כחלון: בועת הנדל"ן תתפוצץ, אנשים יקפצו מהגג

כחלון: בועת הנדל"ן תתפוצץ, אנשים יקפצו מהגג

אז הנה מתברר שכנראה שאני לא היחיד שחושב שיש בועת נדל"ן במדינה...

http://www.themarker.com/news/1.3013541

בראיון לחדשות 10 אמר כחלון כי אין כיום מחסור בדירות: "יש 30 אלף דירות במלאי שקבלנים לא מוכרים"..

מכירים את זה מאיפה שהוא?
אולי קראתם את זה ממני בשבועות האחרונים?

"http://www.themarker.com/news/1.3013541"

"יש פה בועה שניפחו אותה קבלנים, ניפחו אותה יזמים, ניפחו אותה בנקים - ובועה סופה להתפוצץ" - כך אמר היום (ד') שר האוצר, משה כחלון, בראיון למתן חודורוב בחדשות 10. לדבריו, יש היצע מספיק של קרקעות בשוק ובעלי אינטרס ממשיכים לנפח בועת ענק."

מוכר לכם מאיפה שהוא?

אולי כחלון קורא כאן בפורום והתרשם עמוקות ממה שכתבתי?

"היום יש 30 אלף דירות במלאי שקבלנים לא מוכרים. המשקיעים הפסיקו לרכוש. גם הזוגות הצעירים לא רצים לקנות. מנסים באופן מלאכותי לנפח את הבועה הזאת". "

בחיי שאני מתחיל לחשוב שאני צריך לבקש מכחלון זכויות יוצרים.

מצטט אותי אחד לאחד...

וואו!!!

elvinnox

New member
אני עדיין לא מאמין לו

לדעתי הוא מנסה לעבוד על האלמנטים הפסיכולוגים של אנשים שלא יקנו,
מצד אחד אני רואה מחסור בשטח, מצד שני שר האוצר אומר שלא חסרות דירות.

יכול להיות שהוא סתם רוצה להרוויח זמן, אם לא תהיה אחיזה במציאות לדברים שלו, המחירים לא ירדו.
אם יש מחסור, המוכרים לא יורידו מחיר והרוכשים יאלצו לשלם את המחיר הזה,
אם באמת אין מחסור, למה לא רואים את הירידה? למה אין ירידה במחירי השכירות?

אני מאוד רוצה להאמין שהמחירים ירדו בקרוב, פשוט כבר אחרי כל כך הרבה שנים של עליות אני דיי סקפטי.

h a j b i

New member
אם זה באמת מה שהוא חושב אז למה כל התוכניות

למה הוא מנסה להגדיל את ההיצע ולהוריד את המחירים?
הרי אם הוא באמת חושב שיש בועה אז כל הצעדים שהם עושה זה לא רק שלא עוזרים אלא מחמירים את המצב.
&nbsp
בקיצור, נראה לי שהוא מחרטט וסופו יהיה שיצטרך להתפטר מתפקידו (בין אן זו בועה ובין אם לא).
&nbsp

כנראה שהאמונה תלויה בפוזיציה של כל אחד...

כמובן שההצהרה הזאת של כחלון מצטרפת לשורה ארוכה של פרסומים שפורסמו לאחרונה, שכולם ביחד מעוררים סימני שאלה מאד גדולים לגבי הכיוון של שוק הנדל"ן..
והשאלה האמיתית היא כמובן, איך הצהרה כזאת משפיעה על הקונים הפוטנציאליים..
אלה שקוראים בחודשיים האחרונים שרכישות המשקיעים יורדת בעשרות אחוזים.. אלה שקוראים שיש עליה במספר המשקיעים שמוכרים את הדירות שלהם...
אלה שקוראים שמספר עסקאות הנדל"ן בצניחה...
אלה שנחשפים לאחרונה לבלוף שהיה כאן בנושא המחסור המדומה בדירות.. ומתברר שאין כלל מחסור ומספר הדירות שהקבלנים תקועים איתם ולא מצליחים למכור עולה מחודש לחודש והגיע כעט למספר המפחיד של 30,000 דירות חדשות וריקות שעומדות למכירה,
כל זאת, כאשר יש בבניה פעילה כרגע 101,000 דירות שהבניה שלהם תסתיים תוך פחות משנתיים (ממוצע של 11 חודש), וכל זאת כאשר בישראל נמכרות בממוצע של השנים האחרות בקושי כ 2,000 דירות חדשות בחודש...

אז כשאני מנתח את כל המידע הזה ביחד,
אני צופה קטסטרופה

אבל שכל אחד יעשה את החשבון שלו לעצמו. הרי אנחנו אנשים מבוגרים

dat nigga daz

New member
חחחחח פחלון ממשיך לשקר לכל הפתים...!!!...

הוא הבין שכאשר הוא אמר שהמחירים לא יירדו ביותר מ 5% , הוא הכעיס את כל ההומלסים.. אז עכשיו הוא עובר לאסטרטגית ביבי - להבטיח (ולתת לאנשים לשמוח), ולא לקיים (כי אף אחד לא יזכור את זה עוד שנתיים).. תותח !!

