כלי המשחק, פרק 11: גשם

N o R i K o

New member
כן כבר הבנתי את זה מהתגובות שלך

טוב אני מניחה שלצפות למרד קפיטולי סטייל CF-MJ זה תקוות שווא ששווה בערך לצפייה לכך שתאחדי את גייל וקטניס

Digi Lista

New member
חשבתי שכבר ערכתן טבלת הבדלים...

למה כל אחת אוהבת את הספרים, זה היה לפני איזה שבוע וחצי אם אני זוכרת נכון... אבל אתן מפתחות דיון מעניין, אל תתנו לי להפריע לכן עם הדקויות כי אני באמת קוראת מה שאתן כותבות ואפילו לומדת מכן

Billy Shirs

New member
אני לא זוכרת טבלה כזאת

אבל הו וול, נוי ואני באמת אוהבות את הספרים מסיבות אחרות לגמרי. אני מניחה שבגלל זה היא אוהבת את MJ ואני לא.

Digi Lista

New member
כי אנחנו נגד להציג טבלאות ממשיות

אני טבלאותפובית ידועה, אבל אני זוכרת שעשית סיכום טבלה דימיונית מהיר כשנוי שאלה אותך איך שתיכן אוהבות את הספרים כשאתן כל כך שונות וענית לה משהו בסגנון "זה פשוט מאוד. אני אוהבת את המשחקים ואת את המרד" וזה גרם לי לחשוב שזה ממש נחמד איך אנשים מתחברים לאותם דברים מסיבות שונות ומכיוונים שונים, זה היה מרתק לקרוא ולכן אני רק מציינת שכמה שיותר תדברו ביניכן ותערכו "מצא את ההבדלים" על למה כל אחת אוהבת מה ככה אני יותר אהנה...בקיצור, יש כאן בקשה מצידי (צריך גם שוחד על הדרך?
) לבקש ממכן שתמשיכו לא להסכים על דברים ועדיין לדון עליהם ולגרום לי לעניין מבחינת קריאה

Billy Shirs

New member
בשבילך אני מוכנה לנסות
CF?

המרד נורא פרווה כזה וגם יותר מדי מתבקש. הייתי מוכנה לקרוא 73 ספרים על 73 המשחקים שהיו, או אפילו יותר טוב - רומן גראפי, רק כדי לדעת מה הלך שם ומי זכה ואיך. זה נראה לי הרבה יותר מעניין מלראות איך מנסים להפיל משטר דיקטטורי זה או אחר.

Digi Lista

New member
בהחלט נשמע מעניין (בערך
)...

סימנתי כדי שארגיש חופשיה להתייחס ישירות למה שכתבת למרות שלא נראה לי שהתשובה הזו היא
בכלל, אבל אם במקרה אפלוט בטעות משהו ואנשים שלא קראו יכנסו- אני מגובה...
אני חושבת שהיה אפשר להעמיק את עניין המרד ובתוספת שינוי כמה חלקים מהסוף להפוך את כל עניין המרד לעוד יותר משמעותי, אבל אני יכולה להתחבר להצעות שלך כי גם על 73 המשחקים שהיו נוכל לקבל הרבה מאוד מידע מעמיק והרבה מהחלקים שאהבתי בכל הספרים קשורים למשחקים עצמם ולאו דווקא למרד (אם כי גם בו היו חלקים מאוד חזקים), הרעיון של רומן גראפי קוסם לי בהחלט מבחינה רעיונית. אני מניחה שאת מנסה לפצות אותנו עם הפאנפיק שלך ולכן אני יכולה לצפות לפיתוח הדברים האלה שכתבת לפי איך שאת רואה את הדברים ואת מה שחסר מבחינתך?

Billy Shirs

New member
את צודקת לחלוטין!

המשחק בפיק שלי הוא הרבה יותר משמעותי, גם האהבה שלי לקרייריסטים די באה לידי ביטוי כאן, לינייס וקאג'יה מקבלים פוקוס בהמשך. הרבה אסטרטגיה, בריתות, הרגגגגגג מוהאהאהאהאהא

N o R i K o

New member
כן, זה פחות או יותר מסכם את זה
MJ

ברור שהמרד התבקש - זה מה שהופך את הסדרה לטובה. אם היא הייתה מדברת רק על משחקי הרעב לא היה בה מסר. ילדים שהורגים אחד את השני זה לא נכון ולא טבעי.
בעיניי דווקא בגלל שקולינס הכניסה אותם שוב למשחקים בCF המרד נעשה כל כך פרווה. מה שטוב בסדרה בעיניי הוא שקטניס כמובילת המרד היא מישהי שהגיעה לשם בלית ברירה, בלי לבחור את זה ובלי להחליט. היא פשוט נפלה על זה. אבל במקום שהסדרה תמשיך למרד, לנסיונות של קטניס לברוח ממה שנגזר עליה, להתחיל ברעש ובלאגנים במחוזות... הם שוב נכנסים למשחקים. לדעתי כאן הסדרה מתחילה רשמית להדרדר.
מה שהופך סדרה לטובה בעיניי זה המסרים שהיא מנסה להעביר ואיך שהיא גורמת לך להרגיש, לא רק מה קורה בה מבחינת אקשן. אני טיפוס של רומנים מסקנתיים כאלה שאת קוראת אותם וחושבת בסוף "וואו". רומנים גראפיים לא עושים לי את זה...

