כלכלת פטנג'לי...

כלכלת פטנג'לי...

סלחו לי גבירותיי ורבותיי , בעוד אכן כל דכפין יסכים שאין כל שלילי בפרנסה ממקצוע אהוב , הרי שכל אחד שכזה אמור להיות מיודע ליאמה וניאמה אשר גורסות הסתפקות בקיים - ולפיכך , כיצד ייתכן שמחיר ממוצע לשיעור יוגה הוא על סך 50 שקלים ? באם מדובר היה במורה מומחה ורב ניסיון והבנה , ניחא - אולם כיצד ייתכן לשלם 200 שקלים על שיעור של בסך הכל פעם בשבוע - יוגה אותה יש צורך לתרגל יום יום ?

tzurtzur

New member
../images/Emo45.gif

מצד שני, אולי בגלל שאין מודעות מספקת ליוגה בקרב הציבור אין מספר גדול של נרשמים ובעלי הסטודיו צריכים בכ"ז לממן את עלויות האחזקה ועוד לחיות ממשהו
אני מתרעמת על מכון מסויים בת"א שלוקח 70 ש"ח לשיעור (אפילו שעור נסיון). זה מבחינתי משקף את אופי בעלי המקום.

anatina

New member
מסכימה איתך בקשר למכון המסויים

אבל לא כולם כאלה, אני למשל לא
ואי אפשר בכל זאת להתעלם מהעובדה שלהחזיק מרכז יוגה זה סיפור יקרררררררר פחד.

לא מסכים איתך

יוגה אמיתית היא כלי כזה נהדר שהמורים מקנים לתלמידיו, שאם אתה חש צורך לתרגל אותו אתה תמצא את ה-200 שקל לחודש האלה. חוץ מזה, השיעורים נועדו ללמידה. את התרגול האמיתי אתה צריך לעשות לבד, בבית , כמו שאמרת - כל יום. אני מתאמן פעמיים בשבוע ומשלם על זה 330 שקל (ולא, אני לא עשיר או משהו- אני מרוויח כל שקל בזיעת אפי) וכל בוקר אני מתאמן 40 דקות כדי לחזק את מה שתרגלנו בשיעור ולהגיע לאיזון פנימי כל יום. זה לדעתי הדרך הנכונה. יום טוב שיהיה לך

סלח לי ,

סלח לי , אבל אם עסקינן אך ורק באימון אינדיבידואלי - המדוע להשחית זמנו של אחד לריק בחפוש אחר מורה ? היוגה לא צמחה יש מאין , בלתי אפשרי להתעלם מן הרקע התודעתי אשר היוגה צמחה ממנו - ובתור שכזה , בהינדואיזם - קיים דגש משמעותי בכל הנוגע לקשר מורה - תלמיד , וכידוע לך טוב ממני מעטים האורתודוקסים מבין חסידי סנאת'נה דהרמה שלא התחנכו על ברכי ההתמדה והשקדנות . לדעתי האישית ( ואני מדבר בשם עצמי ובשם עצמי בלבד ) - לימוד יוגה ( ולא משנה באיזה אספקט אנו עוסקים , בין אם לימוד סנסקריט או פרניימה ) , לימוד של פחות מ3 פעמים בשבוע ( שעתיים כל פעם ) כפי שמתאמנים אפילו ההמונים בחדרי הכושר - איננו רציני ואיננו דרך חיים - כי אם תחביב ותו לא . ויוגה לדידי , איננה בגדר תחביב .

