כינוי אדם סטרייט - הומו = לשון הרע

כינוי אדם סטרייט - הומו = לשון הרע

בקיץ 2004 הוציא המגזין טיים אאוט גליון מיוחד ובו מדור גאווה. תמונתה של התובעת שהינה סטרייטית מוקמה במקום מרכזי במדור זה, באופן שיצר רושם לפיו היא משתייכת לקהילה ההומו לסבית. בפסק דין שניתן בחודש יוני קבעה השופטת אביגיל כהן מבית משפט השלום בת"א כי אין לומר אוטומטית, כי כל אדם, בין אם הוא "סטרייט" ובין אם הוא הומוסקסואל, מסכים להתפרסם במגזין בעל תפוצה של אלפי עותקים כמי שמקושר אסוציאטיבית לקהילה ההומו – לסבית. ועל כן, פרסום תמונתה של התובעת באופן שמקשר בין תמונתה ובין הקהילה ההומו-לסבית באופן אסוציאטיבי; מהווה פרסום לשון הרע כמשמעותו בחוק. בפסק דין בנושא הנזק שניתן לפני מספר ימים קבעה כב' השופטת כהן כי התובעת זכאית לפיצוי של 20,000 ש"ח בגין הפרסום. תא (ת"א) 12603/05 ‏ ‏ שירז רחל פאר נ' טיים אאוט מגזין בעת המשפט קבע כי

Nightborn

New member
זה הגיוני למדי.

לא כל אדם היה רוצה ששמו ייקשר בקהילה ההומולסבית. במקרה הזה מדובר, לפחות כביכול, באישה סטרייטית. באותה מידה היה יכול להיות מדובר בלסבית בארון, שפרסום התמונה היה עבורה בגדר Outing. דבר לא רצוי בעליל. באותה מידה, לא הייתי רוצה ששמי יקושר, לדוגמא, עם המגזר הדתי. האם פירוש הדבר ששיוך אדם כלשהו למגזר הדתי הוא "משפיל, או "מביך"? לא. מובן שלא. אבל לא הייתי רוצה שאנשים יעשו את האסוציאציה הזו.

outing

מה שכתבת בקשר ל- outing נכון מאוד. בפסק הדין קבעה השופטת כהן כי גם אדם בעל נטיות הומסקסואליות, שטרם יצא מהארון ותמונתו פורסמה שלא על דעתו במדור גאווה, יהיה בעל עילה לפי חוק איסור לשון הרע.

מצדיקה !!!

יש גבול לכול הפרסום שהולך היום עיתונים פאפרצי ועוד ... הגיע הזמן ללמד אותם שבלי אישור לא מפרסמים תמונות של אנשים אחרים !

beatman

Member
מוצדק לחלוטין

בטח כל אדם שני שראה אותה ברחוב,ישר אמר לסבית. משפיל בהחלט.

Greeny16

New member
זה באמת ככה למי שתוהה*אני חבר שלה*

בעיר שלנו זה באמת מזעזע... כל הזמן אנשים זורקים לה הערות.. תראו סרטון שעשו לה http://bking.co.il/479454

ItsikH

Member
לא ברור - האם אין עצם פרסום תמונת אדם ללא הסכמתו עילה לתביעה? בפרט אם מדובר בידוען? או שצריך סיבה מיוחדת כגון זו שבתביעה? ואם צריך סיבה כזו - אפשר דוגמאות אחרות? הזכירו כאן למשל שיוך דתי ואני לא רואה אדם מגיש תביעה אם צולם חובש כיפה בבית כנסת או משהו בסגנון.

דם דם

New member
העניין

לפחות לפי דעתי שאם אדם כולשהו יצולם בחברת דתיים/חרדים הוא לא ילך לתבוע על כך שהכפישו אותו ופגעו בו ועתה כולם חושבים כי הוא דתי. אבל כשאדם יצולם וישוייך למגזר הגאה,אז זה עילה לתביעה. מסקנה- להיות דתי זו לא קללה להיות הומו כנראה שכן...

Narciss

New member
אם תסתכל תכלס אז כן

הומו זה קללה בחברה שלנו.. כינוי גנאי למישו שרוצים להעליב..ככה זה מה לעשות. כי מה שהומאים עושים זה דבר מגעיל בעיני הרבה אנשים..ואישית אני חושב שזה ישאר ככה לעד. כנל אגב לא רק לגבי הומואים..אלא כל עיסוק שיש בו משו מיני ..עיתון סאדו מאזו או משו כזה גם היה משלם פיצויים אם הוא היה מציג מישהו כך שהמדפדף עשוי לחשוב שמדובר במישהו המשתייך לכך. מוצדק לחלוטין וחבל שלא שילמו יותר כסף... לגבי דתיים...להם יש קוד לבוש ברור ואם יראו שאתה לא לובש אותו אז אף אחד לא יכנה אותך דוס..אז הדוגמא לא במקום .אבל בכל מקרה זה לא כזה מעליב להקרא דוס

