כידוע יש לי קושי בדחיית סיפוקים.לא מספיק רופא אחד ולא שניים

3מרגו

New member
כידוע יש לי קושי בדחיית סיפוקים.לא מספיק רופא אחד ולא שניים

ונעשה עוד אבחונים.
אז התחלנו מזה שנפלתי על רופא ש"הבטיח לעזור" וכך נולדה לה אבחנה חדשה.שלא קנתי מסיבות שתיארתי כבר לפני קצת זמן.ונכנסתי לאטרף גם לדעת את האמת וגם מייד וגם מסגרת שמה שלא יהיה עדיף רגילה.
ובינתיים קבעתי אבחון איכילוב.שכבר דחו בשבוע כאשר כל יום אצלי נצח.
וניסיתי את מזלי אצל רופא בקופה שפתאום התפנו תורים.מזה לא יצא כלום והתור הבא היה היום...
והחלטתי להמר מה כבר יש להפסיד...כולו כסף.רק דאגתי איך אצליח להשכיב את בני לישון בשעות היום כדי שלא יפול אצל הרופא(בשעה 9).
הובטח לי (שוב כמו בקופה) שזה יהיה בפעם אחת.
היינו אצל פרופ' אפטר.כאילו כיוון הזה עוד לא ניסינו.הכנתי את הילד ש"יראה נורמטיבי" כי כבר קרה שדיבר שטויות.עשיתי מן הצגה שצריך אבחנה לועדה והוא כמובן השתפר ונורמטיבי לחלוטין.עם קצת קשיים שלכולם יש.
נחשו,עם מה יצאנו?נכון.
עם ספקטרום.מי היה מאמין.חשבתי שיהיה טוראט.בסדר.זה הולך עם כיתה רגילה.כי טיקים באים והולכים אין מה להכחיש.
בניגוד לרופא שאחריו רדפנו צוות שלם 3 שבועות יצאנו על המקום עם משהו כתוב.והערה שזה לא רציני.צריך אבחון.שועדה תחכה 3 חודשים...
והוא המתליץ להתחיל מאבחון פסיכו דידקתי בשניידר(לפחות ליד הבית).אמרתי שתורים בטח מאוד ארוכים והוא אמר שאין.לא מוזר?
שאלתי למה לא אבחון של ספקטרום.אז הוא הסביר שזה יותר מתאים כאשר הדבר נדרש לועדה...ואבחון פסיכולוגי שם חינם.כאילו 1+1?
אז לאן לרוץ עכשיו?אתקשר לשניידר.3 אלף ש"ח.
ב-22 יתחיל אם כבר יתחיל ולא יידחה אבחון של מראות.חינם עם טופס 17.קודם פסיכולוגי.בטח כבר לא צריך פסיכיאטרי כי יש לי שניים.
גם וגם?בגלל קושי בדחיית סיפוקים???

3מרגו

New member
ושכחתי

למרות ההצגה שזו ילד רגיל והוא כבר לא שם הוא שאל "מה,את לא רואה שהוא לא ילד נורמטיבי?".
וכרגיל "איך כל השנים כולם לא ראו".שלפתי לו אבחון של מרפאת גיל ינקות בגיל 2.5.אז הם התלבטו,אבל שללו.אז גם אני שללתי והכל סבבה.
נתתי לבן שלי לשבת 3 שנים בגן של חולי נפש ושנתיים בבית ספר של חולי נפש.פושעת אני.
הוא הגיב ש"הכל מעורפל" באבחונים.בטח בטח בעיות רגשיות.שלא מבינים כלום ואין מה להגיד.

אני לא מבינה למה את מלמדת את בנך להיות

נורמטיבי? למה את רוצה מסגרת רגילה?

לדעתי עדיף לדעת את האמת ולבחור מסגרת בהתאם. כלומר לתת לילד להיות באיבחון כמושהו, כדי להקל על מאבחן לאבחן אותו נכון.
אם ילד באמת בספקטרום אז עדיף לו להיות עם אבחנה ובמסגרת לאוטיסטים.
לפחות בהתחלה. ואז לראות לפי ההתקדמות שלו האם להעביר למסגרת רגילה או לא.

מהניסיון יכולה להגיד שבני המאובחן בספקטרום עבר בקלות מחינוך מיוחד לרגיל.
אולי לחולי נפש יותר קשה לצאת, אני לא יודעת.
אבל לאוטיסטים בתפקוד גבוה זה היה בסדר גמור. גם אצלנו היתה ועדת השמה כי גננת היתה נגד יציאה. אבל הקשיבו להורים.
וזהו.

הכי חשוב מה יותר נכון לילד. בני היה שנתיים בחינוך מיוחד. והכי חשוב לי שיהיה לו טוב.

3מרגו

New member
בגלל שראיתי אותו אצל חבר או בחוג מתנהג כמו נורמטיבי

כי הוא ממש לא אותו ילד שהיה עד לפני כמה חודשים.
וקראתי הרבה טענות ששום מסגרת של חינוך מיוחד לא תספק רמה לימודית כמו רגילה.
אפילו אתמול בכתבה שצירפו פה בוויינט היו תגובות גולשים שזו מסגרת חלשה/בייביסיטר.
כלומר,אימצתי את הדעה שזה סוג ב'.
אז הייתי רוצה גם אבחון שיספק תשובה גם לגבי הסוג.אם אין ברירה אז אין.אבל עצוב.כל בוקר לשמוע צילצול מבית הספר הסמוך.והוא לא שם.כבר שנה שלישית לא...
שאלתי את הרופא מה נעשה אם נקבל תשובה חיביות לגבי מבחן מחוננים.אז הוא ענה שבדיוק בשביל זה כדאי ישר להתחיל את האבחון הנ"ל.לא אבחון אוטיזם.
אולי אם בשניידר היו עושם אבחון אוטיזם היה ממליץ.לא יודעת.

