ככה אני, זה מה שאצלי...

rolan

New member
ככה אני, זה מה שאצלי...

לא מענייני הפורום, אך מרגישה צורך לשתף אתכם, חברים שלי... הסייחה שלי בועטת שוב... זה זמן מה, שאנחנו כאן מתבשלים עם העניין שלה. לפני כחודש, התברר לנו, שהחשדות שלנו נכונים - יש בעיות לה בעיות אכילה! זה התחיל כאשר שמנו לב, שאינה אוכלת כראוי, הערנו, שאלנו, בררנו והיא, לא משתפת פעולה - תעזבו אותי, אני אוכלת. אחרי כחודשיים אולי שלושה, חזרה מבילוי של כמה ימים באילת, ביקשה לשוחח איתי. ישבנו, שתינו לבד, שוחחנו. אמרה לי הסייחה המתוקה שלי, "אמא, את צדקת, אני לא אוכלת נכון, אני לא רוצה לאכול, כי אני פוחדת להשמין...". שוחחנו על עוד דברים שעולים במוחה הצעיר, המתבגר והסובל מעודף ההורמונים שמסעיר אותה בגיל הבעייתי הזה. הסכימה ללכת לרופאת המשפחה ולקבל ממנה עצה. הרופאה, חסרת רגישות לחלוטין, אבל קיבלה ממני תידרוך לפני, "הציעה" ללכת לתזונאית שהתמחותה "נוער". היינו שם, לפני שבוע, נפגשנו עם רופאת ילדים, שניסתה לדלות מהסייחה קצת פרטים בסיסיים על הרגלי התזונה שלה. המסקנות היו נחרצות - יש בעיית אכילה! חזרנו הביתה, אני עם רצון עז לטפל בבעייה, היא עם אנטי ענק, אחרי שנודע לה שיש הפרשי משקל, בין זה של הבית וזה של המרפאה, כמובן לרעתה. "עכשיו", הודיעה לי, "לא אוכל בכלל"! ואכן, היא אוכלת אולי אולי 500 קלוריות ליום, זה בתנאי ששתתה משקה ממותק, שאם לא, ארוחתה מסתכמת במנת סלט ירקות קטנה. לפני יומיים, שוב שיחה - דיבורים על התאבדות ומוות... מיותר לציין מה הרגשתי. מיד התחלתי להזעיק את כל מי שאני יכולה. פניתי לעו"ס שאני קשורה אליה, פניתי לעמותה שפועלת למען נוער במצוקה. אחרי שיחה ארוכה, שקיימתי היום, עם מתנדב מאותה עמותה, חזרתי הביתה ו"בישרתי" לה, שאין מנוס, יש בעיה - את סובלת מהפרעת אכילה, וצריך לטפל בזה. המהלכים הם כאלה שעלי לדווח לרווחה, משם הדרך קצרה מאוד.... כל שעליה לעשות, להתחיל לאכול!!! והיא? מסרבת בתוקף!!! "אין לי בעיה ותעזבו אותי, אני אעשה מה שאני רוצה, לא הולכת לשום טיפול, ייעוץ או שיחה". לא עזר לי גם שאמרתי לה שאנחנו לא שואלים אותה, שזו חובתנו ואנחנו נמלא אותה. בינתיים היא בועטת, מקווה שהיא תעזור כוחות ותעשה מעשה. שאם לא... אוהי, כאן תומך, עוזר, מקשיב ואיתי בכל שלב ושלב... אם ירצה ישתף אתכם ברגשותיו... בבקשה בבקשה אל תבקרו אותי, אל תשפטו אותי ואל תאמרו לי מה לעשות. אני יודעת מה עלי לעשות ואני עושה - היא תקבל את הטיפול על פי ההנחיות שנתנה לי העו"ס. בינתיים אנחנו (אוהי ואנוכי) זקוקים גם לתמיכתכם.

1נתי 1

New member
../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif

היו חזקים ואך תרפו אחותי היתה אנורקסית במשך שנה (כשהיתה בת 14-15) מלחמות מריבות צעקות על אוכל וכלום לא עזר המחזור הפסיק, העצמות בלטו כשלד - ממש זוועה תוך כפייה (של ההורים) קיבלה זריקות ויטמינים בכדי לעורר את התיאבון ברוך השם, הכל בסדר אז רק בהצלחה

