כיצד ומתי אובחנתם כבעלי פטור??

כיצד ומתי אובחנתם כבעלי פטור??

ערב טוב אנשים טובים וברכות ממני אליכם (קצת מזכיר פתיחה של מסמך קיסרי לסינאט הרומי....). ברצוני לשאול אתכם, האם אובחנתם כבעלי פטור לפני תהליך הגיוס, או במהלך תהליך הגיוס, או בסופו? אני, כשלעצמי, אובחנתי כחולה סכרת במהלך לימודי בכיתה יב', לאחר שכבר קיבלתי צו גיוס, והייתי בעל פרופיל 82 (על עיוורון צבעים). אתם לא מתארים לעצמכם (או שאולי כן, אני לא יודע...), מה עבר עלי, לאחר שהודעתי שאובחנתי כחולה סכרת. (בלשכת הגיוס, כנראה, חשבו שהמצאתי תירוץ ממש מקורי על מנת לא להתגייס...). משלוח טפסים חתומים בידי רופא מומחה, וועדות רפואיות בלשכת הגיוס המקומית, בנוסף על וועדות רפואיות במקרפ"ר, רק כדי לקבוע לי פרופיל חדש, ולקבל את תעדות הפטור, וכן כל מני ראיונות עם כל מני קצינים בלשכת הגיוס, בינהם גם הקב"ן (!!!). ואחר כך, אותו תהליך (רק בלי ראיון קב"ן), רק כדי לטפל בבקשת ההתנדבות, ואישור הבקשה... נו, עכשיו תורכם לספר איך עבר עליכם תהליך ההתנדבות... דויד

סיונתו

New member
לא התחלתי עדיין את התהליך...

אבל כל השנתיים האחרונות ידעתי שמה שאני רוצה לעשות זה להיות קרבית, קרבית, קרבית. כל החברות שלי ככה. בשנה שעברה, חודש בערך לפני הצו ראשון היה לי ניתוח רגיל בסינוסים עם הרדמה מלאה והתברר אחרי הניתוח שיש לי רגישות להרדמה... ככה שלא ממש התעוררתי כמו שצריך ומאז חצי צד שמאל שלי בלי תחושה (חום, קור, כאבים וכו') וצד ימין שלי ממש חלש. אז אפילו צלעתי ואיזה חצי שנה אני חושבת הייתי בבית ממש "משותקת"- לא יכולתי לאכול לבד, להתקלח, כלום. בגלל שזה מקרה יחודי (מאוד...) לא רצו לקחת סיכונים ועכשיו הרופאים שלי אמרו שבכלל לא בטוח שיסכימו לגייס אותי בגלל הייחודיות של המקרה שלי... בכל אופן, אני מקווה שהכל יסתדר בסוף
כשהודיעו לי בלשכ"ג שהפרופיל שנקבע לי הוא 21 הייתי בשוק, ודי בדיכי כמה חודשים... לקח לי המון זמן לצאת מזה... לא שממש התגברתי, כאילו... לשבת לראות איך כל החברות שלי מקבלות זימונים לכל מיני דברים ואני אפילו לא בכיוון... בהתחלה חשבו שאני ממציאה את הכל עד שהראתי מסמכים רפואיים וכל הרופאים שם בדקו אותי שוב, ושוב, ושוב, ושוב רק כדי להיות בטוחים שמה שהם רואים נכון (טוב אני באמת מקרה מיוחד
) ו...זהו בערך

סיונתו

New member
אבל גם..

יש מליון דברים שהתלוו לזה אח"כ... בגלל שהברכיים שלי עוד חלשות- שבוע שעבר ירדתי במדרגות ונפלתי קומה שלמה למטה כי הברך נתקעה לי פתאום... ויש לי עוד בעיות של כיב קיבה וכל מיני דימומים מוזרים פתאום... הכל תופעות לוואי של הניתוח הזה... והרופאים לא יודעים מזה... ויש לי דודה שבאמצע השירות גילו אצלה תרשת נפוצה... אז הם לא רוצים לקחת סיכונים כי היא נחשבת נכת צה"ל היום ו... זה לא מחלה נחמדה (כן ה-מ-ו-ן בדיקות... לא שנה נחמדה בכלל!)

Dizen

New member
אני ../images/Emo26.gif

בהתחלה, היה לי די ברור שלא יגייסו אותי. ואז, הרופא שטיפל בי נטע בי אשליות שווא, שבגלל שעברתי ניתוח ששיפר מאד את מצבי, לא צריכה להיות בעיה עם הגיוס. אני בכל מקרה הייתי בגישה שאם הם יעשו בעיות, אני אלחם... בסופו של דבר יצא שהפטור כן בא קצת בהפתעה. ההחלטה על 21 נעשתה כבר בצו ראשון... למרות התנגדותי הרבה
מה שכן, ביליתי בערך רבע שעה אצל הרופא של הצו ראשון, כי הוא חשב שהבעיה שלי ממש ממש מעניינת
. אז הייתי צריכה לשבת ולספר על זה... זהו
בעעע. הרופא הזה הוציא אותי מהבחינות הפסיכוטכניות באמצע...

