אם היה לי זמן באמת הייתי מסביר בפירוט את דעות
י, וככה לא היה נוצרת כזו התקפה, אבל האמת שיש לי פול שיעורי בית (אוניברסיטה), אז ממש אתמצט: אני מסכים שהמערכת הזו חייבת רפורמה מיסודה, לגרום לכך שהמורים יקבלו יותר, אבל יותר חשוב מזה- יתנו יותר ורמת החינוך תעלה. אני לא חושב שהדרך שהמורים עושים את המאבק שלהם היא נכונה, ובטח שלא מוצדקת. להגיד שהמורים תומכים בהעלאת החינוך זו שטות שהתקשורת מנסה להעביר אלינו. המורים לא מוכנים להקדיש עוד שעה ביום בשביל התלמידים. המורים לא מוכנים לפטר את 10% המורים הכושלים שלא מצליחים להעביר את החומר כמו שצריך. המורים דורשים עליה בשכר ללא עליה ברמת החינוך. אני מבטיח לכם שזה לא מה שיעזור למערכת החינוך. בעתיד ברור שזה יעזור, כי אם מורה ירוויח 10,000 שקל אז בוודאי שיותר אנשים ירצו להיות מורים, וכך רמת החינוך תעלה, בגלל שהדרישות ממורים יעלו והמבחנים יוקשו וכו'... אבל השאלה האם זה הוגן שאנשים שלמדו ביולוגיה, כימיה, פיזיקה, מתמטיקה וכו' יקבלו פחות ממורה, שקיום יש מורים ללא תעודת בגרות, מורים עם ממוצע של פחות מ7 בבגרות וללא פסיכומטרי. האם זה הוגן שמורים ביזיונים שכאלו יקבלו מאותם האנשים שלמדו מדעיים לדוגמא ומרוויחים 5,000 שקל בחודש, יקבלו מהם הון של מיסים ויכניסו לכיס שלהם. היום מורים הם, סליחה שאני אומר את זה, אנשים מעמד נמוך מאוד, ולא מגיע להם העלאת שכר. אז אני מוכן, מבחינתי, להעלות להם את השכר ל7,000 שקל אבל לפטר לפחות 30% מהמורים. הם לא מוכנים. הם רוצים כסף על כלום (וכן, לעבוד שבעה חודשים בשנה, אחרי לימודים קלילים עם ממצוע נמוך מאוד זה באמת כלום יחסית לאנשים אחרים). קל להשוואת את המורים להייטקיסטים שמקבלים 12,000 שקל לחודש. רק אנשים שוכחים שבשביל להגיע להייטק אתה צריך ממוצע בגרויות של 10.5 ואז פסיכומטרי של מעל 700, שזה אחוזים בודדים מהאוכלוסיה כמובן, ואז לעבור מבחנים עם ממוצעים של 30 אחרי שני מועדים, ואחרי שארבע שנים אתה לומד מ8 בבוקר עד אחרי 12 בלילה, ואף אחד לא מבטיח לך שתעבור בכלל, ואתה משתגע מול הספרים.. בזמן שאחותי לדוגמא לומדת הוראה, היא לומדת פעם בשבוע בלבד ויכולה לעבוד, שלא נדבר על שיעורי בית שאין לה וכו' וכו'... (ואני לדוגמא, במחשבים באוניברסיטה, אין יום שאני מסיים ללמוד לפני 10 בלילה)