כליאה

profuck

New member
כליאה

כתלמיד בית ספר (בן 17, חוק חינוך חובה לא תקף עלי) נתקלתי בכך שבתי הספר אוסרים על יציאה משטחם משך יום הלימודים. לאחר ששנים התקנה היתה תאורטית, מתוך פרץ התלהבות באשר למצב הבטחוני אטמו את בתי הספר מכל עבר. בקיצור, האם זה חוקי מבחינת בית הספר להחזיק אותי בתוכו בכפיה? (השערים נעולים ולמעשה מונעים ממני פיזית לצאת) ואם כן, אילו התניות יש לדבר?

ל א פליליסטית

אבל גם אם זה היה אסור, לדעתי, תהיה להם מה שנקרא הגנת הצורך. אתה נמצא במשמורתם, באחריותם, ואם יקרה לך דבר מה, זו תהיה אשמתם. אם כחלק משמירה על בטחונך, הם מחליטים למנוע יציאה מחוץ לכותלי בי"ס לשעות הלימודים בלבד, נראה לי שיש להם על מה לסמוך. מענין מה אני הייתי עושה לו למדתי בבי"ה, בטח מטפסת על הקירות.

כליאה למטרה

לא מדובר דווקא בענין פלילי, קרא את הוראות סעיף 26 בפקודת הנזיקין: "26. כליאת שוא כליאת-שוא היא שלילת חירותו של אדם, שלילה מוחלטת ושלא-כדין, למשך זמן כלשהו, באמצעים פיסיים או על ידי הופעה כבעל-סמכות.". אני לא יודע אם מותר לבית הספר לשלול חרות מתלמיד שחוק חינוך חובה לא חל עליו. אני מעריך שלא.

אבל אם מפריע לך הכלל אתה פשוט

יכול לא ללמוד. אם אתה רוצה ללמוד אתה צריך לקבל את הכללים של ביה"ס ועל פיהם לא יוצאים מכותלי ביה"ס בשעות הלימודים. זה לא כליאה מחוסר רצון, זו כליאה מרצון נלווה.

ציפי ג

New member
להורים אין סמכות

להסכים שיבוצע בילדם מעשה פלילי. אם תסכים שיפליאו בבנך מכות, אתה לא תצא נקי. אבל אם אוביקטיבית יש צורך במעשה, למשל כבילתו של ילד במתקן לישור גבו ( מעשה כואב מאוד , אבל נצרך לעיתים מדאגה לעתידו של הגב) או אז יש להם את החובה לבצע את המעשה. אז השאלה היא האם באמת יש סכנה לנערים בעידן זה, ביציאה וכניסה מבתי הספר. אני מתארת לעצמי, שביה"ס החליט את החלטתו בהתחשב עם הוראות המשטרה בענין, ואוביקטיבית הדבר לטובת הילד. שוב, אם ההורים מעדיפים את הסתובבותו בחוצות העיר, הם יכולים לתת לו ללמוד בבית, או בבי"ס אקסטרני.

לי יש רתיעה כללית מבתי ספר, ולכן ..

אני מקווה שלבית הספר אין סמכות לכלוא את התלמידים אצלו, אפילו אם הוא מתנהג בפטרנליזם וטוען שהוא רוצה את טובתם.

לי יש רתיעה כללית מבתי ספר, ולכן ..

אני מקווה שלבית הספר אין סמכות לכלוא את התלמידים אצלו, אפילו אם הוא מתנהג בפטרנליזם וטוען שהוא רוצה את טובתם.

calisto

New member
יוסאריאן, יא פושטק

עקרונית "שווא" היא מילת המפתח בסיפור. יתרה מזו, ביה"ס רק אומר שלמי שנכנס אסור לצאת במהלך הלימודים. כלומר: אתה יכול לא לבוא לביה"ס או ללכת באמצע, פשוט לא לחזור. ובינינו, הסיבה האמיתית לזה היא דאגה כנה לתלמידים (או פטרנליזם לשמו) אלא חשש מתביעות נזיקין ו/או רצון כן להפחית את פרמיית הביטוח של ביה"ס.

profuck

New member
בהתיחס לדיון

האם ע"י ויתר על תביעות נזיקן (התחיבות בכתב לבית הספר), ניתן יהיה למנוע מבית הספר להחזיק אותי בתוכו?