Be Yoga

New member
אימון אינדיבידואלי ../images/Emo201.gif

האם אי פעם למדת יוגה עם מורה טוב לאורך זמן? בכל אופן כדאי שתדע כי "לבעלי דחף עז - זה בהישג יד !" בתקופה הראשונית כדאי להשקיע יותר זמן ו כ ס ף (מה לעשות שמורים ליוגה לא חיים במערה ...ישנן הוצאות רבות) עבור הלימוד הבסיסי,לאחר מכן ,אם תרצה, תוכל להגיע פחות ופחות (אפילו פעם בחודש),תלוי אך ורק בך ! זה נכון שכדאי לשמור על קשר חם עם מורה לאורך זמן אבל זה לא אומר שצריך להגיע לשיעור שלוש פעמים בשבוע (למרות שבשלבים הראשונים זה בהחלט מומלץ) המורה נותן לך את הכלים לתרגול עצמי יומיומי-לשיפור איכות החיים. ואם לאו - אז כדאי למצוא אחד כזה. סגנון חיים שכזה דורש משמעת עצמית עצומה, בהמשך, התרגול הופך לחלק אינטגרלי מהיום -שקשה להתחיל את היום בלעדיו. אני מאמינה שאם היית מבין מה היוגה יכולה לתת לך ,למחיר לא היה כל משמעות ...סדר העדיפויות היה משתנה. בהצלחה מאיה

מסכים איתך לגמרי

מורה טוב לא נמדד באיך הוא מעביר את השיעור ומביא אותך למצב תודעה מסויים ואיך הוא מרגיע אותך אלא באיך הוא מלמד אותך לעשות זאת לבד. בגלל זה אכן בהתחלה צריך להשקיע ולהגיע להרבה שיעורים "לקלוט את העניין" ואחרי זה אפשר לתרגל בבית ולהגיע פעם פעמיים בשבוע בלבד. אם המורה שלך אומר שבלי להגיע 3-4 פעמים בשבוע לאימונים של שעתיים שלוש זה לא שווה, אז צר לי - אתה מתאמן במסחטת כספים.

ובכן ,

ובכן , זה נכון שידע כל כך עמוק וgenuine כשל יוגה לא נשקל במצלצלים , אולם בכל זאת - אין קמח אין תורה , אין תורה אין קמח . אני אישית עובד בימים אלו וחוסך מטבע לצד מטבע על מנת ליישם את הסכום המדובר בקורס מורים ליוגה ( בין היתר ) . וזו כבר שאלתי הבאה אשר מתבססת על הזו הקודמת - אני מעוניין ( לאור אשר ציינתי ) לעבור קורס מורים ליוגה , לא בשביל להיות מורה כי אם פשוט לקבל יכולת פרקטית גבוהה מאוד ליישם בעבור עצמי. האם מקובל להגיע לקורסים דו שנתיים שכגון תוך הצהרה מלכתחילה שאין לתלמיד כל שאיפה להיות מורה , והוא מעוניין בזאת אך ורק על מנת כדי לקבל יכולת אנרגטית/תודעתית/יוגית ברמה גבוהה? האין זו חתיכת אבן נגף בקבלה לקורסים ? והיות והשאלה החלה כעניין תקציבי פרופר , מהי בדרך כלל העלות של קורסים שכגון ? ובכל אופן אני חדש בפורום , אני מתעניין בין היתר בתאולוגיה , מטאפיסיקה , יוגה , אומנויות לחימה ומדיטציה .

וחוץ מזה ,

מורים בהודו לומדים רבות בשנים על מנת לזכות בתואר " מורה בכיר " , אם כך כיצד ייתכן שכל דיכפין שעבר קורס של שנתיים ( פעם בשבוע ) מיד זוכה בתואר שכגון , ועוד משתכר במשכורת שלא הייתה מביישת מאסטרים ברישיקש ? /:

כל זה בגלל התופעה

שמרגיזה את אלה שמתאמנים ביוגה אמיתית וטהורה , והיא "הרעלת" היוגה. כשהיוגה הגיעה למערב וכולם החלו להתעניין בה, החלו לזלזל בכל מה שלא קשור לאסאנות, בהרפייה, בפראנות , בקריות וכו', ולכן היום הרבה מהמקומתו שבהם יש אימוני "יוגה" יש בעצם אימונים של פעילות גופנית. בהודו למשל, כשאתה מגיע ללמוד יוגה, שנה שלמה אתה לא עושה אסאנות ומדיטציות וכו, אלא עסוק בעיקר בנקיון הגוף, התודעה, ועוד , ורק אחרי שנה אתה מתחיל עם תרגול אסאנות, כי לתרגל אסאנות בנפש וגוף מלוכלך זה לא כזה מועיל. בגלל זה שם עד שאתה מגיע לדרגת מורה בכיר עובר זמן, אבל כשאתה מגיע - אתה בהחלט ראוי לזה, לא כמו הרבה פעמים בארץ לצערי.

