ואני מתחיל ../images/Emo6.gif
בחרתי חמישה רגעים, שמבחינתי, כולם יכולים להיות מספר 1. אני רק בן 30, כך שההישגים ההיסטורים של נבחרת ישראל בכדורגל, ההעפלה למונדיאל 70 במקסיקו, והשער של מוט'לה שפיגלר באותו מונדיאל, לא נחוו על-ידי באופן אישי. כמו-כן, גם הזכיות הראשונות של מכבי ת"א בכדורסל, לא צרובות אצלי בזיכרון, משום שלא חוויתי אותם באופן אישי, אלא רק הרבה יותר מאוחר.
13 באוקטובר 1993 - נבחרת ישראל שיחקה מול נבחרת צרפת באצטדיון הפארק דה פראנס. השער האדיר של ראובן עטר בדקה ה-92 היה שער שאני אזכור כל חיי... שער מ-ד-ה-י-ם.
רוני רוזנטל שער מיוחד מאוד במשחק לא חשוב, מול יריבה נחותה (אזרבזיאן). השער של רוני היה שער שלא זוכים לראות הרבה כאלה. רוני מקבל את הכדור סמוך לרחבת ה-16 של נבחרת ישראל, ודוהר איתו לאורך כל המגרש, חולף ע"פ כל השחקנים של היריבה, כולל השוער ופשוט מחליק את הכדור פנימה לשער. |
נדב הנפלד+דורון ג'מצי הייתי בסופשבוע ארוך יחד עם הכיתה שלי בתיכון, במסגרת ההכנה לצבא. ישבנו כולנו מול טלויזיה קטנה וצפינו במשחק. המשחק היה מול ציבונה זאגרב. שניות לסיום, התוצאה שיוויון, כדור אצל ציבונה. הם הולכים לסל ומחטיאים, הנפלד עם ריבאונד מדהים, מתרומם מעל כולם, מחליק את הכדור לג'מצי שמרחבת השלוש של מכבי שולח כדור, רק רשת, ומכבי מנצחים!
דריק שארפ + גור שלף משחק שיזכר לעד. עונת 2003/4 היתה עונה משוגעת. הפיינל-פור היה אמור להיערך בת"א ודווקא במשחק האחרון מכבי מפשלת מול זלגיריס. ואז א-לוהים יודע מאיפה, מכבי מצמצמת את ההפרש מ-6 ל-3. כדור של זלגיריס, 2.2 שניות לסיום, הם מוציאים את הכדור ומיד נעשית עבירה. הולכים לעונשין והצלף שלהם מהעונשין, שלא החטיא עונשין כבר שנתיים, מחטיא שתיים רצופות! כדור אצל מכבי... גור שלף מוציא כדור ארוך לדריק.. והבן-אדם כאילו כלום, דופק שלשת שיווין.. מכבי בהמשך מנצחת את המשחק ומפרקת בגמר את סקיפר בולוניה ב-44 הפרש, בדרך לגביע נוסף בארון.
אוליפיאדת ברלונה 1992 המדליה הראשונה של ישראל באולימפיאדה. יעל ארד מפסידה בנקודות את הקרב מול הצרפתייה, אבל מביאה הבייתה, מדלית כסף ראשונה, והרבה כבוד!