כיכר רבין -

vearbear

New member
כיכר רבין -

למה מוקי עשה שיר וחצי כשכולם עשו 2 שירים או יותר? אני אישית התאכזבתי .

ס ו ל ר ו

New member
ממה בדיוק התאכזבת?

זאת הייתה עצרת תמיכה והזדהות עם המאבק של המורים, לא הופעה של מוקי.

shoba

New member
ממש לא התאכזבתי.

הוא דיבר ממש יפה, וקצת מ"זה לא נגמר". וביצוע מעולה למדברים על שלום. זה היה ממש במקום, ומתאים למקום.

פיטפיט

New member
הוא היה מעולה!

הוא לא בא להשקת דיסק כולה בא להזדהות עם המורים נתן 2 שירים שרלוונטים גם לסיטואציה... ואני כבר חשבתי שהוא ישיר ..."ילדה סוכר את נוסעת ואני נשאר"...

vearbear

New member
הוא לא בא להשקת דיסק אבל כולם שם שרו

חוצמזה שאני לפחות, אישית, באתי יותר להופעות מאשר להפגנה של המורים, ואני חושב שככה רוב האנשים בגילי שהיו שם, המורים היו חכמים שהביאו הופעות, אחרת היו הרבה פחות נוער

Funky Giraffe

New member
למה זה לא ככה?

מטרה נעלה מטרה נעלה - אבל זאת תהיה צביעות להגיד שמה שהיא אומרת זה לא נכון.

נתוש ז

New member
אני לא הייתי הולך להפגנה בשביל זמר.

זה יכול להיות תמריץ נחמד, הפגנה שאני אתמוך בה ויהיו זמרים שאני אוהב, אז זה יגדיל לי את החשק ללכת. אבל זה לא יהיה הגורם המכריע אם אלך או לא, ובטח שלא אלך בשביל שירים... הפגנה זו מחאה מסויימת ולא הולכים לשם בשביל להנות מהSHOW והFUN, אבל יחי השיטחיות.

maici

New member
תקראי לזה שטחיות

אבל כולם יודעים שלא כולם באו בשביל ההפגנה לגמרי אוקיי, היו חלק שכן, אבל חצי מהאנשים בכלל לא מבין בינתיים את ההשלכות של השביתה או שהוא מבין אבל הוא רוצה שהיא תימשך והם באו בשביל ההופעות... סה"כ צעד נורא חכם מצד הארגון

The Macker Girl

New member
ברור שזה ככה!

תכל'ס - לא כל התלמידים בארץ כ"כ מחכים שהשביתה הזאת תגמר. תתפלאו, יש גם כאלה שנהנים מהחופש הזה... ומי שאירגן את העצרת הזאת ידע טוב מאוד שכדי "לגייס" תמיכה של תלמידים, גם אם הם לא ממש תומכים או מתעניינים, להביא אומנים בסדר גודל של היהודים, עברי לידר, מוקי, כנסיית השכל וכו' - ימשוך הרבה קהל. נתי, אתה אולי רואה את זה כ"שטחי", אבל למורים ולמארגנים היה ברור שההופעות יביאו קהל. הם ידעו בדיוק מה הם עושים...

נתוש ז

New member
לא יודע. כשאתם אומרים את זה, זה נשמע כ"כ

טבעי וברור שהמטרה הייתה אך ורק למשוך נוער.. אבל זה נראה לי קצת צבוע מצד המורים, הרי באותה המידה אם הם היו ממנים קולנוע חינם בכול הארץ לתומכי המאבק, פתאום היו מליון תומכים למאבק (הלא מוצדק בכלל לדעתי) של המורים. וזה שאנשים הלכו או לא, זה לא הופך את זה לדבר לא שיטחי ללכת להפגנה בשביל הופעה, ועוד אח"כ להגיד שהתבאסתם כי היו שני שירים ולא שלושה.

ס ו ל ר ו

New member
למה לא מוצדק?

