחורת רחב הזונה ישראל אהרוני לאה רבין שולחן כוס מים פרנץ קפקא. אני מקווה שהבנתי את שאלתך.

לטרמפיסט

העניין לא מתחיל ונגמר בהומואים ולסביות. כמי שפועלת כמיטב יכולה הצנועה להציף את העיוותים החברתיים הקשורים לנשים ודיכויין, אני נדהמת בכל פעם מחדש מהעובדה שיש הומואים שובניסטים. למשל. ושובניסטים מהסוג הנמוך ביותר והמיזוגני ביותר. ההכרה שאם אני חותרת לזכויות האדם באשר הוא אדם - הדבר אומר גם קונטרול מסוג אחר על יצרי (למשל - יצר הנקמה שאנו נפגשים בו שוב ושוב בכל פיגוע), היא הכרה בעייתית. זאת משום שהיא משנה את חייהם של מי ש"נפל להם האסימון" והם סוף סוף הבינו שהאדם שלא נותן לאמבולנס עם יולדת לעבור במחסום - אין לו זכות מוסרית לדרוש שלא יזרקו אותו יום אחר כך מהיחידה שהוא משרת בה כי גילו שהוא הומו (או יאנסו אותו בשירותים, להבדיל). חוץ מזה שהעולם הוא בדיוק אותו כדור מסתובב שבו פעם אתה למעלה ופעם למטה, ומי שמוכן (כמו אנשי יש"ע) שצה"ל "יעלה אפצ´ים ויפציץ כפרים", נוטה משום מה לשכוח שכשתרגע האש ותתפוגג הסולידריות של עיתות המלחמה, צה"ל יתחיל להעלות אפצ´ים לריסוס כל מי שהוא חושב שלא ראויים לשרת בשורותיו. אני שייכת עדיין לדור בו הומו לא גוייס לצבא וחיילת שעברה הפלה עפה מהצבא. מהמתפרסם במקומותינו, גם אם השתנו החוקים - המציאות לא זזה כל כל רחוק קדימה משם. ביום שיניב או ג´רי יאמרו לי שהם ממש מתים על לעמוד 6-7 שעות במחסום בשמש הלוהטת רק כי הם הומואים ומדינת ישראל ממיינת אותם בכניסה, אני ממש ארגע בעניין הפלשתינאים שעומדים שם. אגב - אין להקיש מכך שאני חושבת שבהכרח אנו זקוקים לאותם פלשתינאים כאן, אלא שאין זו סיבה לענותם כך ויש לזכור שהרעב והמצוקה האנושית שהם מצויים בו יש לו קשר גם לכתרים ולסגרים שאנו שמים עליהם. ואסיים במשפט מפתח לא רע בכלל (תזכירו לי - מי הקופירייטרית ?
) - אל תעשה לחברך את מה שאינו חביב עליך.

ואם יותר לי ,

אני לא מתיימר לדעת מה קורה בכל מוסדות צה"ל, אבל אני בכל אופן הייתי גלוי לחלוטין עם מפקדיי ועם שאר האנשים ששירתו איתי, ולא נתקלתי בהומופוביה (וזאת למרות ששירתתי במקום שהיה ברובו מורכב מאנשי טכני - כנראה שגם אני באתי עם מטען של דעות קדומות) אלא יותר בסקרנות. ולהגיד שאם היום צה"ל נוקט בפעולות אלו או אחרות (ובוא לא נכנס לוויכוח אם הן לגיטימיות או לא, ולכל קלישאות עושים את זה להגן עלינו/מתאכזרים בכוונה) מחר יכוונו את אותם תותחים כלפי הומואים, היא לא רק נבזית ברמות שאת חנה, לעולם כנראה לא תביני, אלא ההשוואה שאת עושה פה בין הומואים לבין אנשים שיש פוטנציאל לכך שמחר יפוצצו את האוטובוס שאני אני עולה עליו היום, היא מקוממת.

לא ג´רי, לא יותר לך

גם אני הייתי מפקד (אמנם זוטר אבל עדין), והייתי ביחידה הכי טולראנטית כלפי הומואים, ויש לי כמה סיפורי זוועה בשבילך. אם ניפגש פעם, אני אשמח לספר לך כמה דברים שיעמידו לך את האוזנים. אז אולי אותך קיבלו יפה, נהדר, אתה יודע מה גם אותי, אפילו היה לי בן זוג בצבא, אבל מכאן להקיש על מדיניות גורפת זה חסר אחריות, ולא נכון. הצבא הוא עדין סופר שובניסטי (אני לא זוכר אף קצינה בדרגת אלוף), ועדין הומופובי.