מישהו זוכר שביבי הבטיח לפני כמה שנים פטיש 5 קילו ?? רק אני זוכר חח
מזל שלא בחרתי בנוכל הזה...

מספר שאלות לאדוני שר האוצר :
1. למה אתה מזגזג ? יום אחד המחירים לא יירדו , יום אחר הבועה תתפוצץ, יום אחד תטפל בגז, יום אחר מימון חבר שלך אז אתה לא יכול .. נמק...

2. אם המחירים הולכים להתרסק , למה התחלת להשקיע בנדלן חזק ?? לא עדיף שתקנה אוטוטו בזול ? הרי אתה אחראי על ההורדה ..

3. האם אתה מודע לכך שלאחר הקדצניה הזו אתה יכול לפרוש ולצאת לפנסיה מוקדמת ואף אחד לא יזכור אותך עוד כמה שנים ואתה תחיה כמו מלך ? אני בטוח שכן...

4. האם אתה מתכוון לשלם למוסקיטר זכויות יוצרים ?? כי אם כן , הוא יוכל להחזיר חובות לכל האנשים שלא קנו בגללו ואכלו אותה..

תודה ובוקר טוב אליהו... :)

neta li20

New member
מלך !!! צודק בכל מילה !!

שים לב לעוד משהו - בכתבה הנ"ל הוא אומר :
"עשויים לרדת" , "לא יודע בכמה"

בעלי אמר לי שזה מזכיר לו התחייבות של אנשים שאומרים : 'בלי נדר'

באמת מוסקיטר- פתי מאמין לכל דבר- כחלון פשוט בלחץ

כשאין תוצאות בהורדת מחירי הנדל"ן מתחילים ההפחדות והפסיכולוגיה בגרוש.
&nbsp
זאת לא הפעם הראשונה שכחלון יוצא בהכרזות שמחירי הנדל"ן ירדו ולהפסיק לרכוש (כמו ששרי אוצר קודמים עשו).
&nbsp
זה גורם לכל היותר לעצירת עסקות זמנית אבל יוצר ביקושים כבושים, שמתפרצים לאחר מכן ולעליית מחירים נוספת.

המגמה משתנה, כי אנשים מבינים שאין מחסור,

והאמת על 30,000 דירות שטרם נמכרו מחלחלת לתןדעה
וכאשר אנשים מבינים שעבדו עליהם כל השנים, הם מבינים שהמחירים יכולים גם לרדת.
וזה כבר הסבדל גדול
התודעה משתנה

Fitch

New member
אז איך על כל 44 דירות במחיר למשתכן מתמודדים 6900 זוגות??

"כחלון משדר פאניקה, מבין שנכשל בניסיון להוריד מחירי הדירות"

זאת לא הפעם הראשונה שכחלון לחוץ, ראה ביקורת על התוכנית הקודמת של כחלון מלפני כמה שבועות על הטלת מיסוי על בעלי 3 דירות.
&nbsp
"פרופ' עומר מואב בפוסט חריף על המהלך של כחלון שבוחן הטלת מיסוי על בעלי 3 דירות ומעלה. הנה ההסבר שלו:
&nbsp
"כחלון משדר פאניקה, הוא מבין שנכשל בניסיון להוריד את מחירי הדירות"
&nbsp
"...מדובר בצעד שמסמן פניקה, כלומר כחלון מבין שהוא נכשל (כפי שכלכלנים רבים נבאו) בנסיון להוריד את מחירי הדירות בעזרת תכנית הדגל שלו, תכנית ההגרלות ההזויה שמגדילה ביקושים ונקראת "מחיר למשתכן""
&nbsp
2. "המלחמה במשקיעים לא רק שלא תוריד את מחירי הדירות בטווח הארוך, היא תפגע בשוכרי הדירות (והקשקוש של "שכירות הוגנת" לא יעזור). למלחמה במשקיעים יכולה להיות השפעה על מחיר הדירות בטווח הקצר, אבל סביר מאוד שאם זה באמת יוביל לירידה בביקושים ולירידה במחיר, זה גם יקטין במידה מסוימת את קצב הבניה, מה שיוביל בסופו של דבר, לפחות דירות בשוק בטווח הארוך, ומחירים גבוהים יותר".
&nbsp
http://www.bizportal.co.il/realestates/news/article/432027
&nbsp
&nbsp
&nbsp

arieciub

New member
אם המשקיעים הפסיקו אז למה כל התוכניות על מיסוי והיטלים על

בעלי מספר דירות כדי שיאלצו למכור, ובכך לגרום לעליית מחירי שכירות.
בקיצור סתם מחרטט אותנו ובונה על הזיכרון הקצר של האזרחים.
ביבי הרי לא יתן לו להצליח להוריד מחירים ושזה יזקף לזכותו של כחלון.
כמו שעשה את זה ללפיד, הוא יפרק את הממשלה מתי שהוא ואז יאשים את כחלון.

elvinnox

New member
כל הממשלה הזו ביזיון

במשך שנים כל פעם בא שר אחר ומבטיח הבטחות ללא כיסוי.
&nbsp
במקום לבנות והרבה, מתעסקים בשטויות. זורקים כל מיני שטויות של מס ומשעבדים פה דור שלם למחירי דיור הזויים.
&nbsp
אני רק לא מצליח להבין איך כל פעם הציבור אוכל את הבלופים האלה כל פעם מחדש.
&nbsp

לשאלתך.. איך כל פעם הציבור אוכל את הבלופים האלה כל פעם מחדש?

