כישוך להרחקת אדם...

gwizard

New member
ואני עונה לך

מעבר לפולחן הדתי שיש בוויקה אשר כן כולל בתוכו את מבנה הטקס, יש כמה דברים קטנים מאוד שאתה יכול להחשיב כ-"וויקאניים". מה שאני מנסה לומר הוא שיש גבול לליברליות בכל הנוגע למה אתה מכניס לתוך העבודה שלך אישית לבין מה שניתן לקרוא לו חלק מן המסורת הכללית אליה אתה משתייך. טארוט היא דוגמה טובה לכך. עוד לא יצא לי להכיר וויקאני שלא ידע מה זה טארוט ולא השתמש בו לפחות פעם אחת. האם זה אומר כי טארוט הוא חלק מוויקה ?

T i a

New member
אני מסכימה איתך אבל

ככה אנחנו כבני אדם בונים את המסורת. מאיפה אתה חושב נלקח הפולחן בוויקה? כמובן שגם אני מבדילה בין פולחן לאמונה. ארדן דיבר על פולחן, פולחן וויקאני כדוגמא. ככל שיותר ויותר וויקאנים ישתמשו בנר ירוק, הם יהפכו את זה לוויקאני גם אם זה לא היה קודם. זאת הסיבה שיש כל כך הרבה דברים דומים בין תרבויות השונות. זה טבעי, הסתגלות. זוכר את מעוף בדבורים - פרחים?

RainBird

New member
אני רק לוקח דוגמא ספציפית. מורה וויקאני מלמד תלמיד את נושא של הטלת כשפים. ובשיעור- כישוף כסף. הוא יבחר נר ירוק או בצבע אחר ויספר שירוק מסמל את השפע של הטבע או משהו בסיגנון. התלמיד בתורו- כאשר יזדקק ללחש כסף באופן מוכני יבחר בירוק (או שלא) וזו תהיה אופציה וולידית. עכשיו אתה יכול לבוא ולומר, זה לא חלק משום מסורת- אבל וויקה כדת מתפתחת, ואולי חוסר הדוגמה שלה בדברים רבים, מתבטא בזה שיש דברים מושאלים שהופכים להיות חלק מהדוגמה הלא קיימת. למשל מעגל- מצד אחד הוא שאול ממאגיה טיקסית גרידא- מצד שני לא ראיתי ספר לחשים ווקאני שאין בו פרק על מושג המעגל. אז אני מחשיב את המעגל כחלק מהמסורת הוויקנית שיש לה שורשים במאגיה הטיקסית.

gwizard

New member
אני לא אומר כי אתה טועה

אני רק אומר כי צריך למתוח גבול במקום כלשהו ולהיות מסוגל לומר "זה כן וזה לא". וויקה היא דת צעירה ושאלה כמעט את כל הפולחן שלה ממסורות אחרות, על זה אין ויכוח בכלל. כמו כן, ברור שוויקה היא דת מתפתחת ויותר ויותר מושגים ופרקטיקות עוברות סינרגיה ומשתלבות לתוך המסורת הכללית, גם על זה אין ויכוח. אבל, אנו צריכים להיות מסוגלים לעשות את ההפרדה בין דברים שהם חלק מן המסורת הכללית (כי יש הרבה מסורות ויקאניות) לבין דברים שהם חלק מהפרקטיקות האישיות. לדעתי, צריך לעשות הפרדה ברורה בין מאגיה והפרקטיקות שלה לבין וויקה ומערכת האמונות שלה. להבדיל ממה שאנשים אולי חושבים, וויקה היא לא מאגיה. אתה יכול להיות וויקאני ולא לעשות שום כישוף וזה יהיה בסדר גמור. אני חושב כי הגיע הזמן להבין כי דת וכישוף, למרות הקשר ההדוק ביניהם בוויקה, הם לא אותו דבר וכל אחד יכול לעמוד זקוף ללא השני. פולחן דתי בוויקה כולל כמה וכמה מושגים בסיסיים כגון מעגל, כלים, מזבח וכ"ו. אלו הם גם דברים שמופיעים במסורות אחרות ומשמשים מאגים טקסיים ללא שום קשר לדת. גופרית, נר ירוק, טארוט, אסטרולוגיה, בובות וודו וכ"ו הם לא חלק מן הפולחן הדתי בוויקה וכך, לדעתי, אין לשייכם לוויקה. אני מדבר בכללי כרגע כי כמובן שכל אדם בוחר לעצמו את הכלים המתאימים בשבילו ומרכיב את הפולחן האישי שלו מתוך הפרקטיקות הקיימות. זה היתרון הגדול בוויקה וזה גם החיסרון הגדול כי מצד אחד יש לך חופש בחירה, אך מצד שני יש לך יותר מדי חופש בחירה. אפרופו המאמר שרינה הביאה בפורום השכן, זאת גם הסיבה שאנשים בוחרים להתמקד קודם כל בכלים יפים ונוצצים ולא מבינים שהכוח נובע מאמונתם בלבד. תחשוב על זה.

