כוננות בעבודה

מצב
הנושא נעול.

בני קהן

New member
כוננות בעבודה

כוננות בעבודה
היי אני עובד במוקד טלפוני, לאחרונה התחילו להכניס לי ולשאר העובדים בסידור העבודה שעות כוננות לדוגמא : ביום מסוים אני עובד מ 1200 ועד 1800 וכונן בוקר , אני צריך להיות זמין בטלפון ובמידה ויש עומס בעבודה מתקשרים אלי שאגיע , מיותר לציין שעל שעות הכוננות אני לא מקבל שכר ,בחוזה העבודה אין שום סעיף בנושא זה האם זה חוקי ?

שיר ורד

New member
החוק לא מתייחס לכך

כוננות בעבודה
היי אני עובד במוקד טלפוני, לאחרונה התחילו להכניס לי ולשאר העובדים בסידור העבודה שעות כוננות לדוגמא : ביום מסוים אני עובד מ 1200 ועד 1800 וכונן בוקר , אני צריך להיות זמין בטלפון ובמידה ויש עומס בעבודה מתקשרים אלי שאגיע , מיותר לציין שעל שעות הכוננות אני לא מקבל שכר ,בחוזה העבודה אין שום סעיף בנושא זה האם זה חוקי ?
החוק לא מתייחס לכך
מאחר ואינך מקבל שכר והחוזה לא מתייחס לכך, אינך חייב להיות זמין באופן קבוע. אתה יכול להודיע למעסיק, שאינך מתחייב לכוננות זו, אך במידה והוא יתקשר ולא יהיו לך תוכניות קודמות לאותו בוקר תשמח להענות לקריאתו ולעבוד שעות נוספות. תשלום מוגדל לפי תעריף שעות נוספות תוכל לקבל רק אם תעבוד לפחות 8 (9 אם עובדים 5 ימים בדבוע) שעות באותו יום. שים לב, שצריך לבדוק בחוזה, האם יש איזו שהיא היחסות כללית לשעות עבודה גלובאליות,זמינות להגיע לעבודה וכדומה. ייתכן והם החביאו את סעיף הכוננות באיזו שהוא סעיף מעורפל בחוזה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה