בהודעה ב'
**
הם היו בתחילתו של היום השלישי למשחקים. קאג'יה טענה שמצבה השתפר בהרבה, אם כי לינייס נטה שלא להאמין לה; לפעמים הייתה נעצרת בפתאומיות, מנסה למצוא מחדש שיווי משקל, מתנודדת קלות על רגליה כעץ בזמן סופה. הוא פקפק ביכולתה לתפקד כרגיל, על אחת כמה וכמה בקרב, אבל הוא לא תכנן להתמודד מול מלארק לבדו.
הגשם ופציעתה של קאג'יה עיכבו אותם מספיק זמן. היה עליהם להמשיך ולצוד, לסיים את המשחק מהר ככל האפשר. הזירה עשתה עבורם את רוב העבודה, אבל עדיין נותר להם להיפטר מהמיועדת מ-2, הבחור מ-4, וכמובן, בריי מלארק. אמנם אף אחד מלבדו ומלבד קאג'יה לא התנדב, אבל שלושתם הראו במרכז האימונים פוטנציאל מסוים לשימוש בנשק, ולינייס התכוון לסלק מדרכו כל איום אפשרי.
הזירה הייתה הפתעה נעימה עבורו - הוא נהג לשחק שח כחלק מהאימונים שלו, כדי לתרגל חשיבה אסטרטגית. הוא ידע תמיד שהדבר יעזור לו, אך אף פעם לא שיער לעצמו שהעניין יבוא לכדי ביטוי בצורה מילולית כל כך.
הוא וקאג'יה סרקו את הזירה, או ליתר דיוק, הלוח, בצורה יסודית. בניין אחר בניין, חדר אחר חדר. מקומות המחבוא היו אינסופיים, והעבודה הייתה מפרכת. הם חיפשו במשך שעות ועדיין לא מצאו אף מיועד.
מסיבה כלשהי, הוא כבר לא היה נרגש כל כך מהמחשבה על להרוג אנשים. ההנאה שבהרג כבר החלה לחמוק ממנו, והמצוד אחר שלושת המטרות שלהם הפך למשימה נוספת ותו לא. בנוסף על כך הוא היה צריך לשמרטף על קאג'יה. אבל היה להם רומן לתחזק, גם אם הוא נגעל ממנה עד עמקי נשמתו. כספי החסויות שיוכל לקבל היו גבוהים בהרבה כל עוד היא עדיין לצידו. במצבה היא לא היוותה איום עליו ממילא, לא מספיק כדי להרוג אותה. לפחות לא עכשיו.
"את יודעת, אם רק היית מכוונת לגרון שלו במקום לכתף, לא היינו צריכים לדאוג יותר לגביו," הוא אמר לבסוף כשיצאו מאחד הבניינים.
"אבל אז הייתי מפסידה את כל הכיף," היא אמרה בטון ילדותי ועיניה הזדגגו. "מה הטעם בלהרוג מישהו אם אי אפשר לשמוע אותו צורח?"
"תשחקי אחר כך עם החברה הקטנה שלו, לא אכפת לי. אבל כשנגיע למלארק אנחנו לא מבזבזים זמן," הוא הסתכל בעיניה.
"אתה צריך לנסות בעצמך," היא עצרה את הליכתה והתקרבה אליו כך שעמדו זה מול זו, מניחה את ידיה על כתפיו. "לצבוע מישהו באדום. זאת אומנות אמיתית."
לפני שהייתה לו הזדמנות להתחמק היא נישקה אותו בעוד אחת מנשיקותיה האיומות. הפעם הוא לא הצליח להסתיר את רתיעתו ממנה. כשהבחינה בכך, היא השפילה את מבטה לרגע ואז נישקה את צווארו. באופן מוזר, הנשיקה הזו הייתה שונה בהרבה מהאחרות. רכה יותר, יבשה, כמעט טבעית. לאחר מכן היא קברה את פניה בשקע כתפו. כשהיא לחשה, קולה היה צלול ועדין באוזנו. "תגיד... אני הולכת עם זה רחוק מדי?"
הוא הניח את ידיו על כתפיה בהיסוס. לפתע היא נראתה כמו בחורה אחרת לחלוטין. כשהיא הייתה קרובה אליו כך, הוא לא הרגיש צורך להירתע או להוריד אותה ממנו. אפילו הקול שלה היה שונה, כבר לא באותו טון עמוק ומאיים. היא הייתה ההיפך הגמור מכל מה שראה עד עכשיו, והשינוי היה מרענן.
בשבריר השנייה הזה, הוא באמת הרגיש כלפיה משהו. הוא לא ידע להצביע על כך, אבל הוא רצה שהיא תישאר קרובה. אולי בעצם להעמיד פנים שהוא אוהב אותה לא יהיה כל כך קשה.
הוא אימץ אותה אליו בידו האחת וליטף את שיערה בשנייה. "לא, קאג'יה. הכל מצוין."
"טוב." הנימה הקרה והמטורפת חזרה לקולה כאילו אף פעם לא עזבה. היא התנתקה מבין זרועותיו באחת והמשיכה ללכת. "יש לנו עוד עבודה לעשות."
הוא נשאר לעמוד במקומו לרגע נוסף, בזמן שכל הרגשות והמחשבות מהרגע ההוא התפוגגו כלא היו מעולם.
~
לאחר חיפוש מייגע ואינסופי למדי, הם נכנסו ללובי של בניין נוסף. רגליהם כבר היו עייפות ממאמצי היום, ולמרות שנראה היה שקאג'יה ניסתה להסתיר זאת, הדבר ניכר בה היטב. היא עצרה במקומה והניחה יד על בטנה, פניה מתכווצים בכאב להרף עין ואז עוטים שוב את אותה הבעה מעוותת.
שניהם נדרכו כשצעדים הדהדו בין הקירות.
"אני אלך ראשון. את רק צריכה לחפות עליי, ואז ניקח הפסקה," הוא אמר כשהמיועדת ממחוז 2 הופיעה מבין סדק צר בקירות. היא החזיקה בידה כידון והחלה לרוץ לקראתו.
לינייס חייך. היא נראתה לא יותר מבת ארבע-עשרה, עם מבנה גוף קטן ורזה. הוא יוכל לנצח אותה בקלות אם היא רק תתקרב אליו מספיק. "זוזי מהדרך," הוא סינן לקאג'יה.
הוא שלף את הנשק שלו – הנשק האמיתי שלו, זה שהתאמן עליו לאורך כל השנים. חרבות תאומות, מעט מעוקלות בקצהן. עם הזמן, הוא פיתח את היכולת להשתמש בשתי ידיו באופן שווה, ובכך היה לו חופש פעולה רחב הרבה יותר מאשר היה לו עם חרב אחת בלבד. הוא הצליב אותן מולו בעמדת מגננה, צופה בה בדריכות. הכידון שלה היה מכוון לגרונו. הוא חיכה לראות האם היא תנסה להשליך אותו עליו או לדקור אותו.
היא כבר הייתה מרחק סנטימטרים ספורים ממנו כששינתה את כיוון הכידון כך שיפגע בבטנו. הוא העמיד פנים שהוא לא שם לב לכך. רגע לפני שהיא הספיקה לפלח את גופו, הוא צעד צעד אחורה ולכד את גוף הכידון בין חרבותיו. אז, הוא הצליב את זרועותיו בתנועה חדה, אחת מעל השנייה. הכידון עזב את אחיזתה הקלה של הנערה והתעופף מספר מטרים הצידה.
המיועדת ממחוז 2 עמדה מולו, חסרת נשק לחלוטין. לפני שהספיק להניף את חרבותיו בשנית היא רצה במהירות אל מאחורי קאג'יה, שעמדה קרוב אליהם, ולחצה על בטנה בחוזקה. "ראיתי שהיא פצועה," היא אמרה בקול רועד.