סוף סוף הם שובתים כמו שצריך! כל הזמן הם שובתים פה יום שם יום, עיצומים ואיומים.. עכשיו הם התחילו לעשות משהו באמת. ואני מדברת בתור זאת שהכי נפגעת מכל הדבר הזה, אני ביב', שנה אחרונה שלי, אין לי טיול שנתי, הבגרויות חורף לא מתקיימות, יש לי 9 בגרויות השנה ורק אלוהים יודע איך אני עוברת אותם.. אבל הם צודקים, החינוך שלנו על הפנים, אנשים כבר לא הולכים להיות מורים, זה פשוט לא שווה את זה. הם קורעים ת'תחת שלהם ואנשים שמים זין, כאילו התפקיד שלהם לא חשוב. אתה יודע כמה השפעה יש למורה על החיים שלנו? מי לא זוכר את המורים שהיו לו? לטוב ולרע. ובקשר לשירים, זה קורה בכל מקום. גם כשרבין עשה את העצרת למען השלום היו זמרים, למה? כי זה מושך קהל, נקודה. אבל אין לאנשים ממה להתאכזב, אם הוא רוצה לשמוע את האמן שהוא אוהב שר שילך להופעה שלו ולא לעצרת.

../images/Emo45.gif...

בתור מישהי שעומדת באותו המקום, שנה אחרונה ומפחיד לחשוב מה יהיה כשנחזור, בכל זאת אני שמחה שמנהלים מאבק רציני. רציף, וצודק. בשביל תזוזה כאן צריך רעש ובשביל רעש צריך קהל... ואם אמנים זה מה שמביא את הקהל, שיהיה. מה גם שיש כאלה שמתאימים לעצרות מחאה שכאלו.

נתוש ז

New member
אם היה לי זמן באמת הייתי מסביר בפירוט את דעות

י, וככה לא היה נוצרת כזו התקפה, אבל האמת שיש לי פול שיעורי בית (אוניברסיטה), אז ממש אתמצט: אני מסכים שהמערכת הזו חייבת רפורמה מיסודה, לגרום לכך שהמורים יקבלו יותר, אבל יותר חשוב מזה- יתנו יותר ורמת החינוך תעלה. אני לא חושב שהדרך שהמורים עושים את המאבק שלהם היא נכונה, ובטח שלא מוצדקת. להגיד שהמורים תומכים בהעלאת החינוך זו שטות שהתקשורת מנסה להעביר אלינו. המורים לא מוכנים להקדיש עוד שעה ביום בשביל התלמידים. המורים לא מוכנים לפטר את 10% המורים הכושלים שלא מצליחים להעביר את החומר כמו שצריך. המורים דורשים עליה בשכר ללא עליה ברמת החינוך. אני מבטיח לכם שזה לא מה שיעזור למערכת החינוך. בעתיד ברור שזה יעזור, כי אם מורה ירוויח 10,000 שקל אז בוודאי שיותר אנשים ירצו להיות מורים, וכך רמת החינוך תעלה, בגלל שהדרישות ממורים יעלו והמבחנים יוקשו וכו'... אבל השאלה האם זה הוגן שאנשים שלמדו ביולוגיה, כימיה, פיזיקה, מתמטיקה וכו' יקבלו פחות ממורה, שקיום יש מורים ללא תעודת בגרות, מורים עם ממוצע של פחות מ7 בבגרות וללא פסיכומטרי. האם זה הוגן שמורים ביזיונים שכאלו יקבלו מאותם האנשים שלמדו מדעיים לדוגמא ומרוויחים 5,000 שקל בחודש, יקבלו מהם הון של מיסים ויכניסו לכיס שלהם. היום מורים הם, סליחה שאני אומר את זה, אנשים מעמד נמוך מאוד, ולא מגיע להם העלאת שכר. אז אני מוכן, מבחינתי, להעלות להם את השכר ל7,000 שקל אבל לפטר לפחות 30% מהמורים. הם לא מוכנים. הם רוצים כסף על כלום (וכן, לעבוד שבעה חודשים בשנה, אחרי לימודים קלילים עם ממצוע נמוך מאוד זה באמת כלום יחסית לאנשים אחרים). קל להשוואת את המורים להייטקיסטים שמקבלים 12,000 שקל לחודש. רק אנשים שוכחים שבשביל להגיע להייטק אתה צריך ממוצע בגרויות של 10.5 ואז פסיכומטרי של מעל 700, שזה אחוזים בודדים מהאוכלוסיה כמובן, ואז לעבור מבחנים עם ממוצעים של 30 אחרי שני מועדים, ואחרי שארבע שנים אתה לומד מ8 בבוקר עד אחרי 12 בלילה, ואף אחד לא מבטיח לך שתעבור בכלל, ואתה משתגע מול הספרים.. בזמן שאחותי לדוגמא לומדת הוראה, היא לומדת פעם בשבוע בלבד ויכולה לעבוד, שלא נדבר על שיעורי בית שאין לה וכו' וכו'... (ואני לדוגמא, במחשבים באוניברסיטה, אין יום שאני מסיים ללמוד לפני 10 בלילה)

נתוש ז

New member
הערה:

המשפט"היום מורים הם, סליחה שאני אומר את זה, אנשים מעמד נמוך מאוד, ולא מגיע להם העלאת שכר" יצא לא מובן. התכוונתי שמורים אינם אנשים מאוד משכילים שעובדים במקצוע שכ"כ קשה להגיע אליו, כלומר הם לא חוד החנית של האוכלוסיה הישראלית, אלא אנשים בינונים מאוד מבחינת השכלה, שלא עוברים הרבה מזכירות או אפילו מוכרות בסופרים, ולכן, ללא שינוי ברמת הלימוד, לא מגיע להם יותר שכר. ושוב אני חייב להדגיש שהמורים מקבלים 3,000 שקל לחודש, אך אל תשכחו שהם עובדים 7 חודשים בשנה, ומשום מה מגיע להם שנת מנוחה כל שבע שנים, שהם מקבלים בה עשרות אלפי שקלים על כך שהם יושבים בבית.

ס ו ל ר ו

New member
../images/Emo26.gif

אני לא יודעת מי לימד אותך, אבל לי למשל היה מורה להיסטוריה שהוא לא היה סתם אחד, הוא היה ד"ר.. עשה תואר שלישי, לימד הכי טוב שאפשר, העלה לנו את הממוצעים בכתה באופן כזה שהיו מבחנים שכולנו היינו מקבלים 90 ומעלה אבל מה, הוא היה צריך לעבוד בעוד מקום כי להיות מורה בתיכון לא מספיק טוב. והוא לא מישהו בלי תעודת בגרות, הוא ד"ר! והשטויות האלה שכל העולם ואישתו אומר שהמורים עובדים 7 חודשים בשנה, מ8 עד 2 זה בולשיט, הם עובדים מהבית הרבה יותר מכל אדם אחר, יש להם מבחנים, להכין חומר לשיעורים הבאים, הורים של תלמידים על הראש וכו'.. הם לא יושבים רגל על רגל וגם בחופשים הם עושים דברים. והשנת שבתון היא בשבילם שנה שהם לומדים בה, לוקחים קורסים וכו'.. והזילזול הזה במורים במילים שלך רק מראה כמה אנשים שמים עליהם זין. במה אתה שאתה לומד מחשבים הרבה יותר טוב ממורה? מה אתה כבר עושה? מתכנת? מפעיל מחשב? מה? אתה הולך בחיים שלך לשבת מול מחשב כל היום ולעשות הרבה כסף.. הם לעומתך יושבים מול כתה ומלמדים אותם וגורמים לאיך שהעתיד שלהם יראה. מה היית עושה בלי המורים? לומד 12 שנה לבד? למה הזילזול הזה? ואתה יודע למה לא מקפידים על מי נכנס היום למערכת החינוך? כי אנשים פשוט לא הולכים לשם! אנשים לא רוצים להיות מורים, לא בא להם להרוויח 3000 שקל ולנסות איכשהוא לסגור ת'חודש.. אם השכר היה נראה כמו שצריך, גם המורים היו נראים כמו שצריך.

