פעילות גופנית בהריון
שלום לך אמא של הגוזלים
אתחיל את התשובה בתודה לבר רפאלי, בזכותה הנושא פעילות גופנית בהרין עולה לכותרות. אז לבר ועדי איחוליי להריון שמח ורגוע וללידה טובה.
אחוז לא מבוטל של נשים שומרות על כושר בעזרת פעילות גופנית. בשנים האחרונות נשים גם פונות לתחומים של פעילות גופנית אינטנסיבית ונמרצת כגון הרמת משקולות, קיקבוקסינג, ספינינג, ועוד. פעילות אלה נמצאות בלו"ז לפעמים על בסיס יומי.
בכלל, פעילות גופנית היא בריאה לגוף ולנפש
כשנשים אלה נכנסות להריון, הן משתדלות לאחד את העולמות שלהן: פעילות גופנית זו, חשובה להן והפכה להיות חלק מהחיים
יש לזכור שפעילות גופנית נמרצת לא נועדה להתבצע בהריון, ולכן יש לבצע אותה בהשגחה ובהנחייה של צוות מיומן שהוכשר למטרה זו.
באשר להשפעות על העובר: כאן המקום לציין ראשית כל ששם בפנים הם מאוד מוגנים. חלק ניכר מאותם האירועים אשר לנו נראים כמאוד עצמתיים עבור העוברים, הם כלל לא מורגשים על ידם.
צריך לזכור שבכלל החיים ורפואה הם לא מתימטיקה ואין רק לבן ושחור כך שכן יתכנו תוצאות לא טובות במקרים נדירים. ברוב המכריע של המקרים לא יקרה שום דבר רע לעובר.
מספר עצות לפעילות גופנית להריון:
1) לא בכח. מומלץ לעסוק בספורט כאשר מרגישים באמת דרייב פנימי המושך לפעילות זו ולא מתוך הרגל בלבד
2) לקחת בחשבון שהגוף משתנה וגם רמת האנרגיה שונה: זה אומר שיתכן ולא ניתן יהיה להגיע לאותם ההישגים כפי שהיו לפני ההריון. זה בסדר, לקבל את השינוי בשמחה.
3) מומלץ להיות קשובה לגוף, הוא הריבון, הוא יודע מה טוב לו ואיזה קצב נכון לך.
4) פעילות גופנית נמרצת בהריון, מתאימה לנשים שעסקו בה טרם כניסתן לההריון. לא מומלץ להתחיל להתנסות בפעילות זו דווקא בתקופת ההריון.
5) מהנסיון שלי: עוברים יודעים מה טוב עבורם ומה לא. מומלץ להיות קשובות גם להן. לא פעם, העוברים הם אלה שנותנים תשובות להרבה שאלות של נשים בהריון