לימוד ולימוד....

בשוק כמו בשוק, מחיר המוצר נקבע לפי כמה הצרכן מוכן לשלם. בתור מי שלמד בהודו וחי עם המורה שלו שלוש שנים, וקיבל 5 תרגילים בחצי שנה...אני בהחלט מסכים עם כל מי שמרים גבה לגבי לימודי היוגה בארץ ולימודי הוראה בפרט. ומתוך ניסיון אישי בקורס הוראה באחד המוסדות המכובדים בארץ, אני יכול להעיד שהקריטריונים יפים לנייר בלבד...באותו קורס שהייתי בו, מי ששילם התקבל וגם הוסמך....

תוכל אולי לפרט על החוויה?

כי זה משהו שאני רוצה לעבור ביום מן הימים, לימודי יוגה בהודו. איך הגעת למורה לחיות אצלו? מה למדתם? איך היה הסדר יום? ומה הכוונה במשפט "קיבל 5 תרגילים בחצי שנה"?

חוויות מלימוד בהודו.

היי יין יאנג. מצטער על האיחור בתגובה.... פגשתי את המורה שלי במהלך תקופה שכבר חייתי בהודו. את רוב היום היינו מעבירים יחד, והלימודים הם לא ברוח, ישיבה והכתבה, אלא לימוד כזה שבדרך כלל עשוי לעצבן ביותר כמו שרק הודים יכולים... במקום לומר משהו בצורה ישירה הם יגרמו לך לשבור את הראש ולהבין, ולרוב בדרך הקשה...נניח והם מזהים חולשה מסויימת אצלך, הם יגרמו לך להתמודד איתה בדרך שלא תהיה מודע אליה. מעבר ללימוד הזה ישנו לימוד ספציפי כמו שיחות ישירות על הנושאים שאתה לומד או שיחה אליהם בהקשרים שונים מחיי יום יום. וסדר היום סובב כולו סביב הלימוד, כי כשהם "מדליקים" בך משהו כל ההויה שלך משתתפת... ו: 5 תרגילים בחצי שנה, זה: אתה מקבל תרגיל, המורה מסתכל, אומר: או-קי לך להתאמן תחזור אחרי חודש....לא התאמנת תחזור אחרי חודש נוסף....

והאם חיית איתו?

או שחיית לבד וממנת את עצמך וכו'? ותדע ללך שאני מאוד אוהב דרך לימוד כזאת כי רק ככה אתה באמת לומד. צריך להיות אומן אמיתי כדי לדעת איך להציב את "המלכודות" הנכונות שהתלמיד שלך באמת יילמד מהם. תדע שמורה אמיתי הוא לא זה שמלמד ישירות. הוא זה שבסביבתו אתה לומד. למזלך התברכת באחד כזה. ובתרגילים אתה מתכוון באסאנות שונות? כי הבנתי שאסאנות זה חלק די שולי בלימוד יוגה אמיתי בהודו. מעבר לזה, הוא לימד אותך קריות? פראנות? מנטרות ומודרות?

לא איתו, לידו.

גרתי לא רחוק ממנו, ולפעמים איתו. ולא, לא למדתי האתה יוגה, בריגהו יוגה קוראים לגישה. אסנות הן לא ענין שולי, תלוי מה אתה לומד. אני אישית לא למדתי את זה. התרגילים היו יותר בכיוון שהזכרת.

נשמע לי כמו חוויה מאוד מעניינת

ומעשירה, אבל גם קשה פיזית ומנטלית, מה שהופך אותה לעוד יותר מועילה. המורה שלי נתן לי משימה די פשוטה ואני אוגר כוח לעשות אותה. הוא נתן לי לעשות שנפרה שלנה (ניקוי קיבה מלא) ואני מחפש כוחות נפשיים לעשות לעצמי חוקן, לשתות את המי מלח האלה ובסוף עוד לגרום לעצמי להקיא. יש לי עד ה-28
עד הירח המלא.

anatina

New member
הקריטריונים הם לגבי תכני הקורס

וזה נכון שאין מספיק הקפדה בארץ על תנאי הקבלה של התלמידים לקורס, אבל בסופו של דבר ב"שוק" הזה רק מי שטוב מצליח- מי שהתקבל וסיים קורס רק בגלל כספו, לא יצליח להרים קבוצות ולגייס אליו תלמידים. אנחנו כתלמידים צריכים לבדוק מה יש למורה להציע לנו- גם בהכשרה שעבר (שבכל זאת אני לא רואה מקום לזלזל בכך), וגם באישיותו, רמת העומק שהוא מגיע אליה, ההקשבה לתלמידים או כל דבר אחר שחשוב לנו. כנראה שאף אחד לא יעשה בשבילנו את העבודה הזו. ודרך אגב: אני למדתי הוראה במכללה (תואר ראשון ותעודת הוראה), היו שם מבחני קבלה, ראיונות, מבחנים ועבודות שונים שצריך להגיש ולעבור... למרות כל השלבים שבדרך, היו כמה אנשים שסיימו את המסלול (4 שנים!) שבהחלט לא הייתי רוצה להפקיד את ילדי (העתידיים) בידיהם. כנראה שלא משנה כמה מחמירים יהיו התנאים- בסוף את מבחן הסינון הסופי עושים הלקוחות (מזל שבתחום שלנו יש לתלמידים אפשרות בחירה
)

לכל סחורה יש קונה....

בדיוק כמו שיש לא מעט גישות רוחניות ובכלל (ראי הנאציזים בהשוואה נוראית) שלא בדיוק נראות לנו, אבל יש להם כמות נכבדת של מעריצים, כך יש לא מעט אנשים שילכו אחרי כל דבר שיצמח, ולא חשוב כמה קיקיוני יהיה.... לגבי כמה זמן "מי שהתקבל וסיים קורס רק בגלל כספו, לא יצליח להרים קבוצות ולגייס אליו תלמידים". כמו שההיסטוריה הקרובה והרחוקה מוכיחה, גם על זה אפשר להתווכח... וכל זה לא בא לזלזל בשום מוסד או משהו אחר, אלא להציג נקודה שהייתה ותמיד תמשיך להתקיים: לכל סחורה יש קונה. יום נהדר. אבי.

יוגי בר

New member
טוב גלשת רחוק עם פליק פלאק לאחור

היי אבי גייסת את כל ההסטוריה ותקעת את הנאציזם על דיון שכותרתו אמורה להיות- לעניות דעתי: שיווק יוגה. חליק..זה לא לעניין... בברכה ואהבה יוגי בר

פליק רציני....

הנאציזים הוא המשלה שרחוקה מהנושא כמו שעניני יוגה רבים רחוקים מאוד מרוח היוגה האמיתית, ואלו לא מילים שלי.... הרי הכל התחיל מדיון בתמחור מוגזם שהוא לא ברוח היוגה (לפי כמה דעות..) והדוגמה אולי קיצונית אך דומה באיך לוקחים רעיון ומעוותים אותו לפי הצרכים, ולא אני אמרתי שהיוגה אמורה להיות: טהורה, חפה מחמדנות ועוד דברים נעלים, בקיצור לפי ההגדרה לא מתאימה לכל גישה בה יש רווח אישי.

למעלה