כלים

daneil6776

New member
כלים

אני מדברת בשם הצעירים או בשם עצמי שאני שואלת עם יש חניות שהם לא באינטרנט שאפשר לקנות מהם דברים כי לא מרשים לפחות לי לקנות דברים מהאינטרנט בככלל אז האם קימות חניות שלא באינטרנט?

איזה כלים את בעצם *צריכה*

תחשבי על זה רגע. מה מונע ממך לקיים פרקטיקה דתית משמעותית? האם את יודעת את הסיבות שמאחורי השימוש בכלים? אם כן, האם יכולים להיות להם תחליפים? חוץ מזה, יש הרבה כלים שאפשר להכין בבית. ככה יש גם חיבור רגשי גדול יותר אליהם. תגידי מה את צריכה, אולי יש בפורום משתתפים שיודעים איך להכין את זה בבית.

נרות ותמציות

אפשר בקלות להשיג בכל חנות ניו-אייג'. אני לא מכיר כאלה בי-ם, אבל אני בטוח שיש. לגבי הכלים האחרים - תחכי. לא צריך להשיג הכל בבת אחת. נהפוך הוא, לדעתי כדאי להשיג כל כלי בנפרד, ללמוד להשתמש בו - ובינתיים, להשתמש במייצגים אחרים ליסודות האחרים. מבחינת הכנה, הכי פשוט הוא הפנטקל. את יכולה להכין אותו לבד, או את יכולה לקפוץ לגבעתיים ולקנות אותו ישירות מנטלי, אם את רוצה. אישית אני חושב שללהכין אותו לבד יש ערך מוסף גדול - וזה גם אפשרי. (אני מודה, הפנטקל שלי הוא לא מתוצרת עצמית - הכינה לי אותו אישה אהובה ומיוחדת במיוחד בשבילי ויש לו ערך רב בשל זה). אז קודם תשיגי פנטקל, אם את להוטה כל כך כבר להשיג כלים. בינתיים, את יכולה לעשות שימוש בדברים הבאים: לאוויר - נוצה/כלי לקטורת לאש- נר למים - כוס/קערה עם מים לאדמה - מלח נקי (עדיף מלח גס, וכזה שהוא בלי חומר מונעי התגבשות). הקטורת הבוערת היא אויר ואש ביחד. גם צלחת עץ/מתכת (לא פלסטיק!) יכולה לשמש בקלות לאדמה. מים עם מלח מומס בתוכם (אותו מלח ממקודם) הם שילוב של אדמה+מים.

daneil6776

New member
איך?

איך מכינים פנטקל? צריכים לגלף עץ או משהו כזה זה מסובך.

לא, לא ממש צריך לגלף עץ

את יכולה למצוא בכל חנות שמוכרת דברים לאמנים דיסקיות עץ שטוחות. תקני אחת (זה עולה בדרך כלל פחות מ-10 ש"ח), ואת יכולה לצבוע אותה, לצייר עליה את הפנטגרם, לעשות את זה איך שאת רוצה. את יכולה לעשות חיפוש ב- Google Images ולראות כל מיני דוגמאות כמו כאן. או כמו שציינתי קודם, את יכולה לקנות פנטקל מוכן מנטלי.

daneil6776

New member
לספר?

האם מותר לי לספר לחברי שאני מתענינת בוויקה ולאנשים לא לכל בן אדם שקרוב לי רק לאנשים שאני מכירה וחשובים לי

mbinh

New member
תשובתי

מבחינתי כן. רק אל תשכחי לשמור על צניעות ולא להביע יהירות וזחיחות(וגם התנשאות).

mbinh

New member
אני מצטרף לשואלת.

גם אני לא נוהג לקנות באינטרנט. ולכן אני אשמח לדעת היכן אוכל לרכוש מנטלי פנטקל(ראיתי ב"חנות של נטלי" פנטקל שמצא חן בעיני אבל כהרגלי אני נרתע מלקנות אותו דרך האינטרנט)? אם ברצונך לקנות קדרה אז תוכלי לפנות להודעה הבא: הי לכולם, ראיתי השבוע מכירת קדירות מיציקת ברזל בת"א. החנות נמצאת על רחוב דיזנגוף, בפינת פרישמן. חנות לכלי בית ותבלינים.נראה לי היא נקראת 1001 תבלינים, משהו בסגנון. מחירי הקדירות מתחילות ב-80 ש"ח אם אני זוכרת נכון. וכן לקדירות יש שלוש רגליים והן ניתנות לשימוש. שנכתבה ע"י Tia החביבה.

