כישלון

קודם כל יש עוזרת...

(כרגע אנחנו בין עוזרות, אבל מחפשים) דבר שני כשמשתחררים מהמחסומים הפסיכולוגיים ("מודה בכשלון, מודה שאני לא משתלטת") הרבה יותר קל. מה זאת אומרת "כשלון"? מה זאת אומרת "מודה"? את בסדר גמור ויש עליך עומס מעל ומעבר. יש לך לגיטימציה להרגיש ככה ולרצות עזרה. מי אמר שאת צריכה להיות מושלמת? יש מישהי כזו? אני מתמרנת בין שלושה ילדים קטנטנים ולא מצפה מעצמי להשתלט על הכל. יש דברים שאני מוותרת מראש. לדוגמא אני לא מנקה את הבית. יש עוזרת ואת הגיבויים בין לבין עושה הבעל. ביום הזכרון בעלי לקח את הילדים לאמא שלו ואני עבדתי. יצא שכשחזרתי מהעבודה הייתי בבית לבד כשעתיים. בימינו זה לוקסוס בלתי יתואר. עשיתי את מה שחייבים (בקבוקים וכביסה) ונהניתי תוך כדי זה מכך שאף אחד לא מפריע לי באמצע
כשסיימתי הסתכלתי על הרצפה וחשבתי שהיא זקוקה לטיטוא. ובמקום זה חייכתי אליה בחזרה והלכתי להתקלח. הרגשתי כל כך חזקה! דווקא בגלל שלא ניקיתי אותה
אז אני אמא לשלושה ואני לא סופרוומן ולא מנסה להיות. חוזרת ואומרת: תזרקי את המחסומים, תזרקי את רגשות האשמה, ותהי הרבה יותר חזקה ושפויה. רחל

wieci

New member
ממש לא כישלון ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

אני גם לא יודעת איך עושות את זה אמהות ליותר מילד אחד, אבל אני בטוחה שהן לא עובדות במשרה מלאה ואינטנסיבית ו/או מקבלות עזרה מהמעגל המשפחתי חברי. והפתרון הוא כמובן עזרה בבית בשכר (ורצוי עוזר בית כמו שהיה לי, בחור עם שרירים וחיוך...
). את מוזמנת לבוא אלי הביתה ולראות את הבלגן הכולל: ערימות כביסה לקיפול, ערימות כביסה למכונה ולתליה (כן , מוטיב הכביסה אצלנו חזק..), כלים בכיור מחכים להיכנס למדיח, בחדר שינה ערימות בגדים לקיפול לארון, כביסה (אי אפשר אצלנו בלי כביסה...) ועוד ועוד. אני לא מחזיקה עוזרת בית כרגע כי כל עוד אני בחל"ת אז יש לי את האשליה שמתישהו אני אעשה משהו. אבל... עובר הזמן, תיכף נגמר לי החל"ת (עוד שבועיים
) ואני מגלה שאני מעדיפה לשחק עם ניצן, לטייל, לגלוש ובעצם כל דבר אחר מלבד לנקות
. ואת יודעת מה
מהרגע שהחלטתי להפסיק לענות את עצמי, התחלתי ליהנות יותר. אז אני לא אגיד לך שלפעמים לא חורה לי הבלגאן ולפעמים אני גם חוטפת קריזה, שולחת את איתי עם ניצן ומנקה. אבל, אל תענישי את עצמך, אנחנו (לפחות רובנו) לא סופר-וומניות, וצריך לעשות סדר עדיפויות: שפיות וכוח או בית נקי והתמוטטות פיזית...

dorlim

New member
עוד לפני שני הגעתי למסקנה הזו

וזה ממשלא הפך אותי למפונקת - אני שונאת לנקות. נקודה. הצרה היא שכבר המון זמן אני מחפשת מנקה נורמלית ולא מוצאת (אם למישהי יש בי-ם, תשלחו לי פרטים במסר, פליז )

תראו מה שהפמינזם והקידמה עשו לנו...

פעם, היו כולם חיים בקומונה. הגברים יצאו לעבודה בחוץ והנשים היו מגדלות את הילדים, מנקות, מבשלות ומכבסות בבית. היום, כל משפחה-כוללת רק זוג הורים (במקרה הטוב......)שחיים בעולם מטורף של מרוץ אחרי הכסף והזמן. לא מספיקה העובדה שהתרחקנו אחד מהשני וכבר לא גרים בקומונה, קמה לה תנועת הפמינזם שדרשה שיוייון בין נשים וגברים. רק דבר אחד שכחנו-ללדת ולהניק רק אנחנו יכולות , וחושים אימהיים יש רק לנו. וברוב המקרים החלוקה השווה היא רק בעבודה בחוץ ולא בתוך הבית. ברוב המקרים עולו של הבית נשאר מוטל על כתפי האשה. והאשה בלבד!!!! כך שהשיויון חרוט רק על הדגל, ושוב קופחו הנשים.... (המין החזק בימינו הוא דוקא הנשים שהפכו להיות כל יכולות- עובדות בבית ובחוץ.) ולכן, מי שגם עוזרת לא מפרגנת לעצמה, זב"שה... . בסופו של דבר היא לא תקבל מצבה מזהב אלא מזכוכית וכולם יעמדו ויאמר-כאן קבורה פריארית...... גם לי היתה תקופה שניסיתי להוכיח שאני לא צריכה עוזרת, אבל מהר מאוד הבנתי שאף אחד לא ממש מתעניין בכך..... ושפיות דעתי הייתה חשובה לי-לכן פירגנתי לי עוזרת. אחרי הלידה הזו לקחתי בתחילה יותר מפעם בשבוע, ותאמיני לי לא קרה לי כלום....

תמי29

New member
מאיה

זה שאת אחרי 4.5 חודשים זה לא אומר שאת אחרי. לי אחרי הלידה השניה לקח כמעט שנתיים עד שחזרתי לעצמי. אז כמו שראית (בהריון ובלידה) שיש מצבים שהם לא בשליטתנו וצריך לדעת לזרום עם זה.ולהבין שפשוט לא עצלות אלא חוסר יכולת. ולסיום ממרומי ותיקות אמהית אנחנו אלופות אלופות העולם בהלקאה עצמית וביסורי מצפון אז וולקאם טו זה קלאב

cookie1

New member
למה כשלון ../images/Emo12.gif

כי חינכו אותנו שנשים הן מין סופרמן שיכול וצריך לעשות הכל ???? זה הרי הכי טבעי בעולם שתתמוטטי ילד + משרה מלאה + עבודות בית = התמוטטות. נא לא לשכוח שפעם נשים היו בבית כל היום, ועוד היו מוקפות בנשים אחרות שתמכו ועזרו. היום אין את התמיכה המשפחתית הצמודה ועוד יש אלף דרישות אחרות. למה לראות בעוזרת כשלון ? אני לא עושה את זה ולא מתיימרת לעשות את זה. אני עובדת במשרה חלקית ולוקחת עוזרת, ותאמיני לי שאם היה לי כסף הייתי לוקחת עוזרת במשרה מלאה. ולעולם, אבל לעולם אל תשווי את עצמך לאחרות כי רק תצאי מיואשת. אז מה אם יש נשים שמסוגלות ? זה אומר שאת פחות טובה מהן ?

למעלה