כוננויות

מצב
הנושא נעול.

nm_edna

New member
כוננויות

כוננויות
משכורתי מחולקת לשניים 1. הבסיס גלובלי + תוספות נסיעות וכו' 2. כונניות שבסיסם מספר כוננויות בסיסי + תשלום על קריאה. האם על החלק של הכוננויות אני זכאי לקרן השתלמות, פנסייה פיצויים? לתשובתכם הודה

שיר ורד

New member
תשובה

כוננויות
משכורתי מחולקת לשניים 1. הבסיס גלובלי + תוספות נסיעות וכו' 2. כונניות שבסיסם מספר כוננויות בסיסי + תשלום על קריאה. האם על החלק של הכוננויות אני זכאי לקרן השתלמות, פנסייה פיצויים? לתשובתכם הודה
תשובה
החוק לא מגדיר זכויות לקרן השתלמות ולקרן פנסיה גם לשכר הבסיסי ולכן ברור שהחוק לא מגדיר זכויות כאלו עבור כוננויות. השאלה הנשאלת היא, לגבי זכויות לפיצויים (והשכר בתקופת הודעה מוקדמת לפיטורים), לדעתי כוננויות דומות באופין לעבודת שעות נוספות ולכן לא מגיע בגינן תשלום פיצויי פיטורים. במידה והסעיף של הכוננויות הוא פיקטיבי או שהתשלום בגין הכוננויות גבוה מהחלק הבסיסי , או שהמשכורת הבסיסית היא למשרה שאיננה מלאה יתכן ויש מקום לתבוע פיצויי פיטורים בגין רכיב הכוננויות או חלקו בנימוק שמטרת חלוקת השכר היתה להתחמק מתשלום פיצויי פיטורים על כלל השכר. לא נראה לי שזה המקרה שלך. אם קיים הסכם קיבוצי במקום העבודה, צריך לבדוק האם יש התיחסות בהסכם הנ"ל לגבי הזכויות הנלוות לכוננויות.

מצב
הנושא נעול.
למעלה