"חשבתי שאמרתי לך לזוז מהדרך," הוא אמר לקאג'יה בעצבנות. "היא לא חמושה, פשוט תבעטי בה או משהו."
קאג'יה הביטה בו כאילו לא שמעה מילה אחת ממה שאמר. הבעה של כאב טהור הייתה נסוכה על פניה, כזו שאפילו היא לא הייתה מסוגלת להסתיר. "תוריד אותה!" היא צרחה. "תוריד אותה תוריד אותה תוריד אותה!"
הוא נאנח והחל לפסוע לקראתן. שתי ידיו היו תפוסות על ידי החרבות, והוא לא תכנן לוותר על אף אחת מהן. לכן, ברגע שהיה קרוב מספיק, הוא שלח ללא היסוס את הבעיטה החזקה ביותר שלו אל פניה של קאג'יה. מהדף המכה היא התנתקה מאחיזתה של המיועדת ונפלה על הרצפה.
כעת, כשהייתה חסרת הגנה לחלוטין, לינייס חתך שני חתכים עמוקים, כמעט מקבילים זה לזה, בחזה ובבטן של הנערה. התותח ירה מיד לאחר מכן. הוא החזיר את חרבותיו לנדנן ופנה אל קאג'יה. "מצטער על זה," הוא אמר בשקט. "לא הייתה לי ברירה."
"בבקשה תעשה את זה מהיר, אני מתחננת," היא בכתה בהיסטריה.
היה קשה להאמין שעומדת מולו קרייריסטית, כזו שהצליחה לפגוע בכל מטרה שהוצבה בפניה באימון. היא נראתה עלובה כל כך, כאילו הוא יכול להרוג אותה במבט אחד. ממנה הוא מפחד? היא האיום הכי גדול שלו, שנרתעת בקלות שכזו מכאב? יחסית לבחורה שמכריזה ללא הרף על אהבתה הגדולה לעינויים, היא לא הצליחה לעמוד ולו בכאב הקל ביותר בעצמה. ויותר מכך, הוא הבין סוף סוף שהמצב ביניהם היה הדדי; הוא לא היה היחידי שהיה מבוהל עד עמקי נשמתו. היא הייתה מבועתת. בגללו.
הוא שקל ברצינות אם עליו לסיים את הברית כאן ועכשיו. היא הייתה לא שפויה, מסוכנת ופצועה, אבל כרגע עדיין היה להם אויב משותף להתמודד מולו. לתקוע לה סכין בגב, אם באופן מילולי או לא, יהיה קל יותר מלהילחם נגד בריי לבדו. למרות כישוריה הבלתי מעורערים של קאג'יה בנשק, הוא כבר לא פחד ממנה כמו בעבר, במיוחד לא לאחר אירועי היום. בנוסף על כך, הוא העדיף להיות איתה, למרות חסרונותיה הרבים, מאשר לעבור את הזירה לבדו. מיועד בודד, מוכשר ככל שיהיה, הוא עדיין הרבה יותר פגיע מאשר שניים. ולמרות הכל, קאג'יה עדיין הייתה המלכה שעל הלוח שלו, והוא לא התכוון לוותר עליה כל כך מהר.
"אני מצטער שהייתי צריך לבעוט בך. לא הייתה דרך אחרת שבה יכולתי להוציא אותך מהטווח שלי. אני לא אעשה לך שום דבר, אני מבטיח," הוא אמר בקול מרגיע והניח את ידו על כתפה. היא הסתכלה עליו בפחד, בטוחה שהוא יקדים את הבלתי-נמנע ויתקוף אותה. הוא לא ידע כמה זמן עבר, אך לבסוף הדמעות הפסיקו לזלוג מעיניה.
היא קירבה את פניה אליו ונישקה אותו, בהיסוס מסוים, ופלטה את השקר הברור ביותר שניתן להעלות על הדעת.
"אני אוהבת אותך, לינייס."
"גם אני אוהב אותך," הוא אמר, מצמיד שוב את שפתיו לשפתיה.
כעת כל שנותר לו הוא המיועד מ-4, מלארק, והיא.