חריימה ודגים
את יכולה להישתמש בדג קורבינה אשר גדל באזור חופי אמריקה הצםונית הוא דג מעולה כמעט ללא עצמות ובשר יחסית יציב מה שנותן לדג המבושל מרקם נהדר אצלנו בארץ הוא נמכר בקשתות קפוא ואפילו זול יחסית (כ20 שקל לק"ג) לפי הידוע לי (ולא חייב שאני צודק) ההבדל הוא בשימוש בפפריקה חריפה ופפריקה מתוקה הטריפולטאים משתמשים לרוב בפפריקה מתוקה וחריפה בבישול לדוגמה פלפלצ'ומה מבוסס על הפפריקות בתוספת שום ושמן(ומכאן השם) ואילו המרוקאים משתמשים בעגבניות טריות לרוטב, אני למשל שם בסיר את השום הכתוש על אש קטנה לאחר שהשוםהזהיכ מעט מוסיף כף של פפריקה מתוקה ו2 כפיות פפריקה חריפה וכמון מוסיף מלח בוחש הייטב לאחר כ3 דקות מוסיף כוס מים רותחים מבשל עוד כדקה מניח את פרוסות הדג בתוך הרוטב ולאחר מספר דקות מוסיף כפית של קרויה (קימל טחון) מבשל עוד כ2 דקות ומגיש. ניתן להניח את את פרוסת הדג על צלחת ודרך מסננת לשפוך את הרוטב בצידו יוצא במרקם קטיפתי נהדר. לידיעה! בישול זה טוב במיוחד לאלו שסובלים מצרבות עקב אכילת עגבניות מבושלות. בשיטה השניה שם שום כתוש בשמן על אש נמוכה(אחרת השום מקבל טעם מר) מוסיף מספר רצועות של פלפל חריף(הכמות לפי שאוהבים והחריפות של הפלפל) מוסיפים פלפל שחור כפית םםריקה אדומה מלח כפית כמון מבשלים תוך כדי בחישה כדקה שתיים מוסיפים 2 כפות רסק עגבניות בוחשים הייטב עד שכל התכולה הופכת למשחתית מוסיפים כוס מים ובוחשים מוסיפים 2 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות מבשלים 20 דקות על אש קטנה לאחר 20 דקות מוסיפים את פרוסות הדג לכ10 דקות שבת שלום פוקסי בתמונה דג על בסיס עגבניות ובתמונה הבאה סיר של דג על בסיס פפריקות