mbinh

New member
יהירות זחיחות תבחר.

קצת יהיר מצדך לומר את זה.

RainBird

New member
למי אמרת את זה? וכשאתה מאשים משהו ביהירות או זחיחות, כדאי מאוד שתסביר את עצמך.

mbinh

New member
תשובה לשאלת ארדן(למי אמרת את זה?

וכשאתה מאשים מישהו ביהירות או זחיחות,כדאי מאוד שתסביר את עצמך.) אז לשאלתך כתבתי את ההודעה כתגובה להודעתו של אלון(אם אני עובד עם בובות וודו ואני וויקאני אז זה הופך בובות וודו לחלק מן המסורת הוויקאנית ? ממש לא.) אם להסביר את עצמי או לא אני אבחר לא אתה,ברור?

gwizard

New member
אם כבר מדברים על יהירות....

כדאי שתקרא שוב את השרשור ותבין באיזה הקשר ההודעה נכתבה כי לי נראה שלא הבנת כראוי למה התכוונתי, והתכוונתי בדיוק להפך ממה שאתה חושב. אני לא מציע לך להתגרות בארדן עם סיומי משפטים כגון "ברור ?" כי אז אתה מהר מאוד תמצא את מקומך.

mbinh

New member
אני מצטער אם פגעתי אבל

ראה איני צריך לתת לך דין וחשבון על כל דבר. אני כותב הודעה מסוימת ואני אחליט עד כמה אני אפרט אותה,ברור?

RainBird

New member
ממש לא ברור. כשאתה מצטרף לדיון אם אתה מעביר ביקורת על הודעה מסויימת- תן טעמים לביקורת הזאת- או שהיא תחשב לעלבון אישי. עבירה על חוקי הפורום ודבר שאני אאלץ למחוק ואותך לחסום בסופו של דבר.

ההגמון

New member
הופה. הופעת.

זה בסדר

Bastat

New member
תערובת

אני יודעת אך לעשות מיני תערובות... אבל בכוונה שאלתי את - taroboy שכתב/ה - "תערבות שבה מערבבים....ו כמה תבלינים ולפזר במקום שלא רוצים שהאדם יהיה בו....." אם כבר כותבים אז כותבים

ljs

New member
שאלה תמימה..

כשכתבת פירוקינזיס התכוונת דווקא ללהביור ובקת``ב, או סתם נשק חם?...

ljs

New member
טוב..

אנשים שיכולים לשלוט על אש בנוסח אקס-מן, לאחרונה נהיו קצת נדירים באזורנו...

RainBird

New member
אחת מהמורות שלי לוודון ששמה לא יצויין בפורום זה, דיברה עם המתים באופן סדיר. כשהיא לא אהבה אנשים, היא השתמשה בידע של המתים להרתיע אותם. "אתה תגמור כמו דוד שלך רנדי" (שהתאבד בתליה) וכדומה. זה עבד מצויין ../images/Emo13.gif

למעלה