כמויות
אני שם על כוס חומוס לפני ההשריה כ1/2 כוס טחינה גולמית. מכוון שגרגירי החומוס סופכים מים שונה, אני טועם ומוסיף טחינה עם יש צורך. על כול כוס חומוס 2 שיני שום. לימון ומלח לפי הטעם של כול אחד בקשר למלח: אנחנו מרסקים את גרגירי החומוס המבושלים במי מלח, ומוסיפים מי בישול לכן רצוי לשים את כול החומרים לטעום ולהוסיף את המלח שלא יצא מלוח מידי. לעיתים אני משאיר חלק מהגרגירים בחוץ, ועם קרה שיוצא לי מלוח מידיי אני מוסיף אותם לבלילה ומוסיף טחינה ומתקן את הטעם ובמקרה שהכול תקין משתמש בגרגירים לקישוט המנה