כלכלת פטנג'לי...

יוגי בר

New member
ועוד סאלטה אחת לפנים

היי אבי עזוב את זה. למה צריך להביא את הנאציזם בתור המשלה? לא נכנס כרגע לתולדות הענין כי זה ממש לא הענין כאן. הנאציזם הוא לא דוגמה להמשלה לשום דוגמה. נקודה. ולכשנפגש מתי שהוא (ואנחנו צריכים לעשות את זה כבר- אתה יודע) אבהיר לך את זה. בברכה ואהבה יוגי בר

יוגי בר

New member
לימוד ושות

היי לך אז ככה: 1.המלצה: הכנס למדור מאמרים וקרא את המאמר הלימוד, ההוראה והמורה. 2. רצון מול עקרון הרצון שלך לפרקטיקה גבוהה ביכולת האישית אינו מחייב קורס מורים. קורס מורים רציני צריך להביא אותך לפקרטיקה גבוהה מחד ולפיתוח יכולת ההוראה שלך מאידך. אתה לא חייב לממש את ההוראה. 3. התאמה כל תחומי ההתענינות שלך שהזכרת משיקים האחד לשני. ככה זה. 4. עלויות לגופו של מקום וארגון בו תבחר ללמוד(עניין של כמה אלפי דולרים לקורס מורים שלב 1 )ויש שלבי לימוד נוספים. בהצלחה. בברכה ואהבה יוגי בר

anatina

New member
לדעתי זה דווקא יתרון

תלמיד בקורס שעושה זאת למען העמקת התרגול האישי שלו ולא על מנת לרכוש מקצוע יכול להיות תלמיד מעמיק ורציני, לפעמים אפילו יותר מזה שחושב בעיקר על התעודה. חוצמזה, יכול להיות שבמשך הקורס פתאום כן תתעורר בך התאווה ללמד... העלות של הקורסים שאני מכירה היא בין 7000-12000 ש"ח לשנה.

vijnana

New member
מרמורך אינו מהמחיר אלא מהמורה

חפש לך "מורה מומחה ורב ניסיון והבנה", בהודו המחיר זול יותר אך הרבה יותר קשה למצוא מורים כאלו...

אתה צודק -

הכרתי אנשים שהייתי מוכן לשלם 50 שקלים לשיעור של פעם בשבוע על מנת ללמוד אצלם ( לאו דווקא ביוגה ) - לעיתים בעברי אף עשיתי זאת ואינני מתחרט על אף רגע ( נהפוך הוא ) אבל אלו הם מומחים בתחומם ואילו , עם כל הכבוד - קצת קשה לי לקרוא לבנאדם שבסה"כ תרגל יוגה שנתיים " מומחה בכיר " , כשהוא עוד לא יכול אפילו להסביר לי על אתימולוגיה בסיסית בסנסקריט , או קורלציה בין אנטומיה מערבית לתיאורים יוגיים עתיקים של גוף האדם . זילות !

anatina

New member
רק תיקון קטן

בקורסי המורים הרציניים תנאי הקבלה הוא תרגול יוגה של מס' שנים, זאת אומרת שמורה שסיים את הקורס הוא לא כזה שמתרגל בסה"כ שנתיים. בנוסף, כמעט כל הקורסים דורשים תרגול יומיומי, צפייה בשיעורים ואסיסטינג למורים מעבר לפעם בשבוע שבה מתקיים הקורס, כך שלמעשה מדובר בקורס יותר מקיף ממה שתארת. וגם- כל מורה הוא גם תלמיד, וזה בסדר שלמי שמלמד עוד יש מה ללמוד (לכולנו יש), כל עוד הוא מודע לכך ולא עושה מעצמו כל יכול או כל יודע.

מורים ליוגה

בתור מתרגלת שנים מספר, שעברה ועוברת קורסים להוראת יוגה, נראה לי שהמקום שלכם של הביקורת הוא שיפוטי ומתנשא. אני מכירה מורים רבים סביבי, ורובם ככולם, לפחות בשיטה שאני לומדת, לא מפסיקים ללמוד לרגע. ההבנה היא שכל דבר בא בזמנו, אנחנו במערב, לכן רוב הסיכויים שלא נחייה אם מורה בהודו למספר שנים, אבל בהחלט כן עושים מה שאפשר. המורים הצעירים, מלמדים מתוך ענווה ומתוך הבנת מקומם-וכן זה עם הרבה הרבה לימודים,ואגב אני מכירה לא מעט מורים בכירים שהידע שלהם ויכולת העברת היוגה שלהם לוקה בחסר, ואם לא מעט אגו!! אז זהירות על לשונכם שעוסקת באחרים, כנראה אתם לא הגעתם לסוטרות של פטנג'לי שאחד הפסוקים עוסק בשמונת איברי היוגה, כאשר הראשון בהם הוא כללי המוסר החיצוניים, בין אדם לחברו, רוצים לבדוק מישהו תבדקו את עצמכם בלבד, זוהי ההתקדמות והלמידה האמיתית.. מאיזה מקום בא המלעיזות הזו על אחרים?

למעלה