שיטת הסלאמי-אין ביטוי יותר צימחוני?
בשבילי צמחונות זה מעין סולם, שאני עולה או יורדת בשלבים שבו, בין התנזרות מוחלטת מבשר לבין טריפה (רחמנא לצלן) חסרת מעצורים (במקרה אחד מאד קיצוני). ולמי שעדיין מוכן לקרוא מה שאני כותבת אחרי הוידוי הזה: זה התחיל בגיל 3, כשהבנתי פעם ראשונה מה זה ה"פופיקלע´ך" שסבתא שלי מכינה. מאז הם היו מוקצים. אח"כ היה ביקור בקיבוץ (אני חושבת שזה היה גיל 4 או 5) ושם לקחו אותי לעגלים
, וכמובן נתנו לי לדחוף את היד לתוך הפה שלהם ושהם ינסו לינוק לי את האצבעות. בארוחת הצהרים הבאה שסבתא הכינה לשון, אני נמנעתי (כן, אצלי במשפחה סבתא היא הבשלנית). בכיתה ה´ הצטרפתי לחוגי סיור, והמדריכה המדהימה (התאהבתי לנצח) (
בעצם, עד היום התאהבתי בכל המדריכות שהיו לי) היתה צמחונית. חזרתי הביתה והכרזתי שאני לא אוכלת יותר בשר, ואמא שלי מצידה הודיעה לי שהיא לא מבשלת בשבילי. אחרי שבועיים של מרק וסלט נשברתי מול עוף בגריל
(סימן לבאות?). בגיל 17 ההורים נסעו לחו"ל לחודש, ולקראת סופו החלטתי שצריך להכין שניצלים. אמנם התחלתי במלאכה, אבל חברה שלי נקראה מהר מאד לפנות את הגופה המרוטשת (כך בכיתי לה בטלפון) מהשיש, ושם התחיל המסע האמיתי - לאט לאט למדתי על תזונה, קראתי מיליון ספרים, כל פעם החלפתי פריט נוסף באוכל, עד שבגיל 22 ראיתי שהבשר היחיד שאני אוכלת הוא מקדונלד´ס, וזה כידוע לנו, לא ממש בשר. אז הפסקתי לגמרי. הבעיה היתה שבגיל 25 עברתי משבר אישי מאד רציני, שבעקבותיו כל החיים שלי הצ´טקמקו וגם התזונה שלי. אחרי שנה שבה כל מה שאכלתי היה סנדביץ´ תעשייתי אחד ביום, לפעמים בורקס, ומדי פעם יוגורט בבוקר, העוף המפורסם של אמא שבר אותי שוב. זה היה התקף אכילת הבשר המפחיד ביותר שחוויתי (אבל הייתי 45 ק"ג...זה תירוץ?). אחרי שנה חזרתי לעצמי, ושוב התחלתי להוריד ולהוריד, ואני בדרך חזרה לצמחונות מלאה. היום אני כמעט לא אוכלת בשר, כתלות בכמה אני משקיעה במוצרי הסויה השונים. אפרופו - לאורך 3 השנים שהייתי צמחונית לחלוטין, נבדקתי אצל לפחות 3 תזונאים צמחוניים(!) שכולם אמרו לי שאני חייבת לאכול חלבונים מהחי(!) בזמנו סיכמתי איתם על ביצה אחת וקופסית טונה פעם בחודש. גם לפי "הדיאטה לפי סוג הדם" אני אמורה לאכול בשר, למרות שאני מעדיפה שלא, גם מסיבות אידיאולוגיות, וגם כי אני באמת לא חושבת שזה בריא. אוי, זה יצא נורא ארוך, מצטערת ותודה לכל מי שהחזיק מעמד עד הלום!
קרן