כיצד ניתן לקבל מרשם למטפורמין אם רופא משפחה מסרב?

EB10000

New member
זה חומר כימי שמשפיע על פעילות הכבד

הוא גם משפיע על ספיגת סוכרים במעי ולכן תופעות לוואי לא חסרות לו. בנוסף טיפול ממושך של 5 עד 10 שנים מביא להסתגלות הגוף ולירידה ביעילות. זה מה שהרופא שלי הסביר. אמר שאם מתחילים אם מטפורמין מוקדם מידי, ברגע שמתפתחת סוכרת סוג 2, אז לא יהיה ניתן לטפל בו לאורך זמן רב ואז צריך טיפול חלופי עם המון תופעול לוואי. הרעיון הוא לפי אותו רופא גסטרולוג הוא לדחות את השימוש בטפורמין כמה שיותר עד שממש אין ברירה (סוכר בצום מעל ל 120 למרות דיאטה ופעילות גופנית).

לפני זה הוא מתנגד לשימוש במטפורמין או כל תרופה אחרת. אמרתי לו על כל תוספי המזון, הוא אמר שאם אני חושב שזה עוזר, גם אם באפקט פלאסיבו אז אין לו התנגדות. על נטורופטיה הוא אמר שגם זו דרך להתפרנס...

tulkin

New member
יש הבדל בין תופעות לוואי לבין נזק

גם אני חושב שכל עוד אפשר בלי תרופות, עדיף בלי, ושצריך לקחת תרופות רק כדי לפתור בעיה ספציפית שידוע שהתרופה יעילה בפתרונה.
אבל מכאן ועד לקביעה שתרופה מסויימת גורמת נזק? המרחק גדול.
&nbsp

DanaGoldstein

New member
אומנם לסטטינים יש תופעות לוואי

כמו עייפות וכאבי שרירים, אבל היעילות שלהם אינה מוטלת בספק. כמובן שכל עוד אתה יכול להימנע אז עדיף, אבל במידה ותגיע לנקודה הזאת תוכל לקחת תוספי תזונה כמו קו אנזים q10 של סולגאר שיעזרו להקל על אותן תופעות לוואי. פרט לזה, עושה רושם שמצאת רופא קשוב שנותן לך הדרכה טובה כיצד להתנהל, להערכתי כל עוד תקשיב לו אתה תהיה בסדר.

תומרונתם

New member
מנהל
ומה אם אגיד לך...

ש-110 ו-103 זה בדיוק אותו דבר?...
&nbsp
1000 ש"ח בחודש זה הרבה מאוד כסף לפלסיבו.
ואגב, כל כך הרבה crap בלתי ידוע אתה מכניס לגופך ביחד, לך תדע אם אתה לא עושה לעצמך מרק תוספים שרק יזיק לך בסופו של דבר.
&nbsp
והערה קטנונית - התוספים האלו הם תוספי תזונה ולא תוספי מזון

למעלה