כיצד לדעתכם

Nirrr212

New member
כיצד לדעתכם

נוצרו החיים בכדור הארץ? שאלה שאני חושב עליה זמן רב... וכיצד לדעתכם החיים הגיעו אם בכלל לכדה"א החיים וע"י מי? חוצנים או ע"י הקב"ה? שבוע טוב

Majestic12

New member
החיים על כדור ארץ.

החיים נוצרו בתהליך אבולוציוני ארוך. תהליך זה, נכונותו ואמיתותו, אינם ניתנים לערעור, והם הוכחו מדעית ב- 160 השנים האחרונות (פרט לקומץ שולי שמנסה לערער על הרעיון הבסיסי, כל המדענים בעולם מקבלים את תורת האבולוציה כנכונה). כמובן שישנם שינויים ותיקונים בתורה זו, אבל הסבירות היא שכ הכל התחיל - החל משרשראות של חלבונים, דרך חד תאים ועד לאדם. יתכן וחלבונים מסוימים (שנמצאו בנבגים של חיידקים), או רצפי DNA ו- RNA שנמצאו בוירוסים, הגיעו אלינו בעזרת מטאורים ומטאוריטים. מה שאינני פוסל, זו התערבות חוצנית בזמן מן הזמנים, בעיקר בתחום של שינויים גנטיים מהירים והכוונה לכיוון מסויים. את הרעיון של "אלוהים" אני פוסל לחלוטין (ויסלחו לי החברים המאמינים)

a e q u i t a s

New member
אני דווקא חושב

שאין הרבה פסול מלהאמין באלוהים או להרחיב את זה למן יישות חיצונית, אם הבנתי נכון התערבות חוצנית יכולה להיות בשביל אנשים מן סוג של אלוהים. כל עניין הבריאה הוא נושא מאוד מסובך שמסתעב לנושאים תיאלוגים, מיסטיקה, מדע ודימיון, אני לא בטוח שזה המקום - אבל אם כן אשמח להרחיב ולפתח דיון.

Gilliana

New member
../images/Emo45.gif

כמוני כמוך חנן - זוהי גם התזה שלי כאשר אני נותנת דגש לכך שאבני הבניה של החיים כנראה הגיעו לכדור הארץ ע"ג מטאורים ומטאוריטים, יתכן אפילו כאלו שהגיעו מהמאדים.

הכל תהליך אבולוציוני רק שמניין באים

המטאורים האלה.איך הם נוצרו,איך היקום נוצר זו השאלה ולא איך האדם הגיע למה שהוא עכשיו

אני עדין חושב שיש מישהו שעומד מאחור

מאחורי כל זה.......הכל ממש מתוכנן אף כדי לנשום אוזנים כדי לשמוע עיינים כדי לראות רגלים כדי להתנועע ממקום למקום בחופשיות וידיים כדי לעשות איתם מה שאנחנו רוצים הלב שלנו שהוא המנגנון של הגוף -מוקצב לו לא יותר מ120 שנה כדי לפנות מקום לעוד אנשים בעולם כדי שלא תהיה התפוצצות אוכלוסין כמובן שבגלל זה גם נוצרו המחלות והרשע-רציחות ועוד... הכל מתוכנן מישהו ידע שזה המקום האידיאלי בשבילנו,יש כאן כל מה שאנחנו צריכים-מים חמצן ....הכל!

gozlan8

New member
אפי

מה שאתה אומר, בעצם, זה שאנחנו מתקיימים בתנאי מעבדה קוסמית, על פי מדדים שהוקצבו לנו...

יש טענה

שממש ברגעים אלו יש גורמים שיכולים עם טכנולוגיה מתקדמת לשלוט באותם תנאים.

gozlan8

New member
יתכן ויש ניווט,

מה שבטוח, שלא נתנו לנו אקלים מיטבי להוכיח את עצמנו....

ירדן121

New member
ככה הותאמנו לסביבה שלנו עם הזמן

התפתחנו ועברנו לעמידה זקופה. אולי אני יחפש את הכתבה שראיתי באתר הידען. על הנושא שאתם מדברים עליו...

