כולנו רקמה אנושית אחת חיה (רעה)

augustus

New member
דה יורה ודה פקטו

אני שונאת הודעות מחולקות לסעיפים, אבל היום אינני מצליחה להעביר תגובה קוהרנטית בדרך אחרת
1. אחרי תיקון פקודות המטכ"ל ב - 1992, אין אפליה רשמית של חיילים ועובדים הומואים ולסביות בצה"ל. נשים, למרות זאת, ממשיכות להיות מופלות בשל היותן נשים; 2. היעדר אפליה רשמית לא פותר לנו את הבעיות. אפליה נגד הומואים (ומיעוטים אחרים) נמשכת בעיקר במישור התפיסתי, היא מתחילה ביצירת סביבה עוינת ונגמרת (או שלא?) באי קידומם במקרים בהם קשה להוכיח אפליה - ורוב המקרים הם כאלה; 3. אני מניחה שיש הרבה נשים שלא מתקוממות נגד האפליה. ייתכן ואפילו הרוב הן כאלה. עם זאת, אני חושבת שמוקדם לקבוע כי זהו בסיס להצדקת אפלית הנשים. אף אדם סביר לא בוחר באופן מודע לקבל יחס מפלה; השלמת הנשים עם מנגנונים מפלים אינה טמונה בגנים, היא תוצאה של חינוך מסוים, שגם הוא חלק מאפליתן בחברה. זהו, אני מקווה שהסברתי את עצמי.

ג´רי הזועם והזועף

ג´רי יקר, נו בחייך, מה בסך הכל קרה, חנה המשופמת ואנוכי, עבדכם הנאמן, בסך הכל העלמו שתי הודעות בהם היו רמיזות קלות להומופוביה. אני מצטער אם פגעתי במישהו, אבל אני כן חייב להגיד משהו, מעולם לא שמעתי בהפגנת שמאל, או בכל אירוע אחר שלבש בגדי שמאל, את המילה "הומו" בקונטקסט של קללה. לעומת זאת ג´רי יקר, אני מזמין אותך לעמוד איתי ועם חברותי ב"נשים בשחור" פעם אחת ביום שישי (לבחירתך), ואז תשמע שם מכל טוב הארץ. הצירוף "הומואים אוכלים בתחת"/"הומואים מזדיינים עם ערבים" חוזר על עצמו חדשות לבקרים. ועכשיו פנייה: כבר המון המון זמן שלא נכסתי לעצמי איזה הומו קטן חטוב ישבן ושטוח בטן, שלא לומר שהמון זמן כבר לא נכסתי לעצמי איזו לסבית אימתנית. מועמדים ?

נו, באמת.

אתם יודעים טוב מאד שאני לא מוחה על מחיקת הודעות הומופוביות, והרמיזות שלכם על ההפך מכך, מעידים כנראה על הרמה בה אתם רוצים לנהל את השיחה. ואתה יודע מה, לפעמים אני מעדיף הומופוביה גלויה מאשר את זו הסמויה הקיימת במוסדות הפוליטיים בשמאל, שמניחים מראש שבגלל שהקול שלי מונח בכיסם, הם צריכים להתאמץ פחות.

באמת התורה

אני מוכרח להגיד לך שלפחות בדבר אחד אני ואתה מסכימים, גם אני לא מצביע למרצ רק בגלל שהם "אוהבים" אותנו, שיתאמצו קצת יותר. החלביות הזו של מרצ באמת מעצבנת, כי אם הם מסוגלים לעצום עיניים נוכח הדה-לגיטימציה שעושים לח"כים ערבים למשל רק בגלל שזה מכניס אותם ל"מיין סטרים" אז שיחפשו אותי.

למעלה