ליזי38

New member
../images/Emo24.gif

איזרי כוח ליבי איתך

*יערית

New member
למרות ש...../images/Emo24.gif

דיברת איתי על כך מזמן,למרות ששיתפתי אותך בחשש שכבר אז היה לי כי .....כי רק מי שעבר את זה יכול להרגיש אחרים שעוברים זאת... קודם כל קבלו כזה
ענק על הפתיחות והנחישות שיש לכם לעזור לה לעבור את תקופת הבגרות
אז כמו שכבר סיפרתי לך ואני חוזרת על כך, הייתי חייבת לעשות צעד קיצוני בכדי ל"צלצל" בפעמון "אני קיימת",הייתי חייבת להראות לכל המשפחה ולעולם ואחותו{גם לשכן שלי שהערצתי מאוד והוא היה הטריגר למעשיי} שאני הולכת להיות הרזה ביותר בעולם, זה התחיל מסרטים שראיתי,זה עבר לקיצוצים באוכל, אחר כך שיכנעתי עוד חברה שלמדה איתי שביחד זה תמיד נחמד....כי יש מקום לתחרות,יש מוטיבצייה מכופלת, שבוע דיאטה של מסטיקים,שבוע דיאטה של מלפפונים{2 ליום לכל היותר} שבוע של אבטיח{זה היה לפינוק}כמה ספורט עשיתי... בכל רגע נתון,בלימודים מתחת לשולחן,בהפסקות רצתי סביב כל מה שעמד מולי,ריקודים....ואז....... יום אחד נפלתי
פתאום שמתי לב שהמחזור הפסיק לי כבר שלושה חודשים, הבגדים נפלו מהגוף,העיניים לא ראו טוב....רק שחור, אבל.......הייתי יפה....אני רזה אלוהים איזו הרגשה ואלו התגובות: "וואו את רזית,ואוו את נראית פצצה" משפחה="מה קרה לך?למה את לא אוכלת?את רזה מדיי"{סוג של תשומת לב שלא קיבלתי לפני כן} השיער התחיל נושר.... החזה שהיה מלא צנח,העצמות בלטו,שיניים התמוססו במים קרים ובכל זאת.....אני עדיין יפה המדריכים בכפר הנוער שלמדתי התחילו לשים לב למה שעובר עלי ובמגביל על חברתי.... תוך חודש רזיתי 8 קילו..תוך חודשים עוד 5,בחודש השלישי.......בסה"כ ירדתי 17 ק"ג מתוך 70 גובה 1.71 {מאז גבהתי עוד ס"מ וחצי} אחרי שיחה קצרה עם המדריכים ועם אם הבית.....זו היתה ההחלטה הושפזנו בבית החולים בלינסון במחלקת הפרעות אכילה יענו אנורקסייה..להסתובב עם זונדהמחוברת לוריד ורדיפה אחרינו עם פרוסת עוגה לא היתה תענוג,אחרי שלושה ימים של טריקים על האוכל שכפו עלינו לאכול, איימו עלינו שאם לא נעלה 200 ג'ר,אנחנו עוברים למחלקה הסגורה גהה בעיות עם בריאות הנפש.... ואני פתאום מצאתי את עצמי מאבדת את המהות שלשמה רציתי להרזות, הרי אני לא חולה בנפשי...כולה רציתי תשומת לב, כולה רציתי שיחזרו אחריי כי אני חטובה ונאה, כולה רציתי...שאמא שלי תתחיל לרדוף אחריי עם צלחות {אתם לא מתארים לעצמכם...עד היום היא רודפת אחריי לגבי האוכל והפחד מדיאטה}.. אז בקצרה רולן ואוהי יקרים.....אני עזרתי לעצמי לצאת מהמקום החשוך ההוא, אחרי כמה חודשים של פתיחת תיאבון איטית אך נכונה המחזור חזר, השיער פסק לינשור,העיניים ראו כמה צבעים חוץ משחור, הורידים כבר לא בלטו מניקובים של זונדות ואוכל מהוריד, החיוך חזר על פניי....... ניצחתי את המחלה הערורה....עם שיניים מחרסינה, עם חיוך רחב בסיום הלימודים,עם תעודת בגרות... אבל עם כל האופטימיות....אנורקסיה לעולם לא נעלמת... חברתי עד עצם היום הזה שומרת על חזות שדופה ועצמות בולטות, אני חושבת ששמרתי כל הזמן על הרצון להיות רזה..אבל היו לי עליות וירידות ...אבל....לעולם לעולם לא אכנס למעגל הזה שכל כך מסחרר ודופק את המערכות בגוף... אני רוצה רולן בבקשה...תקריאי לסייחה שלך את המכתב שלי עם דמעות בעיניים כותבת.......לפעמים אין דרך חזרה משם, ויש כמהוכמה סיפורים שהיו בכותרות על נשים שלא יצאו משם ופשוט .....שלא נדע! הרבה הרבה אהבה ולדאוג להרבה שיחות עם הילדה, משהו שם בבטן בוער לה.....זו הדרך שלה לנפנף בדגל "אני לא יפה""אני לא רוצה להשמין" "אני רוצה למות" את כל זה עברתי אלוהים...היה לי יומן חיים ששרפתי אותו בגיל 21 ומה לא היה כתוב בו עוד מלפני תחילת המחלה..... מחזקת את יידיכם ויודעת ובטוחה שאתם תדעו איך לנווט אותה איך לא להכנס לתוך זה....אפשר לעבור את תקופת הבגרות גם ללא אנורקסיה ורצון למות, אפשר ...אפשר ...אפשר....וכדאי!
מתקשה ברגע זה לאור כל מה ששפכתי....
גדולה גדולה לסייחה.....כשאני ראיתי אותה בפעם האחרונה עבורי היא נראתה כנסיכה..וזה על אמת
לילה טוב