אם אתה קטין,

הסכמתך לא מענינת אף אחד. תשאל את הוריך: האם הייתים מוכנים שאני אצא מבי"ס לקנות סנדביץ´ (נניח)ונפלתי על המדרכה שברתי את הגפים והגב, העלות של הטיפולים בי היא כמה עשרות אלפים שקלים אם לא יותר, ואתם תוותרו על השבת כספי הטיפול.

אין כאן ויתור על השבת כספי הטיפול .

כל התלמידים במדינה מבוטחים (באמצעות הרשויות המקומיות), בחברת הביטוח הממשלתית "ענבל", לגבי כל תאונה שעלולה לקרות להם, בזמן הלימודים וגם מחוץ ללימודים. חוץ מזה - הטיפול הרפואי לתושבי ישראל ממומן על פי חוק ביטוח בריאות ממלכתי. לכן - אין צורך להפחיד את הוריו של profuck (שם מעניין לכשעצמו). כל הילדים שלי תלמידי בית ספר, ומבחינתי - הם רשאים לצאת ולבוא בשעריו כרצונם.

ציפי ג

New member
הטיפול הרפואי מממון, אלא אם כן יש

מזיק. ואם ענבל הוציאה הנחיה לא לאפשר לילדים לצאת מתחום בי"ס?

הוא ממומן בכל מקרה ...

אם יש מזיק - או מבטח - אז קופת החולים יכולה לפנות אליו. ענבל לא הוציאה הנחיה כזו, הפוליסה היא כנגד כל התאונות.

profuck

New member
רשאים לצאת?

אני לא רשאי לצאת. לפי טענותיך אין סיבה לפיה אסור לי לצאת, הביטוח תקף גם מחוץ לקוטלי בית ספר. אז למה נמנע ממני לצאת משם? (ולגבי השם שזכה להערה קודם, יש לו משמעות לא בוטא לחלוטין שתישאר עימי)

קוטלי? בוטא?

אתה רואה - משאירים אותך בבית הספר וזה לא הועיל כדי שתוכל לכתוב ללא שגיאות. מלבד זאת, שאלת הביטוח היא לא השאלה היחידה שאמורה להיות מובאת בחשבון כשמחליטים אם בית הספר רשאי למנוע ממך לצאת. אני לא איש חינוך ואני מביע רק את דעתי. לדעתי, אין סיבה למנוע ממך לצאת מבית הספר, אבל אולי יש סיבה. אל תסמוך רק עלי.

קץ הוויכוח

שחר, פעוט בן 3 וחודשיים מתמרמר שאינו רשאי לצאת ולבוא בשערי הפעוטון כרצונו. האם להיענות לבקשתו? דומני מר פרופאק שתסכים שאין להיענות לרצונו (או שמא טועה אנוכי?) השאלה, מאיזה גיל, יש לאפשר לפעוטות / ילדים / נערים וכיוצ"ב לממש את זכויותיהם האזרחיות. בא המחוקק ושם קץ לוויכוח, כשקבע כי גיל 18 הוא הגבול. אשר על כן, בין אם אתה אחראי ובוגר מאד בגישתך לחיים (והכלל הנ"ל עושה עימך עוול) ובין אם מדובר בפעוטות שאינם יודעים בין ימינם לשמאלם, בית הספר חייב לציית לחוק וכל עוד אתה קטין, חלים עליך כללים שחלקם יתרונות וחלקם חסרונות.

שבתאי - איפה זה נקבע ???????

איפה קבע המחוקק שמתחת לגיל 18 מותר לבתי ספר לאמר לתלמידיהם לא לצאת משעריהם ? אני לא מכיר חוק כזה. אני גם לא מכיר חוק שקבע שהאפוטרופסות על הילדים עוברת מהוריהם לבית הספר. אם ההורים מתירים לבנם לצאת, למה שבית הספר יקבע אחרת? אם יש תלמיד י"ב שהוא מעל גיל 18 אז בית הספר כבר איננו מוסמך לקבוע בשבילו?

אני ממש לא יודע, אבל...

לשם התחלה, אם "שחר" בן השלוש וחודשיים רוצה לצאת מהפעוטון לבדו, בטענה שעליו נניח לסדר עניין כלשהו בבנק, בוא והראה לי מה הבסיס להעברת האפוטרופסות עליו מההורים לפעוטון.

למעלה