כיבוד ישראלי לפגישת קבוצה

galialon8

New member
כיבוד ישראלי לפגישת קבוצה

באוניברסיטה שבה אני לומדת, נהוג שמביאים כיבוד לפגישת קבוצה (בדרך כלל מתוקים - עוגות, מאפינס וכו'), אפשר לקנות אבל המשקיענים מכינים וזה תמיד מתקבל בהערכה.

השבוע (יום שישי) התור שלי. התלבטתי עם אחת מהסטודנטיות מה להביא, והיא אמרה לי שהיא אוהבת שמביאים דברים מעניינים שהיא לא היתה אוכלת או מכינה בדרך כלל. בפעם הקודמת הכנתי עוגיות טחינה, שזכו להצלחה.

אז... יש לכם רעיונות למשהו ישראלי וקל להכנה? לפני שאני נסוגה לבראוניז...

תודה
 
כדורי שוקולד, בורקסים,

ואם יש לך זמן ואת רוצה לקצור מלאאאאא מחמאות, תכיני את השושני שמרים מהמתכון הזה, חבל על הזמן!!!!!!!


שושני שמרים - אמא של איזבל
כ-40 יחידות
150 גרם חמאה
500 מ"ל חלב
50 גרם שמרים טריים או כ-21 גרם שמרים יבשים
100 גרם סוכר
חצי כפית מלח
800 גרם קמח
למילוי:
כ- 150 גרם חמאה רכה מאוד למריחה
100 גרם סוכר
קינמון לפיזור
ביצה למריחה לפני כניסה לתנור
גבישי סוכר לתפזורת (אני לא השתמשתי)

ממיסים את החמאה בסיר ומוסיפים את החלב. מחממים עד 37 מעלות צלזיוס.
בקערה גדולה שמים את השמרים, סוכר, קמח ומלח ומוסיפים את החמאה והחלב המומסים

לשים את הבצק עד שהוא לא נדבק לידיים והקערה, ומשאירים לתפוח עד שמכפיל את גודלו

לשים את הבצק שוב ומחלקים ל-4 חלקים, מכל חלק מרדדים עלה בצורת מלבן
ומורחים שיכבה דקה של חמאה
ומפזרים סוכר וקינמון מעל
מגלגלים כל מלבן לגליל וחותכים אותו לכ-10 עיגולים
שמים על מגש אפיה עם נייר אפיה לתפיחה אחרונה

אחרי התפיחה מורחים ביצה ומפזרים גבישי סוכר (אני לא שמתי) מעל השושנים ומכניסים לתנור מחומם מראש ל-225-250 מעלות צלזיוס לכ-10 דקות או עד שמשחים.
 

galialon8

New member
וואו, נקרא מעולה!

אולי בפעם הבאה, כשאתראגן מראש...
בינתיים כנראה שאלך על כדורי שוקולד :)
 


 
למעלה