כך אני מכין דג ממולא (גפילטע פיש)

פוקסי99

New member
כך אני מכין דג ממולא (גפילטע פיש)

אומנם התמונות משנה שעברה אבל בחיפוש אני לא מוצא את הסדנה אשר בכנתי בעבר אז תצתרכו ל"סבול " שוב בתמונה הדגים בתוך קערה עם מי לימון ומלח. כמובן חשוב לבקש בחנות לנקות את הדג אך לא לפתוח אותו מנבטן את הניקויי הפנימי אנחנו עושים
 

פוקסי99

New member
ועכשיו עם סכין חדה

מוציאים בעדינות את הבשר מפרוסת הדג ומשאירים עובי של כחצי סמ" בשר צמוד לעור הדג
 

פוקסי99

New member
תמונה קשה לצפיה

מצד ימין הבשר אשר הוצא מהפרוסות ומצד שמאל פרוסות העור הממתינות למילוי
 

פוקסי99

New member
וזאת המלית

אני לוקח את כל בשר הדג אשר הוצא מהפרוסות וטוחן הייטב מוסיף את שאר החומרים, שימו לב בתמונה הקודמת הקשה לצפיה שכחתי לכתוב כי את שאר חלקי הדק כמו הראש הזנב והסנפירים אני משאיר כדי לבשל איתם את הציר. כמו שבבקר הרגל מכילה את הג'לטין אשר גורם לנקרשה אצל הדגים זה בעמצות ובסנפירים
 

פוקסי99

New member
והעור "משוחזר" ומקבל צורה

מכניסים את המילוי לפרוסת העור ומקבלים דג ממלוא
 

פוקסי99

New member
מבשלים את הציר

אשר יהפוך בזמן הקירור לג'ל נהדר אשר מפאר ארוחת חג
 

פוקסי99

New member
והדגים שוחים שוב בסיר

מכניסים בעדינות את הפרוסות לסיר אשר בתוכו מתבשל הציר שימו לב לסנפירים אשר נמצאים ומתבשלים כחלק אשר יקריש את הציר בגמר הבישול
 

פוקסי99

New member
אגף ההקרשה

בתמונה : למעלה רגל קרושה בקערת הפיירקס ציר הדגים בתהליך הפיכתו לג'ל
 

פוקסי99

New member
והדג חזר לצורתו המקורית

מקושט בפרוסות גזר מעל הדג קציצות דג ללא העור טוב לילדים בצד שמאל הציר אשר נקרש מצד ימין חזרת אשר הכנתי השנה אני מגדל אפילו את החזרת בגינה אז כל טוב לכולכם
 

פוקסי99

New member
וקבלו גם פרוסת רגל קרושה

הרי לאשכנזים ביננו (ואני הרי פולני) ארוחת חג לא הולכת בלי רגל קרושה עים לימון
 
אפשר בבקשה מתכון לרגל קרושה?

אף פעם לא ניסיתי להכין בבית. ותודה על סדנת הדג (לא בשבילי להתעסק עם כאלה דברים...
)
 

פוקסי99

New member
המתכון כבקשתך. רוצה סדנה???

רגל קרושה פוקסי מאת: פוקסי99ו 29/12/06 | 17:33 זאת רגל קרושה לא רגילה אני הכנתי רגל קרושה למעשה בנוסח תימן למעשה בישלתי מרק רגל תימני ונתתי לו להתקרש במקרר יצא נהדר. 11/2 עצמות רגל מנוקות 7 עלי דפנה 8 גרגירי פלפל אנגלי כפית פלפל שחור 3 בצלים 8 שיני שום כתוש 1 כפית מלח מים כ8 כוסות זה המתכון המקורי האשכנזי אני הוספתי 3 כפות חוואגי למרק כ6 פלפלים תימניים קטנים שמים הכול בסיר לחץ ונותנים לרתוח בזמן הרתיחה מסירים את הקצף אשר נוצר סוגרים את הסיר על אש קטנה ל2 עד 3 מסננים את המרק הצח לקערה מפרידים בין בשר העצם לעצם ומרסקים עם קופיץ לקבלת בשר קצוץ דק מעבירים את הבשר לתבנית שופכים לתבנית את המרק נותנים להתקרר מכניסים למקרר ללילה כול טוב פוקסי בכול שאלה אני כאן
 

פוקסי99

New member
סדנה מקוצרת לרגל קרושה

מסתבר שחלק מהתמונות נמחקו לי ולכן הסדנה לא מפורטת כמו שאני אוהב מבטיח בפעם הבאה (אולי בשבוע הבא אצלם סדנה מפורטת) בתמונה חלרי הרגל מנוקים ברוב המקרים בוחרים חלקים של הברך או העקב של הרגל
 

פוקסי99

New member
מבשלים בסיר לחץ

כל החומרים בסיר לחץ עד לרתיחה וכארש המים רותחים מורידים את הקצף
 

פוקסי99

New member
מעבירים דרך מסנת לקערה

המרק הזה מכיל ג'לטין מהרגל ולכן כאשר יתקרר הוא יתקרש
 

פוקסי99

New member
ואת בשר הרגל מהמסננת לקרש ההכנה

בתמונה בשר הרגל בגמר הבישול מוצאים הייטב את כל העצמות ועם קופיץ מרסקים את את בשר הרגל דק דק ועכשיו שופכים את הבשר לתבנית ומעל שופכים את המרק ולמקרר למספר שעות עד אשר נקרש יש המוסיפים ביצים קשות לתוך המרק לפני ההכנסה למקרר(במיוחד יוצאי רומניה) אני אוהב את הרגל טבעית כמו שהיא לידיעתך רגל קרושה נהדרת יוצאת משימוש עם רגלי עוף הרגל יוצאת עדינה ולדעתי טעימה יותר יש רק שתי בעיות ראשית תנסה להשיג היום רגלי עוף (אולי רק באטחיזים בשוק) ושנית זה המון עבודה לקלף את הרגליים
 
למעלה