כיסוי עלות טיפולים בעקבות ת.ד.

• פותח הנושא ggag
  • פורסם בתאריך

ggag

New member
כיסוי עלות טיפולים בעקבות ת.ד.

שלום רב, נפגעתי קשה בתאונת דרכים בשנת 1998, בעמוד שידרה צווארי, הפציעה גרמה לי לנכות קשה, ומאז אני מטופל בטיפולים רבים ביניהם טיפולי פיזיוטרפיה, אשר מקלים על הכאבים, מונעים היווצרות קיצורים, ושומרים על תפקוד קיים שהינו מוגבל ביותר, לכן טיפולי הפיזיוטרפיה חשובים לי מאוד. אציין כי בסמוך למועד קרות התאונה חתמתי בסניף קופת חולים לאומית, על מסמך ייפוי כח לקופה, כי אני מוותר על תשלומי טיפולים רפואיים מחברת הביטוח, והקופה תיגבה הכספים עבור טיפולים אלה מחברת הביטוח במקומי. עד היום לא היתה בעיה הקופה שילמה עבור אישפוזי בבית חולים, כמו גם עבור אישפוז שיקומי בביה"ח בית לוינשטיין ובהמשך עד לאחרונה עבור כל טיפול לו נזקקתי, כולל ריפוי בעיסוק ופיזיורפיה, כאשר בנוכחותי העבירה הפקידה העתק לגבייה מאת חברת הביטוח עבור הטיפולים הנ"ל. כעת מסרבת הקופה לממן טיפולים אלה, ואף לא לדרוש זאת מחברת הביטוח, אלא מפנה אותי לחברת הביטוח לבקש המימון. נציין כי הגשתי תביעה משפטית לחברת הביטוח, ומומחה מטעם בית המשפט קבע לי אחוזי נכות שנוספו לנכותי הקודמת, אך החברה באמצעות עורכי דינה מסרבים לשלם הוצאות, שלא לדבר על הפסדי שכר, בעקבות הת.ד., אפילו כיסא גלגלים ממונע שהומלץ על ידי רופאי בית חולים בית לוינשטיין, לא מומן על ידי משרד הבריאות, בטענה כי אני נזקק לו בעקבות פגיעה בת.ד., וחברת הביטוח סירבה כאמור לממן אביזר חשוב זה, גייסתי הכסף בעצמי ומימנתי רכישת הכיסא, כמו גם מימון מטפלת סיעודית ועוד. כך שהוצאותי רבות, אינני מסוגל לעבוד, ודווקא בטיפולי הפיזיוטרפיה החשובים כל כך אני מתקשה לממן, וחבל כי ההשלכות עשויות להיות קשות ולהוסיף פגיעה קשה נוספת, שכבר נפגעה קשות באיכות חיי, השאלה היא האם לא ניתן לחייב את קופת החולים להמשיך ולעשות שימוש בייפוי הכח עליו חתמתי, ולגבות ההוצאות מחברת הביטוח, אדגיש כי בכל ההפניות לטיפולים מציינים הרופאים כי הטיפולים נדרשים בשל אותה פגיעה קשה בתאונת הדרכים. אם אפסיק הטיפולים הנזקים יובילו לניתוחים, ואישפוזי שיקום ארוכים ויקרים, פי כמה מעלות הטיפולים, בנוסף לסבלי הרב יותר. ממתין לתשובה, בתודה גבי

כיסוי עלות פיזיוטרפיה עקב ת. דרכים

גבי שלום, כפי שהבנתי יש לך עורך דין. האם הוא אינו מסוגל לענות על שאלות אלה ? קצת מוזר מעו"ד שעוסק בתחום. לגופו של ענין, חוק ביטוח בריאות ממלכתי מחייב את הקופה לתת את השירותים הכלולים בסל הבריאות לנפגע ת. דרכים, כמו כל מבוטח אחר. כנראה שאתה עברת את מכסת הטיפולים שהקופה מכסה במסגרת סל הבריאות ולכן כנראה, הם מסרבים להמשיך לתת לך את הטיפולים. חוק הפיצויים לנפגעי ת. דרכים מאפשר לנפגע לקבל מימון ביניים (נקרא תשלום תכוף) למימון הוצאותיו עד לקבלת פסק דין. עורך דינך יכול להגיש בקשה לתשלום תכוף ולכלול את כל הוצאותיך על פיזיוטרפיה, כסא גלגלים וכו'. כמובן שכל זה מותנה בצורך רפואי שמאושר ע"י הרופא המטפל.

ggag

New member
תודה על התשובה,

אני פועל כמובן גם באמצעות עוה"ד אשר מייצגת אותי אך, רציתי מאוד לדעת אן ניתן לחסוך טרחה זאת, כי חברת הביטוח עושה הכל על מנת לחסוך בכספים, ובריאות הנפגע לא מעניינת את עורכי הדין המייצגים את חברת הביטוח, והם ניתלים בכל פסיק קטן על מנת לא לשלם, אפילו הוצאות לטיפולים שלא לדבר על אובדן שכר ועוד. כמובן שלא אוותר, ואלחם מולם בכל כוחי, כי לצערי אין לי אלטרנטיבה אחרת, וכל שאני מבקש מגיע לי בזכות ולא בחסד. שוב תודה, גבי

שכר טרחת עו"ד המייצג נפגע ת. דרכים

לידע כללי - שכר טרחת עו"ד המייצג נפגע תאונת דרכים משולם על ידי חברת הביטוח, כך שלא תחסוך כסף אם לא תשכור עורך דין. המחוקק בא להגן על הנפגעים וקבע את שיעור שכר הטרחה ואת חובת חברת הביטוח לממן את התשלום. וזכור - עורך הדין לא עושה לך טובה - משלמים לו. לכן חובתו לעשות כל מה שטוב עבורך, ולענות לכל שאלותיך.

drarie1

New member
אינה יכולה לסרב

מכח חוק ביטוח בריאות חובה אין לקופ"ח כל זכות או שיקול דעת להפסיק לך טיפול פזיוטרפי בכמות שנקבע בסל הבריאות + מה שמגיע לך כאשר יש לך שב"ן. הנוסף טיפולים נוספים מעבר לכמותX שנה אתה צריך לשלם ולחייב את חברת הביטוח. טעית שחתמתה לקופ"ח , יצא משליטתך והם גבוה מחירים טובים!!!!!!!!!!! רק ע"י עו"ד טוב או תביעה תוכל לקבל את מבוקשך!

תשלום תכוף

מדבריך הבנתי כי מתנהל הליך משפטי בבית המשפט בו אתה תובע את חברת הביטוח: עורך הדין שלך יכול לבקש עבורך "תשלום תכוף" שהוא תשלום על חשבון התביעה הסופית, לצורך מימון ההוצאות שמנית, עד להכרעה סופית בתביעה. מובן, שאין צורך שחברת הביטוח "תסכים" לשלם תשלום תכוף כי זה מבוצע בהוראת בית המשפט: לגבי נוהלי ההגשה של בקשה לתשלום תכוף והערכאה הדנה בה- זה בוודאי ידוע לעורך הדין שלך.

ggag

New member
תודה

פניתי אל עוה"ד שלי, אך במקביל אני "לוחץ" על הנהלת קופת החולים לממן את הטיפולים הנ"ל, ושימשיכו לגבות העלות מחברת הביטוח כפי שהיה עד היום. תודה, גבי

למעלה