כלי גרפי (במצב טקסט) להתקנה...

תמר,

New member
אתה מתכוון בעבודה עם anaconda?

בכל מקרה אין לי שמץ של מושג
אבל אם הגענו עד לכאן, אגלה לך "סוד" קטן: בדיסק של RedHat, וכנראה גם של Mandrake ישנו קובץ טקסט שאינני זוכרת את שמו, ובו רשימת כל החבילות מסודרות לפי קטגוריות. (הקובץ הזה עוזר לבנות את ה"עץ" בשביל ההתקנה האוטומאטית). אני לא מאמינה שיש לו משמעות עבור ה-reconfig, אבל יכול להיות שתוכל ליצור לך דיסק מותאם אישית אם תשנה את הקובץ הזה, תחליף אותו ב-image של הדיסק ותצרוב את ה-image. דרך אגב, אני ניסית לעשות את הדבר הזה בדרך הזאת: העתקתי את קובץ ה-iso לדיסק הקשיח ביצעתי mount -o loop עם הפרמטרים הנכונים (שאני לא זוכרת כרגע, בכל מקרה זה עבד) התקבלה ספריה עם כל ה"עץ" של הספריות בדיסק ההתקנה. הבעיה: ה-mount יוצר את הספריה כ-readonly, ולא יכולתי לערוך את הקובץ. אם למישהו יש פתרון - אשמח לשמוע.

הפתרון נקרא kickstart ..

ואני חושב שכבר כתבתי עליו .. לא ? הוא מאפשר הליך התקנתי או שידרוגי של המערכת ללא כל הבעיות שצויינו לעיל.. הוא תהליך יחסית מהיר (כל עוד לא עובדים עם cd ..)כלומר אם אני עובד עם cd אני תוך 20-30 שניות שלב של להעביר את ה rpms הרצויים מה cd לכונן .. צוואר הבקבוק בקטע הזה הוא מהירות ה cd .. במידה ורוצים להאיץ את התהליך ניתן ליישמו דרך הרשת ואז להגיע למהירות אדירה (אם אני זוכר נכון 12 דקות מרגע איתחול המחשב ועד לתחילת עבודה עליו), וזה כולל התקנת תחנת עבודה עם gnome, KDE , אפצ´י , ועוד כמה .. בתהליך של שידרוג הסיפור אפילו מהיר יותר .. ברשת במהירות ג´יגה .. טוב כדאי שאני יפסיק לפני שאני יתחיל להזיל ריר

הראל

New member
לא נמצא בברירת המחדל../images/Emo70.gif

ה - linuxconf הפועל תחת ברירת המחדל של ההתקנה שלו, לא מכיל את האפשרות לשלוט בהתקנה או הורדה של RPM. לכן יש להוסיף את היכולת הזו. אין צורך להתקין מחדש, או להוסיף, יש פשוט להוסיף את היכולת הזו.

הראל

New member
הסבר כיצד להוסיף ../images/Emo132.gif

אני מקווה שאיני מעליב בזה שאני מנסה להסביר משהו שהוא מובן מאליו. אבל כדי שלא תסתבך, אני מצרף קובץ WORD-2000 עם תמונות מסך. מקוה שזה יפתור לך את הבעיות. בהצלחה

galh

New member
תודה רבה.

לא, אתה לא מעליב בכלל. דווקא לא הכרתי את האופציה הזו ב- linuxconf. מה לעשות, קצת קשה לדעת הכל. אחרי שאני אסיים (אולי, מתישהוא) את התקנת ה- Linux שלי, אני אבדוק את מה שכתבת. אני מקווה שזה יהיה מה שאני מחפש.

הראל

New member
ה- linuxconf בשביל אנשים כמוני ../images/Emo61.gif

ברור שאנשים ונשים כמו תמר, דורון או beitar אינם זקוקים למערכת כזאת. אבל, מה לעשות, יש גם כמוני, שלא למדו מעולם, לא יודעים לתכנת, לא מבינים את ה"סקריפטים", ובכלל, נולדו ובגרו בעולם בו בכלל לא היו מחשבים. עם זאת, גם אנשים כמוני צריכים לטפל בשרתים מרחוק. וכשאתה נכנס למחשב מרחוק אינך יכול להשתמש בכל התכנות הגראפיות הנהדרות הקיימות כיום. לכן, מכיוון ש- linuxconf עובד במסגרת ה- SSH או ה- TELNET. אני ודומי מאד אוהבים אותו ומשתמשים בו. זים לב שאתה יכול לשלוט כמעט בכל תחום המותקן על השרת המרוחק. עצה נוספת - דווקא על ה- sendmail אני לא ממלית כל כך לשלוט בעזרת ה- linuxconf, ה- sendmail מסובך מידי ויש בו יותר מידי משתנים שאינם מופיעים (כרגע) ב- linuxconf ואם ה- sendmail עובד אצלך ואתה בכל זאת רוצה לשנות איפיונים. לא מומלץ להשתמש ב- linuxconf. בהצלחה

הראל

New member
שליטה ב- RPM ע"י linuxconf ../images/Emo138.gif

ניסיתי לשלוח קובץ יפה עם תמונות מסך ולא הצלחתי. אז אני שולח את זה כמלל בלבד. כיצד לאפיין ש- linuxconf ישלוט גם ב- RPM 1. הפעל את הפקודה linuxconf מתוך ה"קונסול". 2. בעזרת חץ למטה תגיע ל- linuxconf management ולחץ enter 3. תיכנס לחלון חדש. בעזרת החץ למטה תגיע ל- Modules ולחץ enter 4. תגיע לחלון חדש. בעזרת החץ תגיע ל- RPM packages management סמן את האפשרות הזו ואשר. זאת כל התורה כולה. לאחר מכן תחזור, תמצא את מערכת הניהול ותעבוד איתה בהצלחה

למעלה