rolan

New member
יערית

עכשיו אני (שוב) בוכה... קראתי את מה שכתבת בשקיקה, עם ים של דמעות חמות שזולגות לי על הלחיים. אתמול צפינו בקלטת שהביא לי אחי, "עובדה" עם אילנה דיין על נערות עם הפרעות אכילה. מה שכתבת, זה מה שראינו בכתבה. מאתמול אחה"צ, עת ששוחחנו איתה - אביה ואני, היא כועסת משתוללת. הודיעה לי שהיחסים שלנו נגמרו, שהיא תעזוב את הבית, תברח, אף אחד לא יכריח אותה לאכול וכן, היא אכלה אתמול - סלט! הבחור איתו שוחחתי אתמול, אמר לי שהכל יתעצם ויהיה קשה יותר, ידעתי שאני הולכת עכשיו לקשיים גדולים יותר. אני יודעת שזו תחילתה של דרך קשה. תודה לך חמודה, כתבת נפלא, שיקפת מציאות קשה, כנראה שזה מה שעובר עליה, היא לא משתפת אותנו במחשבות כאלו עכשיו, אני מקווה שביום מן הימים תספר סיפור והוא יהיה עם סוף טוב כמו שלך. אבל, למה?...

*יערית

New member
בוקר טוב רולן../images/Emo24.gif

מצטערת שהראיתי לך מה היתה המציאות שלי בגיל הבגרות{זה ערך כשנה וחצי}אני כולי תקווה אחת גדולה -ענקית שסייחה לשם לא תגיע לעולם! השאלה למה
בחיים לא תהייה ספציפית,א אפשר לשים אצבע על נקדה שמפריע כגון :שומן,כעסים,ביטחון נמוך, לחץ חברתי,משיכת תשומת לב,הרצון לטרטר את כל העולם סביב הבעיה. ילדים שיש להם נטייה להשמנה והם שמנים יחסית בגילם לא תמיד נכנסים למחשבת של דיאטות נהפוך הא...הם אוהבים אוכל קשה להם מאד לעזוב את ההרגל שלהם ולפעמים בעזרת דיאטנית הם מצליחים איכשהו..... הפרעות אכילה מתחילות קודם כל בראש ולא רק במראה.... יש לי רעיון...ועליו אני רוצה לשוחח איתך באופן פרטי
אל תדאגי מתוקה....הלוואי ובתקופתי היו דואגים לי כך בטרם התאשפזתי..רק אז זה הדליק אצלהם נורה אדומה.. יום ניפלא מקסימה

blonda3

New member
רולן-היא אכלה אתמול סלט....

אז היא אכלה-נכון? תנסי להתיחס למה שהיא כן אוכלת ולא למה שהיא לא. ותלמדי ממה שיערית כתבה לך הילדה מחפשת תשומת לב שכנראה חסרה לה. מקווה שתמצאי את הדרך נכונה לתת לה מה שחסר לה ולא תעשי טעויות.

יעריתושית../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif

איזה מזל שיצאת משם,אני כל כך גאה בך ושמחה שיש בך את הפתיחות לשתף. שהיה ויש בך את הכח לצאת מהעולם הרע הזה. את בהחלט דוגמה לכולם מעריצה ואוהבת מאד

romi99

New member
אוי יערית!! ../images/Emo24.gif ../images/Emo25.gif

שמחה שעזרת לעצמך לחזור מהתהום הזה.. אוהבת אותך ילדה
מקווה שגם הסייחה של רולן תקבל את הכוח הזה ממך..