Chocoholic

New member
יש לציין

שעד היום לא ידוע כיצד נוצרו התאים החיים הראשונים מהיסודות שלהם. כלומר, עדיין לא הבינו איך בדיוק נוצר תא שניתן להגדרה כ"חי" מכל מיני תרכובות של פחמן, ברזל, חמצן,חנקן וכו'. שרשרות DNA והלאה, זה כבר דבר מורכב שדווקא נמצא לו הסבר. נעשו כמה ניסויים (המפורסם שבהם הוא הכנסת היסודות לתא סגור הנתון לזרמי חשמל המדמים ברקים) ויש כמה תאוריות, אך כלום עוד לא מוכח.

Majestic12

New member
יצירת החיים...

נכון - אותו שלב שבו חומר דומם הופך לחי עדיין אינו ידוע... למרות זאת, ניתן לראות הרבה דוגמאות לאורגניזמים חיים-מתים: וירוסים, או ויריונים (אורגניזמים פשוטים יותר מוירוסים, אשר התגלו רק לפני כמה שנים) למשל. גם כאן, מדובר במשהו שנמצא על סף ההגדרה של חי-דומם.

Gilliana

New member
לא מזמן...

לפני כמה חודשים נעשה איזשהו ניסוי שאת מהותו המדוייקת אינני זוכרת, אבל בניסוי הצליחו ליצור את התהליכים הראשוניים ליצרת חיים מחומצות אמיניות. לא מדובר ביצירת חיים של ממש, אבל כפי שהבנתי - בתהליכים הראשוניים לקראת יצירת חיים. אני אנסה לחפש את אותה כתבה בימים הקרובים ולהעלות אותה לפורום.

ירדן121

New member
כבר הרבה זמן שמדענים מנסים להבין את

התעלומה הזו כך קראתי בכתבה שהייתה באתר בידען שכרגע הם מנסים ליצור חיים מדומם.

אני וידיד שלי פיתחנו תאוריה מעניינת

לגבי כל הנושא הזה... הרעיון הכללי בתאוריה הזו הוא שהיקום האינסופי שלנו התחיל ככל הנראה מהמפץ הגדול. עבור ישויות (או חייזרים או WHTEVER) מסויימות כדור הארץ שלנו הוא בבחינת מעבדה ואנחנו הנבדקים בה.. (תיכף מסבירה גם למה החשבנו את זה ל"מעבדה"). ידיד שלי מאמין שאותן ישויות הן ברמה טכנולוגית גבוהה בהמון משלנו, ובעצם הם אלו שהתחילו את החיים על פני כדור הארץ. האדם הרי התפתח ועבר המון גלגולים (תהליך האבולוציה) עד שהגיע למה שהוא היום. היכולות הטכנולוגיות שלו התפתחו עם השנים. עכשיו עניין ה"מעבדה"... יש לנו את מערכת השמש, שמסתובבת כל הזמן, ולכן גורמת לכל אחד מאיתנו להיחשף להיבטים שונים. בדומה לעכברי מעבדה שנבדקים כיצד הם מגיבים לתנאים שונים, כך גם אנחנו. יש לנו אור לבן- שזה הירח. אור צהוב= שמש. כוכבי לכת שמפיצים אנרגיות, ויתכן ולכל אחד יש השפעה שונה על כל אדם. ומי שקורא הורוסקופים יודע על מה מדובר- "הירח נכנס לנוגה וזה השבוע בו בני מזל בתולה ירגישו עצבניים מתמיד..." בכל אופן, בתחילה היו לנו דינוזאורים. הם היו מעין תוכנית ניסיונית שכשלה. הם היו גדולים, מפלצתיים ומגושמים, ורק זרעו הרס, ולכן לאחר עידן- הם הושמדו. אח"כ היה לנו את האדם הראשוני, אולי האדם שנוצר מן הקוף, שקיבל באיזו שהיא דרך את ההבנה שיש לו כלים להתפתח ולבנות וליצור, אז עם הזמן האדם התפתח ורכש לעצמו כלים ופיתח טכנולוגיות... בכל אופן, אני מאמינה שאותם חוצנים לא מגיעים ומבקרים בכדור הארץ סתם. הם בודקים אותנו. אחרת לא היו סיפורי חטיפות... תחשבו שניה בהיגיון: למה להם לחטוף אותנו ולעשות בנו ניסויים? הגוף האנושי הוא הרי מכונה מופלאה, ואת המוח האנושי אף מדען ואף חוקר לא הצליח לפענח לגמרי עד היום. אנחנו משתמשים רק בכ-80% מהמוח שלנו. 20% הנותרים קיימים, ואני מאמינה שלמטרה מסויימת, ובוודאי יש לזה קשר עקיף או ישיר לחוצנים. גוף האדם גם פועל על מעין חשמל. (כן, כן, חשמל). הפקודות מועברות מהמוח לאיברי הגוף ע"י מה שהמוח מתרגם כחשמל. כעת תארו לעצמכם מצב בו מוציאים לכם את זה מהגוף... אתם תחושו משותקים, ללא יכולת להגיב. (ואולי זה מה שקורה לאנשים שנחטפים... מי יודע..) בכל אופן, לנו יש את המוח, וייתכן שלהם יש חומר/ יסוד או משהו אחר שיותר "חכם" מהמוח שלנו...
בכל מקרה, זו התאוריה שפיתחנו לבינתיים. היא עוד הולכת להרבה כיוונים, אז אני לא אמשיך, כי האצבעות שלי כבר מתחילות לכאוב...

