כישורים בכתב מול כישורים בע"פ...

tuphrhru

New member
א - תודה

ב - כנראה שאני לא רהוט כמו שחשבתי, אם גרמתי לך לחשוב שאני דו. אני סטרייט לגמרי, בלי אף טיפה של לא-סטרייט.
ג - השוני הזה, בין האדם מאחורי המקלדת לבין האדם בפגישה פנים אל פנים, השוני הזה הוא בדיוק מה שאני מנסה\רוצה לפתור.
נכון, אצל כולם הפער הזה קיים, אבל אצל רוב האנשים (לפחות אלה שאני מכיר) הוא לא דראסטי. האדם במקלדת הוא פחות או יותר אותו אדם שאנחנו פוגשים.
אצלי זה ממש פער רציני, ואני כבר מתחיל להיות מתוסכל מזה.

tuphrhru

New member
סימה הצלחת להצחיק אותי...

אבל העניין שלי רציני לחלוטין....
אבל..במחשבה שנייה...ראש ממשלה...המממ....
&nbsp

tuphrhru

New member
אינטוורט באמת נשמע כמו סטייה..

את צודקת שגם לצד השני יש חלק בשיחה, וגם הצד השני צריך\יכול לגשר על הפער, אבל עדיין, גם ממני מצופה משהו, מינימום, לא?

tuphrhru

New member
בהחלט יש לי בעיה היסטורית..

..של גמגום קשה אבל מזה כ 20 שנה שזו כבר לא בעיה, כשלעצמה.
אין לי ספקשההשלכות של ילדות+התבגרות עם גמגום, על כל ההשלכות החברתיות של זה, ההשלכות על קשרים עם בנות (בגיל ההתבגרות) וכו' משפיעים לא מעט.

tuphrhru

New member
וואלה..

על הפתרון הראשוןחשבתי ואני עדיין מחפש מישהו טוב בתחום.
על הפתרון השני לא חשבתי בכלל...

tuphrhru

New member
כישורים בכתב מול כישורים בע"פ...

יש לי בעיה. אני אלוף בפלירטוטים ושיחות עם נשים (ועם גברים אבל זה לא העניין כרגע). כשאני "נכנס" לזה, אני יכול לכבוש כמעט כל אישה. באמת.
אני חד, רהוט, שנון, מסוגנן, מפלרטט נהדר.
אבל...
כל זה נכון כשזה קורה בכתב. בין אם בצ'אט כלשהו (פייסבוק או וואטסאפ למשל), באתרי הכרויות, וכו'.
ברגע שזה מגיע לשיחה פנים אל פנים, בדייט ראשון למשל (הדייט השני בד"כ לא קורה...), אני נהייה "צנון".מופנם, לא רהוט, אני מאבד את השנינות והחדות, וממש קשה לי "להחזיק" שיחה. בת הזוג שלי לדייט מאבדת עניין מהר מאד והכל מתמוסס.
זה לא חדש. מאז ומתמיד הייתי ככה (גם יש לזה גורם היסטורי אבל לא לכרגע).
זה לא קורה רק עם נשים אלא כמעט עם כל בן-שיחה, נשים וגברים.
רק שבזמן האחרון זה כבר מציק.
בשבוע שעבר "פגשתי" מישהי באתר הכרויות, היה לנו שבוע מדהים בוואטסאפ, אני יודע, בוודאות, שהיא "שלי".
ואני "חושש" לקבוע איתה דייט. כי די ברור לי (מבוסס על נסיון העבר) שכל מה שהיה בוואטסאפ לא יקרה. כל השנינות, השיחה הקולחת, ההומור, לא יהיו. כאילו ש"אני" בדייט הוא אדם אחר מה"אני" בוואטסאפ.
מה עושים? איך אני משמר את האיכויות שלי בכתב ומעביר אותן לשיחה פנים אל פנים?
אשמח לכל הארה, הערה, הפנייה או עזרה.

puma141

New member
מה זה "כישורים"? אתה עובד בזה? חחח

אתה מתכנן משהו? אתה חד רהוט ושנון-כתכנית שלך? :)
אז אולי זו הקארמה שחוזרת אליך......
אני לא מאמינה שיכול להיות דיסוננס כזה גדול בין האדם שאתה למה
שמוקרן, כמובן שתלוי מי מולך שחושב על איך ומה אתה עושה.

עצתי לך?
לא חשוב איפה, נסה להיות אתה....
ואז לא תתקל בחומות מהסוג הזה שחושפות את המשחק שלך,
אם יש כזה דיסוננס בין מה אתה בחיים ומה אתה בכתיבה בפלירטוטים כמו שכתבת.

tuphrhru

New member
אני אתעלם מהארסיות שלך..

