כך מתחילה לה דיקטטורה

אשרת

New member
...

קודם כל, האחריות על גלישת הילדים חלה על ההורים. שנית, עם הכל הכבוד, יש יותר מין ואלימות קשים בעיתונות ובטלוויזיה מאשר באינטרנט. שלישית, לא מדובר בחסימה אך ורק לילדים, אלא בחסימה מוחלטת, שבמידה ואתה תרצה להכנס אתה תצטרך לתת תביעת אצבע לספקית האינטרנט. אז מעבר לכל, יש גם חדירה לצנעת הפרט. יש כל מיני כלים טכנולוגיים שעמם יכולים להתמודד עם הבעיה הזאת ---לפני שהולכים לצעד שהוא כל כך דרסטי. ואם יש מישהו שחושב שזה ממש כיף לחיות בסין-- הוא מוזמן ללכת לגור שם, מה שבטוח ששם הוא לא יכול לכתוב דברי ביקורת נגד המשטר, אחרת הוא עלול עוד למצוא את עצמו בבית הכלא (זה בשביל יוטו2).

trigotrigo

New member
זה קל להפיל את האחריות,

אבל ילדים בימינו חכמים, והם יודעים שאפשר להיכנס כשאמא לא בבית, ולמחוק את ההיסטוריה אחרי השימוש, וההורים יכולים להתקין כמה תוכנות "הגנה" שירצו בעצם במחשב הביתי, אבל מי שרוצה לעקוף יכול.

אשרת

New member
אין פה שום הפלת אחריות.

תרצה או לא, האחריות הראשונית היא על ההורים. כמו על ההורים לסנן את התוכן עבור הילדים שלהם בטלווייזה או בעיתונים, ושם אין לך שום אמצעי לחסום את זה, כך הם צריכים גם לשים לב לאן הילדים שלהם גולשים. חוץ מזה כמו שאמרת, אם רוצים יכולים לעקוף כל דבר. אז חסמת את זה גם לאוכלוסייה הבוגרת (רק תאמר לי בבקשה, מי שמך להחליט עבור אדם בוגר במה כן או לא ראוי לצפות ולאן לגלוש?) , ושלחת הן את בני הנוער ואת המבוגרים לוידאומטים ולזונות. וואו. גדול. אני חושבת שעדיף שתתחיל בחינוך הן של הילדים והן של ההורים. ההצעה הזאת היא מדרון חלקלק, לך תדע אולי יום אחד יחליטו שהאתרים של האוניברסיטאות השונות בארץ הם חומרי תועבה וגורמים לחילול של משהו

trigotrigo

New member
ההורים לא יכולים לשלוט בילדיהם

כשהם אינם לידם, והצעת החוק אינה לחסום לחלוטין אלא לדרוש אמצעי זיהוי כלשהו מבעל חשבון האינטרנט.

אשרת

New member
חסימה מוחלטת

וזיהוי באמצעות תביעת אצבע. באמת? מממ אני מאמינה שיש כמה וכמה דרכים טכנולוגיות לנטר את המחשב אם כל כך רוצים מבלי לנסות לחנך את כל העולם. והגישה שלך ושל אותם חברי כנסת להסיר אחריות מן ההורים - היא גישה מטומטמת והופכת את האנשים לטיפשים ובאמת לחסרי אחריות. וכמו שנאמר פה -- זה יכול להתחיל פה, ואיפה זה יסתיים? בכך שש"ס יחליטו להעביר הצעת חוקש כל אתר אשר חושף רגל של בחורה או מעביר מסרים כופרים נגד התורה הוא אתר שצריך להיות חסום?!(כולל אגב, אתר של האוניברסיטאות)...

trigotrigo

New member
זה יכול להגיע גם לשם, וזה יכול לא!

הגישה שלי היא לא להסיר אחריות מההורים. הגישה שלי היא לסייע להורים.

למעלה