כך אני מכין חומוס בוחר את החומוס

../images/Emo97.gif פוקסי עשיתה לי את היום.

שבת שלום פוקסי. אני את החומוס מבשל לילה שלם על אש קטנה מאוד למשך כל הלילה והתוצאה בבוקר דיסת חומוס . ומהיום אני מוסיף בצל אחד וזה לבטח יצא יותר טעים. תודה מאיר כרמיאל
 

רונית1

New member
כל הכבוד פוקסי. איזו סדנא נהדרת

היום בערב אני מכינה חומוס וממש נהנתי לראות התמונות ולמדתי הרבה
 

פוקסי99

New member
כמויות

אני שם על כוס חומוס לפני ההשריה כ1/2 כוס טחינה גולמית. מכוון שגרגירי החומוס סופכים מים שונה, אני טועם ומוסיף טחינה עם יש צורך. על כול כוס חומוס 2 שיני שום. לימון ומלח לפי הטעם של כול אחד בקשר למלח: אנחנו מרסקים את גרגירי החומוס המבושלים במי מלח, ומוסיפים מי בישול לכן רצוי לשים את כול החומרים לטעום ולהוסיף את המלח שלא יצא מלוח מידי. לעיתים אני משאיר חלק מהגרגירים בחוץ, ועם קרה שיוצא לי מלוח מידיי אני מוסיף אותם לבלילה ומוסיף טחינה ומתקן את הטעם ובמקרה שהכול תקין משתמש בגרגירים לקישוט המנה
 
פוקסי תודה. היות וסבלנות לא היתה

לי אז השריתי חצי קילו חומוס בולגרי. אין לי מושג כמה זה בכוסות. האם קופסא קטנה של טחינה תספיק לדעתך לכמות הזו? חןחן
 

פוקסי99

New member
קופסת טחינה

אני לא יודע איזה כמות יש בקופסת טחינה אבל עם זה בערך כוס של טחינה גולמית אז כן במקרה הגרוע ביותר הטעם של החומוס ישלוט ויש שאוהבים את זה כך פוקסי
 
חומוס- תובנות אישיות

לפעם הבאה- לא להכין חומוס מחצי קילו גרגרים. זה המון... לפחות במשפחתי. בשביל הפעם הראשונה יצא טעים. יכולתי לרסק טיפה יותר אבל התעצלתי כיוון שכבר השריתי את המג'ימיקס...
 

מ צ ד ה

New member
לטובת החיפוש: חומוס/פוקסי 99

חומוס/פוקסי 99 - אני בוחר את החומוס הקטן מיכוון שהוא מאד ארומטי - משרה לילה שלם במקרר!! מיכוון שהחומוס כשמו (חמיצה) נוטה לקבל טעם חמוץ בחום של היום אני שם אותו במקרר. (אני אישית בביקור באחד המפעלים אשר מייצרים פלפל ראיתי שהם זורקים למיכלי הענק אשר שם מושרה החומוס גושי קרח גדולים שלא יחמיץ) - ועכשיו לסיר עם מים מסוננים ובצל!! המים מהברז לעיתים(למרות שברוב המקרים הם טובים) מכילים כלור בכמות גדולה. הבצל בא רק להשבחת הטעם ובסוף הבישול נזרק (זאת למדתי מחבר טוב דרוזי) וכמובן מלח. - מורידים את הקצף - מנמיכים את הלהבה אך נותנים למים לרתוח (אחרת ישפריץ על כול הכיריים ברתיחה חזקה מידיי) - סוגרים את הסיר לשעה לפחות - לאחר הבישול שיטה לקירור מהיר: לאחר שגרגיר החומוס מוכנים(אצלי הם מוכנים כאשר הם לא רכים מידיי אלה כאשר אני לוחץ הם לא נמעכים מיד. גרגר חומוס בנוי מתאים. כאשר הוא רך לחלוטין זאת אומרת שכל התאים נפגעו וחלק גדול ממרכיבי הטעם ברחו למים).שופך את תכולת הסיר לכלי חד פעמי גדול ושם על משטח הגרניט במטבח. שימו לב הבצל כבר לא בעסק. - מעביר לבלנדר עם השום - מוסיף טחינה - מוסיף לימון - והחומוס מוכן!
 

ד2003

New member
תודה פוקסי,נראה טעים.שאלה בבקשה-

מהי כמות מי הבישול של גרגרי החומוס שאתה מוסיף? רשמת כמויות מדויקות של כל המרכיבים אבל לא רשמת את כמות המים. תודה
 

פוקסי99

New member
במות המים

את כמות המים אני מוסיף לפי רמת הסמיכות שאוהבים אצלי אני מוציא את גרגירי החומוס ושם בבלנדר על כמות של 2 כוסות חומוס יבש אני שם בערך חצי כוס מי בישול, ומפעיל את הבלנדר לאחר שכול גרגירי החומוס רוסקו אני מוסיף את הטחינה.והלימון טוחן שוב ובודק את רמת הסמיכות מוסיף עוד מי בישול לפי הצורך
 
למעלה