אתה יכול ללכת ישירות לאלון ונטלי

בר"ג ולקנות מהם את מה שאתה רוצה,בלי דמי משלוח. למה שלא תשלח הודעה פרטית לאחד מהם ותשאל על פרטים וכתובת?

gwizard

New member
תשובות מהחנות של נטלי ../images/Emo13.gif

היי לכולם. החנות של נטלי מנוהלת ע"י נטלי (TIA בפורום זה) ועבדכם הנאמן (לא, לא ממש).
זה שאנו עובדים דרך האיטרנט לא אומר שאנו נגנוב את כספכם ולא נשלח לכם את מה שהזמנתם (שמור רק ללקוחות מיוחדים). אלו שכבר קנו מאיתנו ומשתתפים בפורום זה יעידו. אנחנו גרים ברמת גן ולא גבעתיים כמו שאילן ציין קודם ובהחלט ניתן לבוא אלינו הביתה ולראות את המוצרים וגם לרכוש במקום אם יש משהו שמוצא חן בעיניכם, אך כמובן לאחר תיאום מראש כדי שאני או נטלי נהיה בבית. מספר הטלפון שלי הינו 050-3114151 אם מישהו מעוניין לתאם. עכשיו לגבי כלים. אני מצטרף לאילן בכך שאומר כי כלים הכי טוב להכין לבד ולא לקנות. מטרת הכלים להוות טריגר לתת מודע ולסייע לשחרר את האנרגיה. אי לכך, כאשר מכינים את הכלי לבד יש לכך הרבה יותר משמעות ומכאן - עוצמה. למרות זאת, אחרי הכל לא כולנו אומנים, אם ראיתם חפץ שעושה לכם את זה אז חפץ זה ישרת את מטרתו נאמנה אפילו שאתם לא הכנתם אותו לבד. לגבי ממה טוב להתחיל, הייתי אומר דווקא הפגיון או בשמו הוויקאני Athame. עבורי זה הכלי הכי חשוב והכי שימושי, למרות שלאנשים אחרים זה יכול להיות הפנטקל, כמו שצויין קודם, וגם המטה. עוד דבר חשוב אחד - אל תתפשרו על הכלי שלכם. זאת אומרת, אל תקנו פגיון רק בשביל שיהיה לכם פגיון, אלא בחרו את הפגיון שעושה לכם את זה בצורה הכי טובה. אם שום דבר לא עושה לכם את זה מהמבחר הזמין - חפשו במקום אחר או תכינו אחד מעץ. אני שנים עבדתי עם אטאמה שגילפתי בעצמי מענף גדול של אלון (היה זמן באבט"שים) והוא עבד ועובד מצויין. זהו נראה לי. מתנצל על הפרסום החסר בושה של החנות, אך היו לי דברים שהיה חשוב להבהיר לכולם.

T i a

New member
הערה קטנה

מי שמחליט להכין פנטקל לבד שיעשה את זה בגאומטריה מושלמת ולא סתם יצייר כוכב ביד. זה מאוד חשוב.

gwizard

New member
../images/Emo45.gif נכון מאוד

וזה אומר סרגל, מחוגה והרבה סבלנות

Polar Aurora

New member
למה זה חשוב?

דווקא כשסירטטתי ביד חופשית תמיד עבד לי טוב יותר מעם סרגל וזה.. זה הרי "רק" סמל, לא?

gwizard

New member
הסבר

לכל צורה גיאומטרית (או בכלל) ישנה חתימה אנרגטית שונה, בעלת תכונות שונות, "אמפליטודה" שונה והשפעה שונה עלינו ועל הסביבה. זה לא רק סמל לתת מודע שלך, אלא זה גם סמל ליקום באופן כללי. אם הצורה מסורטטת עקום אז האנרגיה בורחת ואת מקבלת כלי שעובד רק חלקית. זה על קצה המזלג

Polar Aurora

New member
אבל אבל

היד שלי עושה את מה שאני רוצה שתעשה, ואולי הסטיות הקטנות שיהיו בצורה שציירתי לבד הן דווקא סטיות לכיוון שבשבילי עדיף.. וחוץ מזה, אני לא מציירת עד כדי כך עקום :)

gwizard

New member
לא אמרתי לך מה לעשות

רק עניתי למה לדעתי צריך שזה יהיה סימטרי. אם א-סימטריה עושה לך את זה אז זה הדבר הכי טוב עבורך.

Polar Aurora

New member
גם לא הנחתי

שאתה אומר לי מה לעשות. ובכל זאת אשמח לשמוע או לקרוא יותר על הנושא, כי אולי בסוף אשתכנע.

אפשר לראות את זה משני כיוונים

האחד של המאגיה הטקסית, שייתכן שממנה הגיע כל עניין הפנטגרם והפנטקל לוויקה (ולדעתי כך הדבר), שם כדאי שהפנטגרם יהיה מדויק - לפחות כאשר הוא משורטט על הפנטקל (יש משמעות לכך שהזויות הן 72º וכן הלאה). הכיוון השני הוא הכיוון הטבעי - בטבע אין ממש קווים ישרים. הפנטגרם, לפי כמה מקורות, הוא בעצם מעקב אחרי מסלול הפלנטה ונוס במשך תקופה מסויימת, כאשר המסלול יוצר פנטגרם אשר הוא לא ממש מדוייק וגם לא סגור באחד מקצוותיו. והסבר ארוך לאור תקופות ואמונות שונות על הפנטגרם שמצאתי ממש עכשיו... (ואני מניח שאת ההסבר באתר של כרמית קראת... ואם לא, אז הוא כאן )

למעלה