קראתי את כל השרשור, והתחושה היחידה שעלתה בי -
כעס עצום על המערכת הממשלתית.
לדעתי אם מישהו שם היה חושב על טובת הילדה (לטווח הארוך!), הוא היה מפריד את הילדה מאמא שלה לחצי שנה לפחות, כאשר בחודשים הראשונים אין אפילו קשר טלפוני. ככה. לא אכפת לי שזה אולי קיצוני. אפשר לתרץ לה שאמא חייבת לנסוע לעבוד או משהו. אם האמא בהווה עדיין נוהגת כפי שתואר, זה נזק נפשי לילדה עד המוות. אני בת 30 בת להורים גרושים. אבא שלי תמיד אמר דברים טובים על אמא שלי גם כשהתלוננתי על דברים לא טובים אצלה. אמא לעומת זאת זרקה פה ושם כמה הערות על אבא. לא משהו קשה בכלל, הערות הכי הכי מינימליות שאפשר לחשוב עליהן. אפילו לא ברמת ה"משהו שלילי". אבל מספיק שיהיה רמז הכי קל למשהו לא חיובי שאמא אמרה על אבא (בגלל שהם גרושים מגיל צעיר, אמנם בגדול התגרשו יפה, אבל כמה סכסוכים קטנים - היו), זהו. זה מלווה אותי כל החיים וזה אחד הדברים שהכי השפיעו עליי לרעה שאי פעם קרו לי מבחינתי. אז כנראה שאני רגישה מדי וכמו רובנו לא יזיק לי לעבור טיפול (עברתי בעבר, גם בתור בוגרת וגם בתור ילדה), אבל מגוף ראשון, זה משפיע. והילדה הזאת נשמעת לי רגישה, דווקא בשל העובדה שאמה מצליחה להשפיע עליה עד כדי כך. למעשה רוב הילדים בגיל הזה מאוד רגישים.
בחצי השנה הזאת וגם לאחריה כמובן הייתי מטפלת בשלושתם, ומכניסה גם אותך לנושא הטיפול, כי לא יעזור, כעת אתן סוג של משפחה, באמצעות הבת/האחות המשותפת. גם לי יש אחות קטנה מצד אבא.
למה לדעתך זה חייב להיות שזה אינטרס מנוגד? סתם מאוד מעניין אותי לשמוע את דעתך
אני חייבת לומר שדבר לא טוב שיצא לי מהפורום הזה, זה שנהייתי קצת חשדנית (אולי שלא בצדק) לגבי אשתו של אבא שלי (אמרתי את זה בזמנו לאבא שלי, אולי אני צריכה בהזדמנות להגיד גם לאשתו, או שאולי בעצם עדיף שלא, כי זה עלול לפגוע בה, לא משנה כמה יפה ומשתף ומוסבר ומנומק אגיד זאת). אני קוראת כאן סיפורים ותחושות של נשים שהצטרפו לפרק ב', ורואה איזה חששות יש להן. הפגישה הראשונה עם אשתו של אבא שלי (גיל 17.5) זכורה לי כפגישה נהדרת עם מישהי נפלאה, וכיום פתאום עולות בי שאלות: אולי עבורה הפגישה היתה פחות נפלאה? אולי היא באה בראש של חשש שלא נסתדר? זה לא נעים. אבל חפיף, אני לא האישיו כאן.
בכל אופן אולי זה מה שיסדר את המצב, מה שהייתי עושה לו אני הייתי אחראית מטעם חוק. אם לא ישתפר, הייתי בודקת טוב טוב עד כמה האשה הזאת בכלל מסוגלת להביע אמפתיה כלפי הבת שלה, ובכך את מידת הכשירות ההורית שלה. אולי צריך להגיד שאמא לא מרגישה טוב ולכן הן נפגשות רק תחת עזרה/פיקוח טיפולי! ככה עושים במקרים כאלה. מה שהיא עושה לבת שלה יפגע בה בעתיד הרבה יותר מאלימות פיזית, אני די מהמרת על זה
משמורת משותפת נשמעת לי נדרשת במצב הזה, אחרי שהיה טיפול כלשהו באם כמובן!!!
זה אומר שאת תצטרכי "לסבול" את הילדה כל חייך (ובתקווה גם להנות..) אבל בהחלט לא במצב כפי שהוא היום. הגיוני שגם לכוחותיך יש גבול. אני חושבת שלמעט הילדה שהיא חסרת ישע, האבא הכי מסכן בסיפור הזה, יותר ממך מן הסתם, וצריך להבין כל דרך התמודדות שאותה הוא נוקט.