כיכר רבין -

bmt29

New member
צר לי, אבל אמא שלך היא טיפה בים.

חתיכת זהב במערכת של חלודה. JB
 
...

בנוגע למשכורת=השקעה וכד'. אחת מהבעיות הגדולות במערכת החינוך היא האכות האנושית שבה... היו לי "מורים" שמביישים את התואר הזה, אנשים בלי שום מיומנות חברתית, רגשית ובטח שלא אינטלגנטים מדיי... אתה יודע למה? בדיוק כי המשכורת נמוכה. המשכורת נמוכה- אין ביקוש. אין ביקוש- מנמיכים את הדרישות. כל אלה שאין להם מה לחפש במקצוע אחר, מגיעים. זה לא משנה שמורים באים ב4 הבייתה וזה נחשב יום עבודה ארוך. הוראה זאת עבודה כ"כ שוחקת... וכל כך חשובה. מה שקורה כרגע זה שבמקום להציב לנו את הרף הכי גבוה מציבים את הרף הכי נמוך. ארבעים תלמידים בכתה זה טרוף. בתור מישהי שלמדה גם בכתה של פחות משלושים אנשים (במסגרת המגמה.) אני יכולה להגיד שיש הבדל ענקי. יחס אישי, דרישות גבוהות, מורים באמת טובים... זה מה שחסר היום במערכת וחבל כי התוצאות בהחלט נראות לעין.
 

bmt29

New member
אבל זאת בדיוק הנקודה.

האוצר מוכן ואף רוצה להעלות את רמת השכר. אבל לא בלי התחיבות לרפורמה. נוצר מצב שהמורים דורשים העלאת שכר מיידית מבלי להתחיב לרפורמה, לשינוי המערכת ולארגונה מחדש. אי אפשר לפתור את המצב ע"י תוספת שכר בלבד כאשר את אותה התוספת יקבלו מורים רבים אשר אינם ראויים או מתאימים לשבת במערכת החינוך. JB
 

vearbear

New member
כדאי שתקרא אתת האותיות הקטנות

האוצר מ-ב-ט-י-ח להעלות את השכר ל-א-ח-ר הרפורמה, זאת אומרת, שיקרה מה שקרה לפני 20 שנה, ולפני 30 שנה בשביתות, אם יאמינו לאוצר, ינסו לעשות רפורמה, ולא יעלה השכר, כי כרגע האוצר מבטיח, אבל לא מוכן לחתום על כלום
 

bmt29

New member
הא?

המורים הם אלה שלא מוכנים לחתום. האוצר מציע לחתום על העלאת שכר מיידית. מיידית! בחלק מהרפורמה. הוא לא מוכן לחתום על העלאת שכר ללא התחיבות לרפורמה כדי שלא ייווצר מצב בו המערכת נשארת בבוץ והמורים מרוויחים יותר. JB
 
...

אז מה אתה רוצה, לפטר את כל אותם מורים שנחשבים (לפי אילו קריטריונים?) לא טובים? שינויים גדולים קורים בתהליכים לא מפטרים את כל המורים בן יום ומוצאים יש מאין קבוצה שלמה של "אנשי איכות" משלמים יותר כסף מקטינים את הכתות נותנים יותר שעות לימוד (מחנכים אותנו להבין שהוראה זה לא תת מקצוע...) והנה, עם הזמן, נוצרת אפשרות להעלות את הדרישות.
 

נתוש ז

New member
וגם פה אגיב בשניים שלושה חלקים:

* באמת יהיה יפה אם יהיה כסף לעשות כיתות מצומצמות יותר. אבל לדעתי זו לא הבעיה. באוניברסיטה לדוגמא, אנחנו בהרצאות של 250 ויותר מזה בקורסים החשובים. זה פוגע בנו? לא חושב. יש לזה חיסרונות מכיוון שאדם לא יכול ללמוד דברים עד הסוף, ואם הוא לא מבין בכיתה עם שבעה תלמידים המורה יכול לחזור ולחזור, אבל מול כיתות גדולות זה קשה יותר. אבל לדעתי זו לא הבעיה, עדיף ללמד באופן שותף בלי עצירות ליחס אישי, אבל לתת אח"צ עזרה לאלו שכן רוצים אותה. לדעתי, ככה אנשים ילמדו יותר...אבל לא משנה, זה לא העיניין. חשוב לי שתדעי שהמורים לא נאבקים עכשיו בשביל הקטנת מספר התלמידים, זה לא מעניין אותם. הם לא נאבקים בשביל העלאת הציונים או הרמת חומר הלימוד. הם נאבקים אך ורק בשביל השכר, אל תתבלבלו, זה פשוט לא מאבק למעננו. בנוגע לזה שאם יעלו את השכר...חזרתי על זה פעמיים, אבל בשמחה אחזור שוב: ברור שהשכר אמור לעלות בשביל שאנשים ירצו להיות מורים. אבל זו חייבת להיות רפורמה של ממש, ולא סתם העלאת שכר לאותם המורים שלא יודעים יותר מדי ולא עשו כלום בחייהם. המורים אינם מעונינים ברפורמה כזו, הם שוללים אותה מכל וכל, מכיוון שהיא דורשת בדיקת המורים הקיימים במערכת, וכן , בהתאם, פיטורים כל הלא מוצלחים, ופינוי מקום לאנשים הצעירים שבשבילהם הרעיון שנעלה את השכר.. המורים אומרים ככה: אנחנו רוצים עוד שכר. ללא תנאים. ללא שיפור המערכת , ובלי קשר לעלייה ברמת ההוראה. וזה כבר לא הוגן....כי עוד שכר אמור להניב עוד תוצאות, או שיחזירו את היום לימודים עד 4-5 כמו במדינות נורמאליות, או שלפחות יפטרו את הכושלים יותר. אבל הם לא מוכנים לזה.
 

vearbear

New member
תגובה

בקשר להשוואה לכיתות באוניברסיטה, אני חושב שאין בכלל בכלל מקום להשוואה, אל תשכח את ההבדל בין סטודנטים בני 22-23 לבין נוער בן 17, בנוסף, למרצה באוניברסיטה לא אכפת אם תעבור את המבחן, הוא בא, עושה את ההרצאה ויוצא, בניגוד למורה, שאם אצלו התלמידים נכשלים הוא לא מקבל גמול. ולכן המורה מתאמץ יותר מהמרצה, כי הסטודנטים רוצים לעבור את המבחנים. עוד משהו, הסטודנטים בוחרים נושא שהם רוצים ללמוד, ברור שיש את הקורסים שהם חובה, אבל בכל זאת , הנושא המרכזי נבחר על ידי הסטודנטים, ואם לא מעניין אותו היסטוריה הוא לא ילמד היסטוריה, אבל נער, חייב ללמוד היסטוריה אם הוא רוצה ואם הוא לא, ולכן מפריעים יותר , ברור שהמפריענים הם באחוזים מכלל הכיתה, ולכן כשיש 40 תלמידים יש יותר מפריעים. משהו נוסף, אני חושב שבקטע הזה אתה טועה, המורים יותר שמים דגש על הקטנת הכיתות והגדלת שעות הלימוד, ופחות על השכר, ברור שזה נוסף.
 

The Macker Girl

New member
זה נכון שאין מקום להתבאס

זו הפגנה, עצרת תמיכה, לא הופעה. ואני בניגוד אלייך, ווא חושבת שהמאבק מאוד מוצדק, אבל זה לא העניין. העניין הוא שאם לא היו "שטחיים", כמו שאתה קורא לזה, לא היה קהל בעצרת הזאת. וכל המטרה הייתה להראות כמות גדולה של אנשים שתומכת במורים...
 

maici

New member
חח אופס סורי

האמת התכוונתי לנתי, ולא בדיוק הסתכלתי מה אני כותבת אבל שניכם בנים אז סורי
 

BaRbiK

New member
ממש ממש לא.

הוא היה הכי לעניין שם. מדברים על שלום היה מדהים
זה לא נגמר היה הכי במקום בעולם, ותכלס הוא גם עשה את רוב השיר ככה שזה די נחשב לשני שירים.
 
למעלה