...ואנסה לענות עניינית.
לא הבנתי מה ניסית להגיד עם "מתכנן משהו" ועם "תוכנית".
ובטח לא הבנתי מה הקשר לקארמה.
הדיסוננס לא קשור למי יושב מולי. זה קורה גם עם חברים, כמעט באותה מידה.
אני לא משחק שום משחק, אני זה אני זה אני, רק שבכתב אני מצליח להעביר את זה ובע"פ לא.
שוב, זה נכון בתחום הדייטים וזה נכון באותה מידה בכל תחום אחר.
אז "נסה להיות אתה" לא ממש עוזר...
תודה בכל אופן.

puma141

New member
לא הייתה ארסיות. אם אתה לא יודע

להתמודד עם תגובות, אל תבקש אותן.
בכל מקרה- נסה באמת לגשת לטיפול בנדון. כי אם אתה מי שאתה,
ויש לך בעיה פנים מול פנים, יתכן שזה משהו קטן שתוכל לפתור.

puma141

New member
לא יודעת.....

אבל נסה להתייעץ ברשת עם מישהו שמבין בפסיכולוגיה באופן מעשי...
לא חסרים כאלה ברשת.

אם יורשה

העיצה של נסה להיות אתה היא נכונה מאוד, הבעיה שלך אבל מלכתחילה זה איך ליישם אותה. עושה רושם שפנים מול פנים אתה נכנס למעין "פחד במה". כמו שחקן שיודע את כל השורות ואת כל התפקיד, אבל ברגע שהזרקור מופנה אליו היא חוטף שיתוק.
יש אנשים שיוכלו להתמודד בזה בכוחות עצמם ולהילחם בזה לבד. אבל חלק כן יצטרכו לפגוש איש מקצוע שיוכל להוציא את זה מהם.

הצעה אחת קטנה, לפחות מהצד השני כאשה, אני חושבת שאחרי ש"כבשת" דרך ההתכתבות, ובשלב של תיאום פגישת פנים מול פנים, תהיה כנה ותכתוב על זה. תכתוב שזו הסיטואציה וזה המצב ואתה מודע לו. ככה שתשמח מאוד אם היא תוכל לקחת קצת יותר עליה ולהוביל את השיחה ולקבל ולהבין. בתקוה שכן תהיה הזדמנות לפגישה נוספת שבה תרגיש יותר משוחרר כי המעמסה והצורך "לשחק אותה " - לא מלשון משחקים אלא מהביטוי kill it ישתחרר ובפגישות הבאות תוכל להרגיש יותר משוחרר ושוב לזרום.

ועוד משהו פצפון, אל תהיה עם עודף בטחון בשלבי ההתכתבויות. גם אם אתה באמת טוב בזה, זה לא משחק למצוא מישהי. ההצגה שלך את השלב הזה היה קצת מרתיעה.

tuphrhru

New member
תודה על תגובה כל כך נרחבת

לגבי הבטחון עצמי - אני לא חושב (אני מקווה ) שאני משדר את הביטחון באופן מרתיע. הצגת העניין הייתה יותר כדי לחדד את הפער בין שתי הסיטואציות.
לגבי עצתך ליידע את הגברת, כאישה, לא נראה לך שזה עלול להיות deal braker מההתחלה?

puma141

New member
איזה באסה! רק אני איכזבתי אותו...
! הכל-

אפשר נשיקה ממך, מעודדת? זה יעלה את רוחי!

או שיר......או...משהו!

tuphrhru

New member
חחח ממש לא איכזבת.

פניתי לכאן בדיוק כדי לקבל את כל מגוון התגובות וזה מה שאכן קיבלתי.
אני מעבד ומשלב את הכל ומקווה שבסוף התהליך אני אוכל להודות לכולכם (אולי אפילו אישית).

ממש לא חושבת שזה

דיל ברקר. לפחות אצלי זה היה עושה את ההפך.
סך הכל כולנו מגיעים לפגישות ראשונות מעט פגיעים מה יגיד הצד השני שלא מכיר אותנו. ואם יושבים מול מישהו משעמם נורא, מול אם יושבים מול מישהו שאמר שיש לו קצת פחד במה ומאוד מצא חן עד לאותו השלב, זה נותן לגטימציה לתת לו הזדמנות ולרצות להמשיך לראות את הבחור שופע הקסם שעד כה מצא חן.

למעלה