כך מתחילה לה דיקטטורה

כך מתחילה לה דיקטטורה ../images/Emo201.gif

הכנסת אישרה היום (ד') בקריאה טרומית את הצעת החוק להגבלת גישה לאתרי אינטרנט למבוגרים, שהגיש חבר הכנסת אמנון כהן מש"ס. ההצעה עברה ברוב של 25 חברי כנסת, ללא מתנגדים כלל, ונמנע אחד - חבר הכנסת גמאל זחאלקה מבל"ד. זיהוי פיזי של הגולשים ספק שירותי אינטרנט יחסום את הגישה לאתר למבוגרים ולא יאפשר גישה אליו, אלא באמצעות זיהוי פיזי או ביומטרי של הגולש, בנוסף להקלדת סיסמה - בשביל לוודא את גילו. החוק גם קובע קנס של 20,000 שקלים ושנה מאסר למנהלי ספקיות אינטרנט שלא יקיימו אותו. רשימת חברי הכנסת שהצביעו בעד החוק: * אביגדור יצחקי * אליהו גבאי * גלעד ארדן * יעקב מרגי * לימור לבנת * נסים זאב * שלמה בניזרי * אברהם מיכאלי * אמנון כהן * דוד אזולאי * יצחק גלנטי * מגלי ואהבה * סופה לנדבר * אופיר פינס-פז * בנימין נתניהו * יצחק וקנין * משה גפני * קולט אביטל * אורי אריאל * גדעון סער * יובל שטייניץ * יצחק לוי * משה כחלון * רוברט אילטוב האם ספרו של אורוול 1984 הולך להתגשם במדינת ישראל 2007?

יוטו2

New member
סוף סוף משהו טוב שביבי עושה

לשם שינוי .. אני מקווה שזה לא רק בשביל הבחירות ..

אם לזה אתה קורא "טוב"...

מעניין מה זה רע אצלך. הדיקטטורות הכי גדולות בהיסטוריה האנושית החלו במחיאות כפיים של אנשים כמוך. כנראה שהדמוקרטיה בעיניך זו רק המלצה.

יוטו2

New member
גם לדמוקרטיה צריכה להיות

גבולות , כמו שאסור שיהיה לנו ראש ממשלה ערבי שתומך באוייבינו - כך אסור לתת לילדים גישה לאתרים שלא לגילם . ללא האתרים האלה - החברה תהיה רק יותר טובה ושפוייה - זה מה שבטוח ..

שטויות ברסק עגבניות ../images/Emo31.gif

אם אתה רוצה לחקות את סין ששם מנוע החיפוש גוגל מוגבל והממשלה מחליטה מה אתרים אסורים ומה אתרים מותרים, אתה מוזמן לעבור לגור שם. כאן זו מדינת ישראל, מדינה דמוקרטית. והאינטרנט הוא של כולם, הוא לא של הממשלה, ואם גולש חפץ לגלוש לאתרים מסויימים בעלי תוכן למבוגרים בלבד, זכותו לעשות זאת ולאף אחד אין זכות להגבילו. החופש האחרון שנשאר לאזרחי ישראל זה החופש הוירטואלי. את כל השאר כבר לקחו מהם הפוליטיקאים ובעלי ההון המושחתים. ומלבד זאת זה מתחיל בהגבלת אתרים, זה יימשך בסתימת פיות, ורק אלוהים יודע איפה זה ייגמר... אנחנו לא זקוקים לאח גדול שיבלוש אחרינו ושייפקח אחרי כל צעדינו. אנחנו לא מעוניינים לחיות בספרו של אורוול של 1984.

יוטו2

New member
ולכן רוב האנשים בסין הרבה יותר

שפויים , סבלניים ונחמדים מהרבה אנשים פה בארץ .. חוץ מזה אם האתרים האלה נקראים למבוגרים - ילדים לא צריכים להיכנס לשם , וזו המטרה של החוק לא ? זה לא מזיק פחות מסמים , כמו שסמים אסורים - יש לאסור גם את זה .. מהאתרים האלה באים רוב אם לא כול האנסים..

trigotrigo

New member
האנשים בסין נחמדים מהסיבה הפשוטה

שהם מפחדים שיחתכו להם את הידיים. גם זו לא דמוקרטיה.