Billy Shirs

New member
ברור שזה לא נכון ולא טבעי,
CF

אבל זה מעניין!!! יהיה הרבה יותר מגניב אם המרד יהיה ברקע, או לפחות במקביל, במקום לתפוס את כל הפוקוס. והאמת? הייתי מתה לקרוא את נקודות המבט של פוקספייס, ת'רש, קייטו, פיניק, ביטי - במקום להתרכז רק בקטניס כל הזמן. זה היה מוסיף המון, וגם אם את רוצה מרד - את לא חושבת שג'והאנה POV יכול לתרום לזה?

N o R i K o

New member
לא לסיפור כפי שהוא

כי שוב, כמו שאמרתי, הסיפור הוא הסיפור של קטניס, האנטי-הירו שלא רוצה להיות במרד, להיות באמצע המרד. בשניה שקולינס מנעה ממנה לקחת את ההחלטות לידיים, להחליט לברוח ל-13 או לחלופין להתחיל את המרד כבר ב-12, ובמקום זה הכניסה אותה למשחקים, היא מנעה מהמרד להתקדם בצורה חלקה. הסיפור מנקודת מבט של דמויות אחרות לא היה מעביר את המסר שקולינס ניסתה להעביר כאן. לא שזה כל כך הצליח לה עם הסוף הדפוק שלה. אבל במתכונת הנוכחית, הסיפור הוא הסיפור של קטניס. ועם כל אהבתי לפוקספייס אני לא חושבת שלראות את המשחקים מנקודת המבט שלה היה מוסיף לי משהו חוץ מ... התיאורים הגראפיים שכמו שאמרנו, מעניינים אותך, לא אותי.
ועם כל אהבתי לפיניק, לדעת מה הוא חושב על המרד לא היה מוסיף לאש שכבר קיימת שם. דווקא אני חושבת שאחד הדברים הטובים ב-POV זה שאת מנסה לנתח את שאר הדמויות בעצמך, ממש כמו הדמות הראשית. אני לא אוהבת POV מוחלט בדר"כ, אבל דווקא בקטע הזה קולינס עושה עבודה מאוד טובה בכך שהיא בוחרת בקטניס כ-POV. זה שהדמות שלה מתקלקלת זה כבר דברים שלדעתי תלויים במשתנים העלילתיים שציינתי למעלה.

בקיצור, נראה לי שכמו תמיד, אנחנו יכולות להסכים שלא להסכים

Billy Shirs

New member
אך קטניס הרבה פחות מעניינת מהדמויות האחרות

קראתי פאנפיק של 60 פרקים על פיניק שהיה הרבה יותר מעניין מהספרים. כמובן, גם שם הסוף סופר מעפן אבל עדיין היה יותר טוב. ותתפלאי, אפילו לא היה שם כזה דגש על המשחקים
הוא פשוט היה על מישהו מעניין יותר.

N o R i K o

New member
אבל נו, כמו שאני אומרת, זה בדיוק כל הקטע.

שהיא משעממת ולא מעניינת ולא עם סיפור חיים קורע לב ולא עם שום דבר מיוחד. פשוט ילדה רגילה שנאלצה בעל כרוחה להיגרר למרכז העיניינים. זה מה שהופך את הסיפור למפתיע ומעניין. עם Hero type כמו פיניק היה במרכז הסיפור, זה לא היה נותן את אותו אפקט.

Digi Lista

New member
זה שהסכמתן תמידית לא להסכים, לא מאפשר לכן

לוותר על הדיונים האלה ביניכן, תמשיכו כל עוד ידיכן מתפקדות על המקלדת!

E l S i

New member
הסוף

זירה זה לא דבר נעים לקריאה, אפילו קצת מפחיד....

מחכה להמשך

pennylane11

New member
זה הלך בערך ככה:

"מה קרה לתוכנית שלנו לחשמל את פסל הח-"
"אומייגאדדדדדד לא נכוןןןןןןןןןןןן!!!!!!!!!!!!!!!1"

נשבעת!

למעלה