ברמת האנשים, לא המדיניות. ואם כן

ישנה מדיניות מכוונת בצה"ל שמפלה הומואים (לגבי אפליית נשים אני יודע, ולצערי הרב ברוב המקרים שנלחמתי בזה בצבא, דווקא הנשים היו יותר שובניסטיות מהגברים) אז בהחלט צריך להביאה לידיעת הקהל הרחב (כולל אנוכי) שאינו מודע לכך.

יש מדיניות ויש גם פחד לממש אותה

וזה המזל שלכם, שלא חל עלינו הנשים למרות שמקרים כמו של יצחק מרדכי או התביעה של דנה מועד משפרות את מאזן הפחד הזה. עובדת לטובתכם העובדה שהומואים נמצאים מעל נשים בהיררכיה האנושית, מהיותם גברים. לכן קל היה יותר ליצור גורם הרתעה נגד אפליית הומואים. אבל אל דאגה - המדיניות, כמו האנשים, לא השתנו

אסמחתאות בבקשה

ואפליית נשים בצבא היא לא מכוונת ? נו באמת, העובדה שהצבא חוקק סדרות שלמות של חוקים שמונעות מנשים להגיע לקצונה הבכירה לא נראת לך כמו מדיניות מכוונת ? העובדה שיש מקצועות בצבא שנשים כיום לא יכולות להגיע אליהם, לא נראית לך כמו מדיניות מכוונת? ודבר אחרון, אתה שוב לוקח סיטואציות מהחיים האישיים שלך "נשים שובניסטיות" והופך את זה לדפוס. רק לשם האיזון הקדוש אני אגיד, שדוקא הנשים שסובבות אותי היום: חברותי מכביסה שחורה, לובה, חנה, והגדולה מכולן אמא, הם נשים פמניסטיות ופעילות, אז מה ? זה הופך את כלל הנשים לפמניסטיות ?ודאי שלא, כל מה שאני אומר זה שחייבים לבחון את הדברים בפרספקטיבה רחבה הרבה יותר מזו שאתה מסתכל עליהן "התייחסו אלי יפה בתור הומו בצבא", "הנשים שהכרתי היו שובניסטיות". אלו הנשים שאתה הכרת, מה עם כל אלו שלא הכרת ? מה עם כל ההומואים שלא התייחסו אליהם יפה ולא קבלו אותם בזרועות פתוחות בצבא ? הטענה שלי, היא ותגיד לי אם אתה מסכים לה או לא, היא שהצבא הוא סקסיסטי כלפי החלשים, בין אם זה נשים, לסביות והומואים או שאר בני מיעוטים. כמה חיילים אטיופים הגיעו לסגל הבכיר של צה"ל, כמה הומואים מוצהרים ? כמה נשים ? שלא לומר לסביות ? כמה ערבים ?

סבורני כי לא הבנת או שאני לא הסברתי

את עצמי טוב. כפי שכבר הסברת, ובזה אני, אתה וחנה מחזיקים באותה השקפה - יש בצה"ל מדיניות הפלייה כלפי נשים. לא ציינתי ש"כל הנשים שהכרתי בצבא היו שובניסטיות" - אלא שהעציבה אותי העובדה שנתקלתי בהמון נשים בצבא שקיבלו כמובן מאליו את העובדה שהצבא גורס כי הן אינן מתאימות לתפקיד זה או אחר. אני שוב מסייג פה ואומר שהתפקיד שבו שירתתי היה פתוח לנשים ולגברים כאחד, ושבמסגרת העבודה שלי שיבצתי נשים אך ורק על פי יכולתן ולא מינן - ולכן אולי העובדה שאישה זו או אחרת לא יכולה להיות טייסת/לוחמת/וואטאבר לא ממש הזיזה להן. כל מה שאני טוען הוא שספיציפית כלפי הומואים אין לצבא מדיניות מכוונת רשמית - בהחלט יתכן (יותר נכון בטוח) שיש אפליה, אבל אם האפליה היא מעשה יד אדם - יותר קל להלחם בכך ולהוכיח אותה מאשר מדיניות כתובה ורשמית שמקבלים אותה כמובנת מאליו וליגטימית.

למעלה