סיונתו

New member
אוי הזכרתם לי!!! אגב פסיכוטכני...

לא עשיתי את המבחנים האלה בכלל! חח אופס...
עכשיו השאלה היא...שאני הולכת למדור פרט וכל זה... אני יצטרך לעשות אותם נכון??? כאילו... ישר באותו יום? כל פעם שהייתי שם לוועדות רפואיות דחיתי את זה... אבל כמה אפשר... אני מקווה שלא יעשו לי בעיות בגלל זה! תשובות בכיף
משעמם לי היום

Dizen

New member
תצטרכי לעשות את המבחנים...

אבל את לא חייבת באותו יום. את המבחנים האלה צריך לעשות בשיא, כשמרגישים טוב ומרגישים מוכנים... כך שאת יכולה לעשות אותם באיזה יום שאת רוצה
הייתה עד עכשיו הפסקת חשמל

shiri_b

New member
אני עברתי את כל הצו ראשון

(פרופיל 97) ועברתי מיונים היה לי תאריך גיוס ואז לקראת סוף י"ב אובחנתי עם קרוהן (דבר שהיה יכול לקרות כבר בכיתה י' אבל הרופאים אמרו שהם לא יודעים מה זה וזה כבר עבר) ואז קיבלתי את הפטור (אחרי 3 פעמים שהייתי צריכה לבוא) ועכשיו אני באמצע תהליכי התנדבות. ומשהו אומר לי שזה ייקח עוד הרבה זמן..

מתנדבת19

New member
אני../images/Emo113.gif

נולדתי עם מום מולד בלב שאובחן בגיל חודשיים וחצי....
מאז ומעולם ידעתי שלא יגייסו אותי..השלמתי עם זה ואפילו הלכתי לעשות שירות לאומי.. בסוף ניצחתי את הבירוקרטיה, עברתי (טוב לא אני, ההורים שלי חח) את מסכת הייסורים הזאת.. ו...ב30 לחודש הזה נתראה בבקו"ם

hlvo

New member
מגניב! ../images/Emo24.gif

בדיוק הסיפור שלי! (בנוגע לצו ראשון, מחלה, מתי שגילית אותה וכו'!)

hlvo

New member
בדיוק כמו שירי...

היה בדיוק כמו שירי (פחות או יותר) - יצאתי מצו ראשון עם פרופיל 64 (על בעיות "פשוטות" יותר) ואז איבחנו אצלי את מחלת הקרוהן (שמורידה אוטומטית ל21) וכתוצאה מכך התחלתי את תהליך ההתנדבות. אומנם המחלה ידועה ככזו שמתפרצת בד"כ בגילאים האלה, אבל בכל זאת, עדיין "מגניב" לגלות מישהו שעובר כמעט אותו דבר
.

מתנדבת19

New member
לבת דודה שלי ובנדוד יש קרוהן

מחלה רעה
בעצם, אין מחלה טובה כשחושבים על זה.. גמלי חשבו שיש את זה פעם..אבל מישו למעלה החליט שאני את שלי כבר קיבלתי

rainbow n

New member
למה מחלה רעה? ../images/Emo184.gif

זה משנה משהו בחיים חוץ מהעובדה שצריך לקחת תרופות כל יום ולבקר כל כמה זמן אצל הרופא
(אה סליחה וגם שלא מגייסים בגללה מסיבה בלתי מובנת?..) יש מחלות כ"כ הרבה יותר גרועות שאין בכלל זכות להתלונן

מתנדבת19

New member
צודקת../images/Emo24.gif

פשוט בת דודה שלי קיבלה את זה בצורה מאוד מאוד מאוווד קשה ואני זוכרת את הסבל שהיא עברה ועדיין עוברת בגלל המחלה הזאת, ולא רק היא גם המשפחה שלה ומי שמסביבה....

hlvo

New member
כמו רוב המחלות הכרוניות...

תלוי בחוּמרה. המחלה יכולה לא עלינו להגיע לכריתת חלקים מהמעיים

rainbow n

New member
וואוו... לא ידעתי

גם כשאני קיבלתי את זה... היה מאוד קשה אבל עכשיו כשאני מקבלת טיפול מתאים זה לא משפיע לי על החיים בכלל

shiri_b

New member
../images/Emo13.gif מגניב, איפה אתה בתהליך

התנדבות? נכנסתי שנייה לכרטיס האישי שלך (לראות אם אתה בן או בת) וגם אני מזל אריה

hlvo

New member
אני חושב שבסופו ../images/Emo13.gif

אני מתגייס ב30 בדצמבר בעזרת השם

rainbow n

New member
אני...

ידעתי תמיד שאני אקבל פטור... כי אבחנו אצלי קרוהן כבר בכיתה ה' (דרך אגב כל כך מגניב לגלות פה אנשים כמוני!!! ייאההה ) אממ אני בכיתה יב'.. חתמתי התנדבות.... מחכה לאישור ולועדת מתנדבים וזהו אין לי סיפור כ"כ מעניין חחח :]

למעלה