בדיוק כמו שאתה לועס באהבה את הבלוף של המחסור..

elvinnox

New member
אם לא היה מחסור הייתה ירידה במחירי השכירות

יש מחסור, נרצה או לא.
&nbsp
הלוואי והמחירים האלה לא היו כאלה בשמיים, אני בצד שלך,
אני מזמין אותך איתי למשרדי מכירות, ותראה כמה אנשים מתעניינים יש וכמה טלפונים יש כל רגע.
&nbsp
בלי קשר, אל תשכח שצריך בסה"כ קונה 1 לדירה, אז גם אם למשרד מסויים יש 10 טלפונים ביום + 5 פגישות ביום והוא מוכר דירה ביום, זה אולי לא יראה לך המון אבל זה מספיק

המחסור הוא מדומיין באמצעות יחצנות ממומנת וחכמה, לא מעבר לזה

כן,
האינטרסנטים הצליחו ליצור כאן מציאות מדומיינת.
אבל השקר התגלה והמציאות משתנה.
אפילו כחלון הזכיר את 30,000 הדירות שהקבלנים סיימו לבנות ומוכנות למסירה, אבל אין קונים והם תקועים איתם ולא מצליחים למכור.
זזה בדיוק ה 30 אלף שכתבתי עליהם לפני חודש ואתה טענת שזה בעצם דירות בבניה..
אז תתעורר,
עבדו על כולם יותר מדי זמן.
ואם אתה רציני, שלח לי מסר כאן ומחר בבוקר הולכים לטייל במשרדי המכירות.
לילה טוב

מוסקיטר אתה דמגוג- איפה מאות! הצילומים ממשרדי המכירות הריקים

נראה שאתה מאד נהנה לעשות ״סיבובים״ במשרדי מכירות, הפכת את זה למנהג קבוע, כל יום שישי, כל אחד וההנאות שלו... אבל למה לך לטרוח, אנחנו נסתפק בלראות את מאות! התמונות שצילמת ב״סיבוב״ הקודם שעשית רק ביום שישי האחרון, לנו לא מגיע לצחוק כמו החברים שלך להם הראת את מאות התמונות?
&nbsp
אז מאחר ואתה חוזר על הדמגוגיה בגרוש שמשרדי המכירות ריקים, וזאת על פי הבדיקה ״המקצועית״ ״המהימנה״ והכי חשוב ״אמינה״ שלך (אולי אתה בכלל כחלון שמרוב ייאוש כותב הודעות בפורום) אז אני אניח כאן שוב את הנתונים האמיתיים של הלמ״ס לפיהם דירות חדשות נחטפות כמו לחמניות, נמשכת עלית המחיר וצפויה גם המשך עליית מחירים:

״מדד לחץ רוכשי הדירות המבוסס על נתוני הלמ"ס, מראה כי דירות חדשות נחטפות כיום בשוק בתוך פרק זמן חציוני של כארבעה חודשים - ו-40% מהן נמכרות בתוך חודשיים מתחילת שיווקן ■ כשרוכשי הדירות נוהגים כך, זה רק מעודד את יזמי הנדל"ן להעלות מחירים״
&nbsp
״בתקופה האחרונה הציבור הגביר את הלחץ שלו לרכישת דירות חדשות, ומשך הזמן שבו הן עומדות למכירה התקצר. כמו כן, שיעור משמעותי מהדירות החדשות נמכר בתקופה של עד חודשיים בלבד מיום צאתן לשוק — ומשמעות הדבר ברורה: אין סיבה כרגע שהקבלנים יורידו מחירי דירות.״
&nbsp
"התרחיש הסביר הוא עליית מחירים נוספת"<><>

"
http://www.themarker.com/realestate/1.2985313
&nbs

אף אחד לא חשב על אפשרות אחרת, מאחר ומשרדי המכירות ריקים, אולי את כל הדירות האלו רוכשות רוחות רפאים ושדים בכלל? הנה נמצאה הבעיה לשוק הנדל״ן בישראל ויש לה פתרון פשוט- מכסחי השדים (למי שזוכר את הסרט)

kobra14

New member
אבל הדבר הכי חשבו שעכשיו אתם "מדברים חופשי מהפכת הסלולאר"

והקוטג עולה 5 שקלים במקום 10
&nbsp
תתעוררו - הכל תודעה כוזבת
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

למעלה