הסינים אולי נחמדים, אבל הממשלה שלהם

דיקטטורית. לא האזרחים הם אלה שמגבילים לעצמם את הגלישה, הממשלה שלהם עושה זאת ואתה רוצה ממשלה דומה לזאת בישראל. מלבד זאת, מה פתאום שהממשלה תכפה עלינו לרכוש מכשיר מיוחד שגם יעלה לנו סתם עוד כסף מיותר וגם יפר ויחדור לתוך הפרטיות שלנו? תגיד לי משהו: אתה באמת רוצה שהממשלה תדע על צעד וצעד שאתה עושה באינטרנט? אתה באמת רוצה שיהיה מישהו שיעקוב אחריך ויבדוק לאיפה אתה גולש ומה אתה עושה בזמן שאתה באינטרנט? שהרי ההגבלה הזאת לא תחול רק על קטינים, ההגבלה הזאת, אם החוק יעבור בכנסת והיא תיכנס לתוקפה, אמורה לחול על כולנו, קטינים ובוגרים כאחד.

יוטו2

New member
אני נגד כול דבר שיגרום להעלת המחיר

של הגלישה .. אני לא מומחה בהגבלות גישה לאתרים ככה שאין לי מושג איך הם יעשו את זה .. אם זה יגרום לחובה של קניית מכשיר , או העלאה במחירי הגלישה - צריכים למצוא פתרון אחר..

וזו מהות החוק שהם מדברים עליו

תקרא בעצמך: "זיהוי פיזי של הגולשים ספק שירותי אינטרנט יחסום את הגישה לאתר למבוגרים ולא יאפשר גישה אליו, אלא באמצעות זיהוי פיזי או ביומטרי של הגולש, בנוסף להקלדת סיסמה - בשביל לוודא את גילו. החוק גם קובע קנס של 20,000 שקלים ושנה מאסר למנהלי ספקיות אינטרנט שלא יקיימו אותו. על פי הצעת החוק, אזרח שיבקש בכל זאת לגלוש לאתר כזה יחויב להשתמש בכרטיס אלקטרוני חכם או במכשיר לזיהוי טביעת אצבע, שאותו יצטרך לרכוש ולחברו למחשב. רק בעזרת אמצעים אלו ובעזרת סיסמה שיקבל מספקית האינטרנט, יוכל להיכנס לאתרים החסומים. ספקית אינטרנט שתפר את לשון החוק צפויה לעונש כבדים, בהם שנת מאסר לאחראים בחברה, קנס של 20 אלף שקל ושלילת רישיון לתקופה של שישה חודשים לכל הפחות. הצעת החוק קובעת עוד כי שר התקשורת, במקרה הנוכחי אריאל אטיאס, אף הוא מסיעת ש"ס, הוא שימונה כצנזור הראשי של האינטרנט ויגדיר אלו אתרים ייחשבו אסורים לגלישה. בין היתר יצטרך השר לקבוע מהם אתרי מין, הימורים או אתרים אלימים. כך, אולי גם אתרים פופולריים דוגמת יוטיוב, שאליו גולשים מכל העולם מעלים סרטונים, ייחשבו אלימים." כך שלא מדובר כאן על ניסיון להגן על קטינים מתוכן למבוגרים בלבד, מדובר כאן על חדירה לפרטיות של כולנו ויצירת "אח גדול" שיעקוב אחרינו ויבדוק את כל צעדינו בעולם הוירטואלי, דבר שייפגע בדבר החשוב ביותר בעולם הוירטואלי היום: האנונימיות והפרטיות של כל גולש וגולש.

