כלב תוקפן

tberger

New member
כלב תוקפן

יש לי שאלה: יצאתי עם ילדי הקטנים (3 ו 4) לגן שעשועים. כמובן שהגן מלא צואת כלבים כי שם נוח ונעים ורך. פתאום רץ לעברנו כלב זאב גדול ללא מחסום וללא חגורה ולאחריו בעליו, כנראה למקום האהוב עליו לעשיית צרכיו. הכלב התנפל וקפץ על הילדים, אולי לנשקם, אבל הוא היה גדול מהם לפחות פי שניים והפיל אותם רצתי לעברם וצעקתי והכלב ברח. צעקתי על בעל הכלב שיקח את כלבו משם והוא בתגובה איים עלי במכות וכו'. לאחר מכן לקח את כלבו והלך לביתו. מה עושים? למי פונים? האם יכולה להיות סכנת כלבת? מישהו המליץ לי לפנות לרופא ולמשרד הבריאות לבקש הסגר לבדיקה. הערה: גם לי היה כלב הרבה שנים, קטן ולא מסוכן, ואף פעם לא נתתי לו להסתובב חופשי. תודה

חוק פיקוח על כלבים

לאחרונה חוקק חוק חדש המסדיר את נושא הפיקוח על הכלבים: החוק נקרא חוק להסדרת פיקוח על כלבים , והוא עתיד להכנס לתוקף ביולי השנה. החוק מטיל על בעלי כלבים שורה של חובות: למשל, שמירה על הכלב בחצרים, וקבלת רשיון (לכלבים מסוכנים). בעל כלב מסוג מסוכן נדרש גם לבטח את כלבו בגין נזקים שיגרום לצד שלישי, אם אכן יגרמו נזקים כאלו. הוטרינר העירוני ממונה על יישום הוראות החוק. עוד קובע החוק שורה של עונשים בגין הפרה. למרות שתחולת החוק רק בעוד מספר חודשים , מציעה לך בכל זאת לפנות למשרד הבריאות לוטרינר העירוני ולדווח על המקרה. מנסיוני, לעתים כלבים משוחררים עשויים לתקוף ולגרום נזקים פיזיים לבני אדם- במקרים כאלו הנושא מסתיים בבית המשפט בתביעה נזיקית וזה לא נעים (לשני הצדדים). אמנם, למיטב הבנתי במקרה שלך לא נגרם נזק, אולם בפעם הבאה- מי יודע? ...

הסגר

נדמה לי (מידע כללי, לא בדקתי בחוק) שניתן לבקש הסגר רק אם הכלב נשך. אבל בכל מקרה ניתן לשאול את הוטרינר העירוני, או בשלכת הבריאות בעיר מגורייך, לגבי זה. עד כמה שאני יודעת, ואני לא רופאה, אין סכנת הדבקה מכלבת ממגע חיצוני בלבד, ואם מדובר בהתנהגות לא תוקפנית אלא סתם בכלב מגודל ש"הפעיל שיקול דעת מוטעה" כשניסה לשחק עם ילדים קטנים ממנו בהרבה - סביר גם להניח שאין לו כלבת.

הסגר- לא נשמע מתאים

מסכימה עם חיותה כי הסגר אינו נשמע מתאים כאן: לא נגרם נזק, הכלב לא היה תוקפן, לא היתה נשיכה וכו'. מצד שני, כדאי לפנות לרופא הוטרינר המחוזי כדי למנוע מקרה של נשיכה בעתיד שהרי בעל הכלב לא מלא את חובתו להחזיק את הכלב קשור או בהשגחה.

למעלה