חוצפן

מה זה מגעיל בענייך !? "חיי ותן לחיות" ואל תיתערב בחיי מיטה של אנשים אחרים משהם עושים ... הומואים ולסביות הם בדיוק בניי אדם כמוך והחברה של היום שונה מהחברה של פעם היום מקבלים את זה ויותר יש לזה מודעות והבנה . הציטוט שלך"ישאר ככה לעד" זה ממש לא נישאר ככה לעד ולא ישאר הזמנים משתנים ודעות משתנות . ממש חוצפן . עדיף להיקרא דוס ? אתה שומע את התגובה שלך ביכלל !? דוסים לא כול כך צדיקים כבר ראינו את המקרה של האמהות שמכים את ילדהם שכבר להיות דתי זה בושה . אז אל תיתערב בחיי מיטה של אנשים אחרים.

Narciss

New member
למר קוקסינל

לחשוב שבאמת יש קבלה בחברה שלנו זה לחיות בבועה הורודה שלך. מה שמגעיל בעיני מגעיל במקרה בעיני אנשים רבים, מצד הבנים- רוב מוחלט. והשופט גם מסכים איתי שזה לגיטימי לא להיות מקוטלג כהומו או קקוסינל ומדובר בלשון הרע

Narciss אתה חיי בבועה של המאה הקודמת מותק

היום יש מודעות לקהילה שלנו היום סטרייטים באים למסיבות שלנו וגאים יחד איתנו סטרייטים באים לצעוד איתנו ולתמוך בנו !! בזזכויות שלנו שאנשים כמוך רומסים לנו את הזכויות ! אתה חיי במאה הקודמת יחד עם החרדים החשוכים ופרמיטיבים , מגעיל בענייך כי אתה מורמר בחיים שלך , גבר שהוא יודע שהוא סטרייט מוחלט ואוהב בנות גייז והקהילה הגאה לא צריכה להזיז לו ולהפחיד אותו כנראה שאתה עדיין לא יודע מה היא נטייה שלך ויש לך חשש.

ItsikH

Member
אם ספי רכלבסקי יופיע בתמונה שמתשמע ממנה שהוא כביכול דתי, יש לי יסוד סביר להניח שהוא יתבע. ד"א, גם אילו אני הייתי מופיע בתמונה כזו, הייתי תובע, אלמלא הירושה שהשאיר לי אבי והיא העצה להמנע מבתי משפט כיוון שרק נוכלים יש שם (והוא ידע היטב).

דם דם

New member
מצטער...

אבל אני לא מכיר מיהו ספי רכלבסקי מה שאני אומר זה כמה עגום המצב שבו המונח "הומו" עדיין נחשב כקללה,פגיעה ועלבון. גילוי נאות- אני מודה ומתוודה שאילו הייתי במקומה של אותה גברת,סביר להניח שגם אני הייתי תובע את אותו עיתון. אבל תלוי עד כמה ה"נזק" שהיה נוצר לי היה גדול. מצד שני כשאני חושב על זה יותר לעומק, מוטב לחשוב מראש ולהיות מודעים לסיכון אם לא רוצים ששמנו יקשר למקום כזה או אחר. אני למשל לא הייתי רוצה ששמי יקשר עם אותה קונוטציה של גאווה, אז הייתי מראש מתרחק מאותם מוקדים שמזוהים עימם.

ItsikH

Member
ספי רכלבסקי הוא סופר המתנגד לממסד הדתי במדינת ישראל (איני אומר אנטי דתי כיוון שלא כך הדבר). חמורו של משיח ואני לא הייתי תובע איש אלא אם כן נגרם לי נזק חומרי מובהק כתוצאה מהפרסום, אין לי ענין בבילוי בבתי משפט, יש לי חיים.

דוגמא נוספת - כינוי אדם סוכן שב"כ = לשון הרע

דרך אגב, בפסק דין שניתן לא מזמן נקבע כי גם פרסום לפיו אדם הוא סוכן שב"כ עשוי להיחשב בנסיבות מסוימות כפרסום לשון הרע. אני מפנה לדיון שנערך בנושא זה בפורם לפני כחודשיים: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1993&msgid=113946865

רדיקאל

New member
הציגו את תמונתי בביטאון לשכת עורכי הדין!!!..

...מבלי ידיעתי ומבלי הסכמתי. אני מעוניין לתבוע את הביטאון על הנזק האיום שנגרם לתדמיתי, משום שעשויים לחשוב שאני עורך דין. והרי ידוע איזו תדמית איומה יש לעורכי דין במדינת ישראל. כמה אתם חושבים שאצליח להוציא מהם?

למעלה