|כלניתענייני דגים שמות ושבוע טוב...

פוקסי99

New member
מוסיף מלח

אני מוסיף כך ביד מתוך ניסיון מי שפוחד בערך 3/4 כפית על שני כוסות מים רותחים שנוסיף לאחר מכן
 

פוקסי99

New member
מוסיף כמון

אני מוסיף כפית אחד הכמון זה עניין של טעם אני ממליץ למי שלא רגיל לעבוד עם כמון להוסיף חצי כפית להמתין חצי דקה ולטעום ועכשיו להוסיף לפי עטמו של כל אחד
 

פוקסי99

New member
הוספת שני כוסות מים רותחים

את כמות המים בוחרים לפי הסיר כמות המים צריכה להגיעה בערך ל3/4 מגובה הדג אבל לא יותר מידיי מים אחרת טעם הרוטב יהיה דליל
 

פוקסי99

New member
ובזמן שהרוטב מסמיך ומתבשל

על אש קטנה אני מכין את הדג שוטף ממי הלימון מנקה שאריות של קשקשים (הדג מגיעה אומנם מנוקה אבל מנסיוני נשארים מעט קשקשים) חותך לפרוסות לא עבות מידיי כדי שלא נצתרך הרבה מים בבישול שימו לב זה קרש חיתוך חדש אשר קניתי השבוע הוא מיוצר מבמבוק!!! מאד נוח לעבודה הוא גם יפה מתנקה בקלות ועולה 20 שקל בלבד
 

פוקסי99

New member
והרוטב מוכן לקלוט את פרוסות הדג

הרוטב מקבל צבע אדום יפה בשלב זה טועם עם הטעם מאוזן ומתקן עם צריך
 

פוקסי99

New member
ורק עכשיו מוסיף את הכרוויה

כרוויה- קימל טחון רק לאחר שהדק התבשל כדקה והגיר נוזלים לרוטב אני מוסיף כפית כרוויה גם להשבחת טעם התבשיל וגם להסמכת הרוטב
 

פוקסי99

New member
ופרוסת דג "פרוסה"

פרסתי פרוסת דג כדי שתראו כיצד הוא נראה מבפנים. שימו לב כמה העצמות גדולו וניתנות להוצאה לפני תחילת הארוחה וזה לכל הפוחדים מעצמות דגים גם מרקם בשר הדג יציב והרוטב יפה להגשה עם מעבירים את הרוטב דרך מסננת לפני ההגשה הוא מתקבל יפה יותר בגוון של קטיפה
 

פוקסי99

New member
אז תודה לכולכם

את הדג הכנתי במיוחד עבור הצילומים ובמקור זה בכלל לא היה בתוכניות שלי להערב. אז למה התודה??? מכוון שמחר כאשר אחזור מהעבודה ימתין לי חריימה חריף עם רוטב נהדר ובדרך הבייתה אקנה לי לחם טרי צריך לדעת גם להנות ולפנק את עצמנו אז כל טוב לכולכם ביי פוקסי מאד מקווה שהסדנה הזאת לא נחשבת כהצפה או הגזמה בפרטים
 
למעלה