אה, ולגבי התנ"ך ואלוהים...

האדם המציא את אלוהים כדי להסביר את הטבע, והתנ"ך היה פירוש לא נכון שנתנו לדברים או אוסף של בולשיט שנועד לכסות על העובדות. התנ"ך שלנו מלא אי דיוקים וסתירות... בספר בראשית כתובות שתי גירסאות שונות לבריאת האדם. "נעשה אדם בצלמנו כדמותנו". = צלמנו, דמותנו= רבים. כלומר, היו המון "אלוהים", לא רק אחד, מה שסותר את תפיסת האלוהות המוחלטת. "זכר ונקבה ברא אותם ויקרא את שמם אדם"= נברא מעין יצור שהוא גם זכר וגם נקבה, שנקרא "אדם". בבראשית גם יש את סיפור "הנפילים" שנפלו מהשמיים והזווגו עם בנות הארץ... יש גם את ספר יחזקאל שמתאר את החזון שראה יחזקאל מעל נהר כבר- דמויות מעופפות עם כנפיים וכו' וכו'... לדעתי אותן ישויות חילקו והבדילו אותנו ע"י דתות ושיוך לקבוצות. אנשים למשל התחילו להאמין באבנים, כי האבנים פשוט היו שם. בקיצור- אני לא מאמינה במה שנקרא "אלוהים". לדעתי הכול פשוט חוסר הבנה. תביטו בציורי קיר של האדם הקדמון ותראו עב"מים. תציצו בפירמידות ותראו אותם גם שם, וגם בציורי הרנסנס... זה פשוט חוסר הבנה של דברים.

תיאוריה טובה:

אני כמעט מסכימה עם כל מילה שנאמרה בה מלבד על הזהות של "אלוהים", יכול להיות שהוא חייזר ויכול להיות שלא השאלה: אם הוא חיזר איזה סוג הוא בדיוק. יכול להיות גם שאף אחד לא ממש מבין את הקונספט או המהות האמיתית של "אלוהים", יכול להיות שזה סוג של אנרגיה חיה שסובבת אותנו ונמצאת בתוכנו ביצורים חיים ולא חיים במין דו-קיום כמו בסימביוזה, ואז השאלה היא האם האנרגייה הזו היא בעלת אינטליגנציה, סוג של יישות תבונית. ואם זה כך גם החייזרים שחוטפים אנשים גם כפופים לה, וזה שהם אולי יותר מתקדמים מאיתנו, זה אולי בגלל שהם נבראו ראשונים ויותר קרובים להבנה מה זה אלוהים, יכול להיות גם שהחייזרים מספיק חזקים טכנולוגית וגם רוחנית בשביל לעמוד בסוג הקשר עם אותה יישות. בתנ"ך כתוב שכל מי שרואה את פניו של אלוהים מת במקום- לפי דעתי זה בגלל הקרינה הטהורה שאותה יישות פולטת כמצליחים לבוא איתה במגע או לתקשר איתה. אבל בכל מקרה אני חושבת שהמלאכים השונים שמוזכרים בתנ"ך יכולים להיות אכן חייזרים מהסוג שחוטפים אנשים או אחרים, אבל הם עושים את מה שאלוהים אומר להם והם לא אלוהים בכבודו ובעצמו.

למעלה