יוטו2

New member
למעט המכשיר שחובה לקנות

אני תומך ב100% במניעת כניסה לאתרים לא ראויים ללא זיהוי כול שהוא או \ו בקשה אישית של בעל חשבון האינטרנט להתיר לו להיכנס לכול אתר שירצה ..

למה רק בזה?

בוא נלך הלאה, בוא נחוקק חוק שאזרחי ישראל ייצטרכו לבקש רשות מהממשלה גם בשביל לנשום.

יוטו2

New member
מחה הקשר , אלה אתרים שגורמים

לרוב מי שנכנס אלהם להיות חולה נפש\אלים\או מהמר כפייתי - מי שרוצה להיות אחד משלושת האפשרויות האלה שיבקש בעצמו .

אשרת

New member
../images/Emo6.gif

מצחיק שכמוך. אפשר לדעת מאיפה אתה הבאת את הקביעות ההזויות הללו?

יוטו2

New member
תראי כמה אנסים מסתובבים בחוץ , תראי

כמה אלימות יש , למזלנו לא הכניסו עדיין את ההימורים לחוק ולכן זה מציל בנתיים לא מעט אנשים ממעמד הבניים \ הנמוך - להגיע לעוני של ממש ..

כלומר לשיטתך כל מי שנכנס למשל...

לYOUTUBE הוא "חולה נפש\אלים\או מהמר כפייתי"? שהרי אתה בודאי מבין שמהרגע שהחוק הזה ייכנס לתוקף חס וחלילה, אתרים כמו YOUTUBE, FLIX ודומיהם יהיו מחוץ לתחום וגולש שירצה בכל זאת לגלוש אליהם, יצטרך לרכוש מכספו מכשיר ביומטרי, שזה אומר טביעת אצבע וירטואלית, בנוסף לכך שהאם הגדול יוכל לעקוב אחריו ולבדוק את כל צעדיו. זה בדיוק כמו לשים מצלמה במעגל סגור אצלך בבית ולעקוב אחריך במשך 24 שעות ביממה. ואני לא אתפלא אם גם זה יגיע ביום מן הימים. כי המדינה הזאת הולכת ונעשית יותר ויותר דיקטטורית ובכל יום שוללים מאזרחיה עוד ועוד מזכויותיהם.

יוטו2

New member
אמרתי פעם - ואני חוזר על זה שוב -

ללא שום רכישה ! שימצאו פיתרון אחר .. בקשר ליוטוב - ממש לא , גם אני נכנס לשם מידים פעם לראות סרטוני הומור , ככה שאין מצב שיחסמו את כול האתר עצמו , אולי כמה תכנים או סרטונים בודדים ממנו שלא ראויים לצפיה.. (ראיתי שם סרטון של גופות מפיגועים ! זה ראוי לצפיה ?)

אם החוק הזה יעבור בקריאה שלישית...

מי שירצה להיכנס לאתרים כמו YOUTUBE ו FLIX יצטרך לרכוש מכשיר ביומטרי ולחברו למחשב שלו, להקיש סיסמה מיוחדת אותה תספק לו ספקית האינטרנט שלו, ורק אז הוא יוכל להיכנס. כנ"ל לגבי כל אחר אחר ששר התקשורת יחשוב לנכון שהוא מכיל תכנים למבוגרים בלבד. לצערי אצלנו בישראל התרגלו כבר לשיטת הלשפוך את התינוק עם המים. במציאות זה נעשה כבר כמעט בכל תחום, עכשיו זה עומד להגיע גם לעולם הוירטואלי. רק אלוהים יודע איפה ואם בכלל זה ייעצר...

Mishkafofer

New member
אהבתי

שפיות אזרחיות בזכות מדינת משטרה אם אתה לא מחייך, כנראה אתה לא מחונך לזה

trigotrigo

New member
אם במסגרת החופש הזה,

קטינים נכנסים בהפקרות לאתרי פורנוגרפיה ופשע קשה, אז אני מעדיף שהחופש הזה לא יהיה.

למעלה