3מרגו

New member
זה אצלכם.אצלנו לא מקשיבים להורים

אנשים בחרו לעזוב את העיר.
ועוד אבדו עלי שאין שום מסגרת אחרת.אחרי שנתיים זרקו שכן,גם כיתה רגילה עם סעיית אפשרית.רק שאחזיר את האבחנה הקודמת.וכלום לא רשום בפרוטוקול על מה שזרקו.הכל מניפולציות.

TikvaBonneh

New member
יש יעוץ להורים בסניף קשר בתל אביב

הורים לילדים מיוחדים מוזמנים להגיע לשיחת ייעוץ בנוגע לילדים הלומדים במערכת החינוך.

במסגרת השיחה יידונו נושאים כמו יתרונות וחסרונות של חינוך רגיל לעומת חינוך מיוחד,הכנה מיטבית לועדות עפ"י חוק: ועדת שילוב, ועדת השמה וועדת ערר.

הייעוץ יינתן על ידי גב' בלהה אשר, שפרשה לאחרונה לגמלאות ממשרד החינוך.

בתפקידה האחרון ניהלה את מתי"א חפר שרון, הקימה וניהלה מרכז אבחוני טיפולי -משכ"ל הוד השרון
מאבחנת ליקויי למידה כחלק מאבחון כולל בצוות המרכז להתפתחות הילד, הכשירה מטפלים במסגרות פיגור ושימשה כמחנכת בבי"ס לחינוך מיוחד.

הייעוץ יינתן במפגשים אישיים, בני חצי שעה, בסניף תל אביב.

לפרטים ולתיאום פגישה- 03-5282518

3מרגו

New member
אני דיברתי איתם משהו כמו 3 שבועות לפני

אמרו שתתקשר אלי שרה און.
עדיין מחכה.
כמו שאמרתי חוק זה חוק ופגישה של חצי שעה לא תגרום לועדה אצלי לעמוד על החוק.
אולי עו"ד כן.

TikvaBonneh

New member
חבל שתשלמי 3000 ש"ח בשניידר

את מקבלת איבחון חינם במרכז מראות. תאמיני לי שתצטרכי את הכסף הזה לטיפולים אחר כך. נדב לא עשה איבחון פסיכודידקטי הועדה לא ביקשה.

אולי היא צריכה כדי להחליט לגבי סוג מסגרת

שילוב פרטני, כיתת תקשורת או בי"ס לאוטיסטים כמון שהוועדה אצלם תדרוש.
שתברר האם במראות האבחון כולל אבחון פסיכולוגי -אבחון אינטליגנציה.
אם כן (ואני בטוחה שכן) אני מניחה שזה מספיק.
גם יש גבול כמה אפשר לטרטר את הילד.שתתקשר למראות ותשאל.
שתבקש גם שבאבחון במראות יאמרו איזה סוג מסגרת לדעתם תספיק.

3מרגו

New member
אבחון במראות מתחיל מאבחון פסיכולוגי

לזה קיבלתי טופס 17.
אני אמרתי לו שאצרף עו"ד כדי לנסות לקבל שילוב יחידני,אז הוא ענה שאבחון פסיכו דידקטי יתן תשובה גם על זה ואין צורך בעו"ד.
אולי כי זה סוג האבחון שעושים בשניידר?
אמרתי לו שהמליצו לי על אבחון נוירופסיכולוגי בשערי צדק ואני מניחה שזה לא יתרום לי מידע כבר השנה.הוא ציין שזה קרוב מאוד לפסיכו דידקטי.
זה נכון?

החסרון במראות ששם - אם הבנתי נכון - בודקים רק אוטיזם או לא.

אפשר לצאת בלי שום אבחנה. לילד נשאר הקושי, רק אין לו שם.

לנו זה קרה למשל. (לא במראות, אמנם, אבל נראה לי שזה דומה).

הראית לו את האבחון לאוטיזם?

כי לדעתי הלכת פעמיים לאבחון לא רציני מספיק.

טוב שאת הולכת למראות. והיה יותר טוב אם במקום כל זה היית הולכת לשניידר ועושה אבחון מקיף.

3מרגו

New member
ברור שלא.

שלא יהיה מושפע מזה.
מה זה מקיף?זה כולל פסיכו דידקטי+פסיכולוגי+פסיכיארי.
האם פסיכודידקטי זה מה שמתאים.

3מרגו

New member
שמבקש מועדה לדחות כי מדובר בילד מורכב

וחייב אבחון נוסף.

כלומר, בעצם לא אבחן?

האמת, שזה שהזמין אותכם וחשב שיוכל לאבחן בפעם אחת - זה לא בסדר. אבחון צריך להיות ארוך ויסודי ולכלול לפחות שתי פגישות.
מי שמבטיח לך אבחון מהיר - לא כדאי בכלל ללכת אליו.
כנראה שגם הוא התרשם שמדובר במקרה לא פשוט בכלל.

מעניין...

מצד אחד: שניהם לא מומחים לספקטרום, והאבחון שלהם חשוד בעיניי בגלל זה.

מצד שני: שני אנשים בלי תיאום ביניהם אומרים אותו הדבר.

מה עשה אפטר באבחון הזה? כיצד הוא ערך את האבחון?

למעלה