כליאה

profuck

New member
חייב לציין

בהקשר זה שגם תלמידים שעברו את גיל 18 כלואים בבית הספר... מה מתיר לבית הספר לעשות זאת?

האפוטרופסות לא עוברת לפעוטון, אבל..

הפעוטון משמש שלוח של ההורים (שהם האפוטרופסים), ובמסגרת שליחות זו, מנהל/ת הפעוטון זכאי/ת לתת הוראות לפעוט, במטרה להבטיח את שלומו ובריאותו, ועליו/עליה לנהוג כמו שהורה סביר היה נוהג.

אגב, בעניין "ההורים מתירים..."

הריני מתנצל שלא התייחסתי לנקודה שבה "ההורים מתירים" וזו סוגייה נפרדת. לדעתי, אם ההורים מתירים, אין לבית הספר כל עילה להתנגד וגם לא נראה לי שקיימת במקרה כזה בעייה כלשהי. לדעתי, תלמיד המציג "מכתב מההורים", רשאי לצאת ללא כל בעייה מצד שני, איני יודע מה אומרים הכללים במקרה זה. יתכן שבית הספר עצמו יאמר להורים שהוא כבול למגבלות הנובעות מהוראות משרד החינוך, חוזה הביטוח, המשרד לביטחון פנים וכיוצ"ב ועל ההורים יהיה לשקול כיצד לכלכל את צעדיהם בהמשך - להסכים או להתנגד. (כאמור, דיעה בלבד שיש לבחון את השלכותיה)

avnercar

New member
התלמיד שאל שאלה ואנשי המשפט מלהגים

נשאלה שאלה עקרונית ומעניינת ובמקום לנסות לברר את הסוגייה לעמוקה כולל בחינת הנושא החוקי לאשורו, - אנשים טורחים לתת עיצות סבתא ובדיחות קרש. אני מודה שאין באפשרותי ,משום היותי לא משפטן, לברר את הסוגיה הנדונה, השאלה מדוע המשפטנים אין מסוגלים לגבש עמדה אחידה ,המתבססת על לשון החוק. יום טוב וחג שמח לכולם.

avnercar

New member
למורה יוסריאן: לעומקה ולא עמוקה.. ../images/Emo2.gif

התיקון נובע מגערות שנשמעו מצדם של חלק "מהדודים" כנגד כתיבה בשגיאות כתיב.

הגערות לא היו על שגיאות הקלדה, אלא

על שגיאות כתיב אמיתיות. אבל - להנחת דעתך - זה שכינית אותי "מורה" - יכול לכשעצמו להספיק בשביל להיות נקמה בשבילך. למה אתה רוצה דעה אחידה של משפטנים? החוק עצמו לא מתערב בכל דבר וגם בעניינים שהוא מתערב בהם - זה לא תמיד בצורה חד-משמעית, לכן אין סיכוי להגיע לדעה אחידה של משפטנים.

ציפי ג

New member
לו היתה דעה אחידה של משפטנים

או אז לתפוז היתה מערכת ממוחשבת שעונה על השאלות, ולא קומץ עו"ד המתמודד עם שאלות הקהל. ובקשתי ממ.ה. שיעיר את עינינו להבדלים בביטוח בין שעות הלימודים לאחר שעות הלימודים (זה לא בדיוק אותו ביטוח לדבריו, ולכן גם אין אותו כיסוי) ואם הוא יתפנה מעיסוקיו הפי 1000 יותר חשובים, הוא מן הסתם יענה, או שהשאלה תיסע אחורה.

profuck

New member
נעזוב דעות לרגע

ונשאל שאלות טיפה יותר ישירות: קיים (אני מניח) חוק האוסר על גורם כלשהו להחזיק בנאדם כלוא במקום אחר, ולכן, באופן עקרוני, אלמלא קיים סייג עבור מקרה כשלי, אסור לבית הספר למנוע ממני לצאת מתחומיו (מותר לו לאסור, כחלק מכללי המסגרת, אבל אסור לו למנוע זאת ממני). ועל כן השאלה היא האם קיים סייג כלשהו בחוק המתאים למקרה שלי ומתיר לבית הספר למנוע ממני לצאת מתחומיו?

profuck

New member
כליאה מרצון?

כליאה מרצונו של מי? מה באשר למצב בו אני מחליט שאני רוצה לעזוב את המקום. אם לבית הספר יש התנגדות- ש"יעיף" אותי ממנו. השאלה פה היא עקרונית, האם מותר לבית הספר לכפות עלי להשאר בתחומו? זה נראה לי די מקביל למצב בו עובד מעוניין לצאת באמצע משמרת. המעסיק אולי לו מתיר לו לעשות זאת, אך אסור לו למנוע מהעובד לצאת.

profuck

New member
ועוד נקודה

אם לבית הספר יש את הזכות לכלוא אותי, אזי למי עוד ניתנה זכות זו? האם יתכן מצב פה אני יכנס לקניון המקומי והשומר יאסור עלי לצאת כי אני תחת אחריותו??? (דוגמא מופרכת, אבל נראה לי שהיא מדגימה את העיקרון נאותה)

שמע... אתה צודק! ב-100%

וכל הכבוד שאתה טורח לברר איך ולמה יש או אין לבית הספר סמכות לכלוא אותך (זו ב-ד-י-ו-ק המילה הנכונה). אנא עדכן מה נעשה בסוף וכל הכבוד שיש לך מודעות ונחישות להאבק על זכויותיך! (ומכיון שאני אמא והתיכון מזמן מאחורי ברוך השם אני לא אציע לך לכלוא את המנהל בחדרו בתור דוגמא מחאתית קטנטנה)

למעלה