רולן יקרה

כל הכבוד שפנית לאנשי המקצוע ולא הכחשת את הבעיה. הדרך אמנם ארוכה וקשה אך את הצעדים הראשונים עשיתם,הדרכה נכונה ויד על הדופק המון אהבה ויחס יקצרו את הדרך. מחזקת את ידיך בהצלחה אוהי,כמו שהספקתי להכיר אותך ,אתה חלק חשוב ביותר ויכולת התמיכה והעידוד שלך יבואו לידי ביטוי.זה הזמן לתת לסייחה הרבה חום ותשומת לב,ולרולן שלנו תמיכה ואמפתיה (עוד הרבה יותר מבעבר). בהצלחה

rolan

New member
תודה יקירותיי

נגמרו לי המילים כרגע, אני מקווה לעבור עוד יום עם הכי פחות קושי. תודה

b4icu

New member
קבלי ../images/Emo24.gif גדול מכל ה-../images/Emo23.gif

שלום רולן
י איתך, וכהורים לילדים מתבגרים זו בהחלט נקודה מובנת. קבלי את המעט שניתן לתת בשורות אילו, של עידוד, של תמיכה ושל כוונה טובה שהנערה תחזור לאכילה נכונה. בנוגע למשקל גוף - ראוי אולי לרכוש אחד "טוב" כדי שלא יהיה וויכח סביב מה המשקל האמיתי. לי אישית יש אחד כזה, דיגיטאלי (גם מעוצב מאוד יפה) שמראה בדיוק של 100 גרם, והוא מאוד מדויק. כאשר עשיתי דיאטות, הוא תמיד אמר את האמת (כמו המראה בשלגיה)... קבלי

רגע לפני הקניה../images/Emo18.gif

אני נגד מאזניים דיגיטאלים,אחת הבעיות של הפרעות אכילה זה המרדף אחרי כל גרם....הדיגטאלי מחזק בהם את האופססיה. יום נפלא

yaeli4

New member
רולן אהובה יקרההה../images/Emo24.gif../images/Emo7.gif

וגם אני, למרות ששיתפת אותי בזה לפני כשבוע-שבועיים, ישבתי ובכיתי למקרא השרשור הזה. רולן, זה הולך להיות הפרויקט של החיים שלכם עכשיו. שום דבר אחר לא חשוב. תקראו ים של חומר בנושא, תתייעצו כל הזמן ואל תלחצו אלא באופן שבו יגידו לכם ללחוץ. אני לא מספיק מיומנת בנושא באופן אישי, אבל מהמון קריאה בנושא, אני יודעת שצריך כאן ללכת על בהונות בזהירות רבה. הלוואי שהיא תוכל לקרוא את מה שיערית כתבה ברגש רב ובכנות חסרת תקדים. יעריתוש, אני מעריצה אותך. הפתיחות שלך בנושא כל כך טעון, ראויה לשבח. אין כמוך!! רולן, תתייעצי הרבה עם יערית, זה יכול לעזור. כל מי שיכול להושיט לך יד, תקחי. זה עניין של פיקוח נפש. ואם יהיה צורך לאשפז, תאשפזי. את חייבת להבריא את הילדה. זה הזמן החשוב ביותר והקריטי ביותר. ורולן, לא להעיז לקנות מאזניים דיגיטאליים. היא תשקול את עצמה אחרי כל כוס מים, פיפי, קקי, כשהיא מכניסה בטן ומוציאה בטן. זה יהיה גיהינום צרוף. בכלל, לדעתי צריך להעיף את המשקל מהבית, אבל שוב, קבלי ייעוץ ממקור מוסמך יותר ממני. אני עוד אתקשר אלייך מאוחר יותר, יקירתי. קבלי חיזוק וחיבוק ענקי,

b4icu

New member
OBSSESION

שלום יונה לבנה לדעתי: משקל מדויק בונה אמון. משקל "בערך" בונה תירוצים... בעיקרון, יש טבלאות ומספרים שמומלצים כמשקל גוף נכון. אפרופו, ה-EX שלי עוסקת בזה והיא בוגרת וינגייט. למרות הכל הקטנה שלי (14) בעודף משקל ואוהבת לאכול. עד כה לא הצלחנו להביא אותה למודעות לשמירה על דיאטה לאורך זמן (יותר מכמה ימים). ואפרופו, משמש לקמצנים (ושומרי משקל) כגביע לגלידה... לאישה, בגיל וגובה נתון, המשקל המומלץ הוא בין XX.X ל-YY.Y ק"ג. אם המשקל מדויק והילדה עולה עליו והוא בתחום, באו כל הצדדים לסיפוקם. הילדה יודעת שהיא לא שמנה או רזה והאם יודעת שהיא שומרת על משקל, והתחום מבטיח לאורך זמן שהיא אוכלת נכון (לפחות בספירת קלוריות).

למעלה