נתוש ז

New member
קריאה סלקטיבית ומשונה

אגיב לכמה חלקים: זה שנתת דוגמא לאידיאולוג, כל הכבוד לו. אבל אני יכול לתת לך אלפי אידיאולוגים אחרים לביולוגיה ולאקולוגיה של כדור הארץ, ואפילו דתיים טוענים שהם אידואולגים שהם מתפללים כל היום, ואף אחד מאלו לא מקבל כסף על האידיאולוגיה שלו. כל הכבוד למי שתומך ומשקיע במה שהוא מאמין לו, זה לא אומר כלום :) אל תגיד לי בולשיט. יש לי במשפחה הקרובה שתי מורות. אחותי ואישתו של אחי מורות. אחי קורע את התחת שלו בעבודה עד 9 בלילה כל יום כשאישתו מגיעה לבית ב4 זה נחשב יום ארוך עלק. וכמובן שיום אח"כ יש לה יום מנוחה, כשאחי עובד אפילו בימי שישי עד 2 (שזה, אגב, היום הארוך של מורה). בולשיט שמורים יושבים בבית ולא מקבלים על זה כסף. על 90% מזה הם כן. הם מקבלים עוד כמה שעות מלבד השעות השבועיות שלהם.מומליץ לבדוק לפני שמדברים. גם אם הם צריכים לשבת כל יום שעה אחת שהם לא מקבלים עליה כסף, זה מתקזז עם היומים חופש כל שבוע וכל החופשים. ואל תגיד לי שאין חופשים, כי בחופש הגדול יש להם פגישה שבועית בערך במהלך מעל חודש וחצי. רק בשבועיים האחרונים הפגישות מתחילות. גם בפסח יותר מחצי ממנו זה חופש נטו. אני מכיר את מערכת החינוך מעולה וזה ויכוח סתמי ומיותר. זה שלא היינו יכולים לחיות בלי מורים זה נכון. אבל גם לא היינו יכולים לחיות בלי מנקים ברחובות או בלי פועלים שיבנו את הבתים. אני לא זלזלתי במורים או בפועלים, אני אמרתי שאדם צריך לקבל משכורת בהתאם להשקעה שלו. כדי להגיע להייטק אתה צריך לקרוע ת'תחת מעל 8 שנים, שזה כולל 3 שנים בתיכון שאתה חייב ממוצע גבוה, חצי שנה פסיכומטרי שגם בו אתה צריך ציון גבוה מאוד, ואז אתה נכנס למקצוע שאתה מתחרה בטובים ביותר, וקרוע את עצמך. לעומת זאת אם רק תבקש להיות מורה יגידו לך "סבבה" בלי לבדוק כלום, עם מבחנים מגוכחים ודרישות משפילות. אני לא חושב שאדם כזה צריך להרוויח יותר מביולוג לדוגמא. הוא פשוט לא עשה מספיק בשביל להרוויח.. ושוב אל תגיד לי יש כאלה שעשו....יופי להם. יש גם כאלה שלמדו ספרדית עתיקה אבל הם גאוניים ובכל זאת מרוויחים 3,000 שקל....בכלליות השכר אמור להיות לפי הקושי. זה לא יהיה הוגן הרי לתת למורים שכר גבוה על זה שהם באמת לא עשו כלום כדי להוכיח את עצמם. ירדת קצת לפסים אישיים. במה אני יותר טוב? אני לא. אני גם לא יותר טוב מפועל או גנן או שרברב או מנקה, ולא אמרתי שאני טוב ממישהו אחר. אני רק אומר שכסף זה תלוי השקעה, ואי אפשר לא לעשות כלום ולקבל כסף. לסיום, זה שהמערכת חייבת שינוי זה ברור. פשוט האולטימטום של המורים הוא לא הדרך. הם לא רוצים לשפר את החינוך הם רק רוצים עוד כסף. לא איכפת להם מכלום חוץ מעלייה של 25% בשכר. לא איכפת להם מלפטר את המורים הגרועים, מלשפר את החינוך, מלהגדיל את השעות, לעשות יום לימודים ארוך, לתת שיעורים פרטיים לנזקיקים...הם לא מסכימים בכלל למשהו מהדברים הללו, לא רק שהם לא בעד, אלא הם ממש נגד, נחרצות ונמרצות. המאבק של המורים הוא לא מאבק למען החברה.

bmt29

New member
../images/Emo45.gif כל מילה בסלע!

ואני תוהה, כמה מורים היום ממשיכים להכין מערכי שיעור לאחר שנת הלימוד הראשונה שלהם? JB

vearbear

New member
כל אחד

כל אחד, בתור בן למורה, אני אומר לך שאמא שלי , למרות שהיא מלמדת כבר מעל 15 שנה, כל יום מכינה מערכי שיעור.... אני באמת לא יודע מי לימד אותך ואת נתוש, אבל ברצינות,, אני רואה את אמא שלי כמה היא עובדת, כמה צרחות היא מקבלת מהורים, ולא, היא לא חוזרת ב-2, אם היא חוזרת ב-5 זה יום טוב, יש ישיבות (שלא מקבלים עליהן כסף) יש מפגשים עם הורים, תלמידים, ו-1001 דברים נוספים לעשות, כן, את המבחנים היא בודקת בבית..

למעלה