כיסוי לפרגולה מהגשם

חי צומח

New member
אני שונא אותם!

הפנסים האלו מוציאים שם רע לאנרגיה סולארית. ממשהו שיכול להוות את הפתרון לבעיית האנרגיה של המאה הנוכחית, הופכים את זה לגימיק לגינה. ואגב, אני גם נגד התכניות שבהם מתקינים את המערכות האלו בכפרים בדואים. צריכים להתקין אותם בכפרים כמו כפר שמריהו ורמת השרון. ואז, אולי, יקרה משהו בתחום החשוב הזה... אבל כל עוד יתחסו לזה כאל מנורה מעפנה לגינה, זה באמת לא יתקדם לשום מקום...;(

למה היחס הזה../images/Emo35.gif

הפנסים האלו נחמדים מאוד, ודווקא היותם בגינות תורם להגברת המודעות. נכון שכפר שמריהו יתרום יותר להחדרת הנושא לאפנה, ובכל זאת, אל תזלזל גם במעט... בשנה שעברה גני הילדים בישוב שלנו היו "גנים ירוקים". גננת אחת, עם מודעות ורצון טוב, הכניסה את הנושא לגנים, ובמשך כל השנה הילדים למדו על מיחזור ואיכות הסביבה. כך צריך לפעול. מהחינוך, מלמטה, גם אם זה "בקטן".

חי צומח

New member
אחת הדרכים להרוג רעיון טוב...

אחת הדרכים להרוג רעיון טוב היא לנסות אותו בפיילוט בתקציב קטן מדי, עם ציפיות נמוכות. וזה בדיוק מה שקורה בתחום האנרגיה הסולארית בישראל. לא מקדמים את זה, והקצת שעושים, יוצר תדמית שלילית יותר מזאת שהיתה לפני שבכלל בנו תדמית כלשהי. ולכן, אני מאוד בעד גננות שמחנכות לאיכות הסביבה. אבל אני יותר בעד מעצבי מדיניות שמחליטים גם להשקיע באיכות הסביבה, ואז, נניח, יאשרו את הקמת תחנת הכח הסולארית בנגב במקום עוד תחנה פחמית מול חופי חדרה. לא ככה? ובנוגע לפורום שלנו. אם בוני בתים יתכננו בתים שמבחינה אנרגטית דורשים פחות אנרגיה (יש תו תקן לבתים, הידעתם?), ואם אדריכלים יתחשבו בזה בתכנון - אז זה יעזור הרבה יותר! בקיצור, אני אופטימי, למרות הכל!

Rשף

New member
יש משהו בדבריך

אנרגיה סולארית אמורה להיות כדאית רק כשמדובר בכמויות גדולות (ראו דוי שמש), הדחיפה צריכה לבוא מלמעלה ולא מאנשים קשיי יום.

yrnkrn

New member
לצערי פיירמן צודק

מערכת תאים סולאריים לא כלכלית בכלל בכלל. המערכת תהיה כדאית רק אם המדינה תסבסד אותה בדרך כזו או אחרת או שתהיה פריצת דרך ביעילות התאים או בפריצת דרך בעלות ייצורם. עד אז - לא כדאי. גם אם המערכת הייתה כלכלית אי אפשר להסתמך על ייצור סולרי ללא יכולת אגירה בהקף משמעותי. מישהו מוכן שהחשמל יפול כל פעם שהשמש נכנסת מאחורי ענן? אם מכניסים יכולת אכסון (מצברים ואלקטרוניקה) הפתרון מתייקר עוד יותר ונעשה פחות "ירוק". ואם ההקף לא משמעותי אז מה זה משנה?

חי צומח

New member
אנא חזור אחורה

לנדון "למה מצברים?". יש שם הסבר מלא. אתה כותב, אבל רואים שאתה לא ממש מכיר את התחום. וכמו שזה תחום התמחותו, אני מפנה אותך בחזרה להודעה הזאת, חמש שורות למעלה בערך.

yrnkrn

New member
ברור שאינך יכול להצדיק את עמדתך

ולכן במקום לדון במה שנכתב אתה דן בכותב. מאחר שבחרת לדון בכותב אציין שמלפני עשרים שנה (בזמן שאתה היית בגן כמדומני) אני בניתי מערכות סולריות כחובב ומאז לא הפסקתי לעקוב מקרוב אחרי ההתפתחויות בייצור אנרגיה חלופית מכל המקורות. תניח שקראתי את כל השרשור כמו גם את האתר שלך לפני שהגבתי ותגיב לענין - אם יש לך מה לומר.

yrnkrn

New member
דוד שמש יעיל בהרבה מתא פוטוולטאי

דודי שמש עובדים בנצילות של 50% לעומת זאת נצילות תאים פוטוולטאים מסחריים (ייצור המוני ומחיר זול, לא פיתוחי מעבדה) היא רק 10-15% כלומר דוד שמש רגיל מנצל את אנרגית השמש טוב פי שלושה-חמישה מתאים פוטוולטאים.

למעלה