ככה זה... רובע היהודי הישן בפשט...

TalHai

New member
אווה המקום נראה ציורי ומקסים

חבל יהיה אם זה יעלם ולכן צריך לתת לך חיזוק חיובי ולומר כל הכבוד, זאת באמת תוכנית מקסימה... אני כבר אמרתי לך שהיה מאוד נחמד אם היה מוזיאון על החיים של יהודי הונגריה ומוזיאון נוסף, איפה יהודי הונגריה היום וחוץ מזה מרכז תרבות יהיה רעיון טוב בבית הכנסת אבל רק בתנאי שהוא לא בשימוש ובתנאי שלא להרוס את העיצוב פנים. אני לא מתלהב מרחובות חד סיטריים (עדיף דו- גם אם זה צר) וחוץ מזה הכי יפה יהיה אם ימצא מגרש חניה גדול באיזשהו מקום בסביבה במקום רחובות החנייה ולעשות "שאטלים" לתושבים. אגב חשוב למשוך לאיזור דווקא אוכלוסיה חזקה, כי אוכלוסיה חלשה כמה שזה עצוב לשמוע באה בדרך כלל עם הזנחה, פשע וזנות, מה שלא מסתדר בכלל עם איזור תיירות...

בקשר לתחבורה הכוונה, שלא

יגיעו אנשים עם מכוניות פרטיות לאזור... יש תחבורה ציבורית בעיר, וזה ממש במרכז... אפשר ללכת ברגל, אם לא נחנעים מהמכוניות... תפיסת תכנון שבמרכז נמצע האדם (לתוסיק לא דבוק צושב מכונית)... רחובות חדסיטריות שאין אפשרות לחנות, כדי שלא יהיה רעש-ציפצופים, התנוע יהיה חלקה. ברחובות אחרים רק חונים, ורוב הרחובות לחולכי רגל ואופניים בלבד. האוכלוסיה כרגע חלשה, אבל, אם תנאיי החיים באזור יהיו טובים יותר, ערך הנכסים גם עולה. קניתי דירה לפני 16 שנה במרכז תל-אביב. בינתיים מכרתי את האוטו הפרטי שלי, ודיירים הקבועים בביניין כולם נוסעים עם מוניות, כי פשוט יותר, זול יותר, נוח יותר. לרוב המקומות אפשר ללכת ברגל... מי שרוצה מכונית יחפש אזור מגורים אחר, מי שאוהב את מרכז העיר, מוכר את האוטו... סדר עדיפויות... התיירים הולכים ברגל... כבר עכשיו ישנם תיירים... הסטוריה של היהודים חשוב, אבל החיים היהודים עוד יותר חשוב. יש בתי כנסת גדולים (אחד מהם הגדול ביותר באירופה - 3200 אנשים יכולים להכנס) זו בית כנסת רפורמי, לכן, ישנם קונצרטים גם, שלא פוגעים בקדושת המקום. יש בית כנסת אורטודוקסי גדול, לקהילה קטנה מאוד, יכול לקבל מאמינים רבים עוד. כל אלא בחמש דקות ברגל)

TalHai

New member
אווה האם באמת יש צורך ברחובות חניה?

וחוץ מזה אולי כדאי לפתח באיזור מסלול ייחודי רק לאופניים שאפשר להשכיר בסכום סביר?

כמו בערים חדשים

שישנם מקומות של חניה, ישנם רחובות תנוע, ומסלולים להולכי רגל - אותו הדבר עושה במערכת רחובות קיימים. ברור, שיש צורך בחניה לאנשים שגרים שם, זה לא שכונת ווילות, אלא בניינים רב קומות עם דירות.

למעלה